Ryktesaker, uke 41

Alexis Sánchez er tilbake i ryktespalten.

Publisert Sist oppdatert

Her samler United.no overgangsrykter i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Forrige ukes rykter

Søndag 13. oktober:

19.25: United hadde ikke noe hell med å prøve å kjøpe spillere fra Barcelona i sommer, men den spanske avisen Sport skriver, gjengitt av den engelske tabloiden Daily Express, at United nå er interesserte i å hente Alexis Sánchez til klubben. Moyes skal ikke være fornøyd med det Antonio Valencia, Nani og Ashley Young har vist hittil, og vi har tidligere i dag skrevet om at United visstnok vurderer å låne ut sistnevnte, en sak du kan lese her.

Sánchez har blitt linket til United en del før, uten at det ble noe av. Chileneren har imponert i starten av sesongen i Barcelona, og United skal ha blitt interesserte igjen. Rundt £22 millioner pund må legges på bordet, men det er vel på nåværende tidspunkt også usikkert om Sánchez selv er interessert i en overgang.

Lørdag 12. oktober:

15.20: Julian Draxler nevner United som en av klubbene han kan være interessert i å spille for i et intervju som blir gjengitt av tabloiden Daily Express – som vel ikke skal nevnes blant de mest treffsikre avisene. Avisas kilde er Kolner Stadt-Anzeiger.

United er i godt selskap: De andre klubbene som blir nevnt er Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Arsenal og Chelsea. Draxler er en stor fan av Mesut Özil, noe som kanskje trekker ham i retning Arsenal, men han gir uansett uttrykk for sin kjærlighet til sin nåværende klubb, Schalke, og har neppe hastverk med å komme seg til en av storklubbene heller.

15.05: Flere klubber er interesserte i å låne Will Keane fra Manchester United, melder Daily Mail. Unggutten, som var ute med skade i hele fjorårssesongen, har foreløpig sett god ut i comebacket. Leeds United, Blackburn Rovers, Nottingham Forest og Derby er blant klubbene som ifølge avisen ser på Keane. Leeds-sjef Brian McDermott skal ha vært på Carrington på torsdag da det ble spilt en kamp mot Birmingham bak lukkede dører – en kamp Keane ikke overraskende scoret i. Broder Michael scoret for øvrig for Englands U21-landslag samme dag.

Larnell Cole, som blant annet har blitt linket til Derby og Bournemouth tidligere, skal også ha blitt sett på, ifølge avisen.

Fredag 11. oktober:

12.35: United forsøkte faktisk å kjøpe Mesut Özil bare noen timer før han skrev under for Arsenal. Det skriver Manchester Evening News, som siterer en kilde som kjenner saken. United skal ha brukt Kenny Moyes, managerens bror, som er agent, i et forsøk på å få kontakt med Özil, men fikk da vite at han allerede hadde bestemt seg for å gå til Arsenal. Det var for sent å endre på dette. (Les saken her.)

10.00: Nettsiden goal.com er vel ikke kjent som den mest pålitelige, men de skriver i alle fall i en såkalt eksklusiv sak fredag at Wayne Rooneys representanter har avvist Uniteds forsøk på å forhandle om en ny kontrakt. Den nåværende går ut sommeren 2015, og selv om Rooney nå hevder at han er fornøyd og tilfreds med tilværelsen i United så skriver nettstedet at han ønsker seg en ny utfordring – kanskje allerede så tidlig som i januar. (Les saken her)

08.05: En kilde i Borussia Dortmund skal ha gjentatt at døra der alltid vil stå åpen for Shinji Kagawa, men at United kan glemme å få en forsvarsspiller i retur (Subotic/Hummels)  hvis det hele skulle ende med at Kagawa reiser .

07.45: David de Gea er klar til å skrive under på en ny United-avtale, ifølge The Sun. Den nåværende kontrakten går til 2016, men ifølge den nye avisa så vil ukelønna hans øke fra 60.000 til 75.000 pund i den nye avtalen – samtidig som han 22-åringen da vil binde seg til United frem til sommeren 2018.

Torsdag 10. oktober:

16.50: Tidligere City-manager Roberto Mancini ønsker visstnok å hente Antonio Valencia til sitt nye lag, Galatasaray. Dette ifølge tyrkiske Fanatik.

16.45: Det har vært mye snakk om Nemanja Vidic i dag, og nå er også Carlos Tevez sitert på følgende i italienske Tuttosport:

– Selvfølgelig ville Vidic passet veldig godt i den italienske serien. Han er en veldig god og sterk forsvarer. Jeg har spilt både med og mot ham, sier Tevez.

09.20: Sport Witness skal ha skrevet at Nemanja Vidic skal ha fortalt United – og alle andre – at han ikke er interessert i å snakke om en ny kontrakt enda. Han konsentrerer seg kun om fotballen for øyeblikket. Det som virker sikkert – hvis Sport Witness har rett – er imidlertid at Vidic nå fort kommer i en situasjon hvor han selv kan velge hva han vil fra sommeren av. Han kan nemlig forhandle med andre klubber i januar.

09.10:  Ivan Cavaleiro spiller for Benficas reservelag, men ifølge Tutto Mercato er han nå på Uniteds radar. Etter 12 mål på 38 kamper forrige sesong har den 19 år gamle spissen nå nettet sju ganger på ti kamper. Det har blitt lagt merke til av Uniteds speidere.

09.00: Barcelona, Monaco og Juventus ønsker seg alle Nemanja Vidic gratis neste sommer når kontrakten hans med United går ut. The Sun skriver imidlertid torsdag at Juventus kan være villig til å betale åtte millioner pund for Vidic, hvis de får ham allerede i januar. Så spørs det om United og David Moyes ser det som interessant nok til å slippe ham allerede om tre måneder.

08.40: David Moyes ønsker å hente Will Hughes fra Derby i januar. Moyes skal ikke være stor fan av januarkjøp, men 18-åringen er såpass het og såpass god at han ikke vil vente, skriver Daily Mail.

Onsdag 9. oktober

22.30: I sommer ble det jobbet hardt for å hente Ander Herrera fra Athletic Club de Bilbao. Det endte som kjent uten noen overgang, men det har ikke bare vært enkelt å komme tilbake til hverdagen igjen. Etter åtte serierunder ligger de på 6. plass, allerede 11 poeng bak Atletico Madrid og Barcelona, og mye av skylden legger den lokale pressen på Herrera. Daglige negative artikler om spillet hans, fyrer opp under ryktene om at han kommer til å forlate klubben, enten i januar, eller neste sommer.

20.30:  En rolig dag på ryktefronten. Onsdag kveld melder portugisisk presse at William Carcalho er i David Moyes søkelys. Carvalho er bare 21 år gammel, og tjener i underkant av 40 000kr i måneden i Sporting Lisboa. I følge A Bola, vil et bud fra Manchester United være svært interessant for både spiller og klubb. United skal ha sendt speidere til Belgia forrige sesong, da Carvalho var på lån hos Cercle Brugge, og nye speidere er sendt til Portugal denne sesongen, for å se den defensive midtbanespilleren i aksjon.

Tirsdag 8. oktober

20.10 Uniteds kantspillere mottok mye kritikk for deres prestasjoner forrige sesong. Denne kritikken har fortsatt også denne sesongen, selv om Adnan Januzaj imponerte voldsomt da han fikk sjansen på Stadium of Light i helgen. Én av de som viste sine kvaliteter i sesongoppkjøringen, var Wilfried Zaha. Den engelske kantspilleren imponerte mange med sine tekniske ferdigheter og sitt voldsomme rykk. Likevel har Zaha fått særdeles lite tillit denne sesongen, og ting begynner å tyde på at den tidligere Crystal Palace-spilleren lånes ut i januar. Flere klubber har blitt nevnt, blant andre Aston Villa, Newcastle og Stoke.

10.15 Det  har lenge vært stille rundt det 17 år gamle brasilianske angrepstalentet Bruno Gomes. United har allerede sikret seg opsjon på kjøp, men denne frafaller dersom andre klubber skulle blande seg inn og by over et fastsatt beløp, skriver Offthepost.
Og det kan fort komme til å skje.  Real Madrid er nemlig en av flere klubber som er i ferd med å steppe opp interessen for unggutten. Den gode nyheten for United, er likevel at Gomes selv – ifølge «brasilianske rapporter» – foretrekker en overgang til Old Trafford.

08.00 David Moyes skal være klar til å sende Shinji Kagawa tilbake til Borussia Dortmund – men bare dersom han kan få til en byttehandel som vil se tyskernes 24 år gamle serbiske midtstopper Neven Subotic dra motsatt vei.
Det  skriver ChampionsLeague.ca.
Moyes skal ha blitt så frustrert over Kagawas manglende form at han etterhvert har mistet tålmodigheten med ham. Når så Borussia har signalisert ønske om å få japaneren tilbake, samtidig som Uniteds problemer i midtforsvaret synes mer og mer åpenbare, ser Moyes muligheten til å gjøre alle parter – ikke minst seg selv – fornøyd.

Mandag 7. oktober

08.50 Da ser det ut til at siste ord er sagt vedrørende United-interesse for Luka Modric. Den lille kroatiske midtbanemagikeren akter i hvert fall selv å bli værende i Real Madrid – og det for resten av sin fotballkarriere.
I et intervju med Sportske Novosti i hjemlandet gir Modric uttrykk for at både han og familien stortrives i Madrid, og at han kommer til å tilbringe de neste fire årene – minst – på Santiago Bernabeu.

07.50 Daily Mail mener å vite at Manchester United virkelig mener alvor i de pågående kontraktsforhandlingene med lørdagens tomålsscorer på Stadium of Light, Adnan Januzaj.
Klubben er innforstått med at det er reelle sjanser for at den 18 år gamle belgiskfødte kosovoalbaneren velger å forlate Old Trafford ved sommerens kontraktsutløp, og trekker derfor følgende forhandlingsess frem fra ermet: Bli, og vi betaler deg £60.000 i uken!

Powered by Labrador CMS