De Gea med bunnsolid gjennomføring da Spania vant

Uniteds spanske sisteskanse var sterkt delaktig i at «La Furia Roja» tok tre nye poeng i sin Nations League-gruppe.

Spanjolen var den eneste United-spilleren i aksjon lørdag kveld, men fikk til gjengjeld tillit fra start i oppgjøret mot Sveits.

Fornyet tillit

Han beholdt dermed plassen etter å ha startet begge de to første kampene i gruppe 4, på konkurransens høyeste nivå. Spania spilte der 1-1 mot Tyskland, før de vant 4-0 mot Ukraina.

Chelseas Kepa Arrizabalaga startet onsdagens vennskapskamp mot Portugal, men maktet altså ikke å spille seg inn i Luis Enriques ellever. I den kampen satt for øvrig Bruno Fernandes på benken.

Avgjørende redning

Og De Gea mister nok ikke plassen med det første.

I det som absolutt ikke kan beskrives som et fyrverkeri av en fotballkamp, gjorde burvokteren en veldig god figur.

Etter fem minutter spilte hjemmelagets venstreback, José Gaya, en svak pasning mot eget mål. Sveits’ Haris Seferovic luktet lunta, men det gjorde også De Gea. Keeperen kom først til ballen, etter det som kan kalles en våken inngripen.

Seks minutter senere var målvakten involvert igjen.

En Sveits-kontring endte med et innlegg fra høyresiden, som skled gjennom hele boksen. Venstreback Loris Benito fyrte av et knallhardt skudd, men De Gea hadde rukket å bevege på tvers av målet. Dermed kunne han gjøre en meget kvalifisert redning.

Det skulle vise seg å bli særdeles viktig for spanjolene, som scoret bare tre minutter senere. De Geas motpart, bortekeeper Yann Sommer, spilte bort ballen til Mikel Merino på seksten meter. Han fant Mikel Oyarzabal, som satte inn 1-0.

Scoringen ble til slutt kampens eneste, ettersom ingen av lagene var nevneverdig farlig frempå.

SOLID: David de Gea gjorde en mer enn godkjent kamp mot Sveits lørdag kveld.

I sluttminuttene fomlet De Gea noe med et sveitsisk innlegg etter å ha blitt forstyrret av egen lagkamerat, men sisteskansen rettet umiddelbart opp sin egen feil da han raget høyest i feltet og bokset ballen langt unna.

Dermed ebbet kampen ut med 1-0, i et oppgjør der De Geas redning etter 11 minutter fort var blant de beste individuelle prestasjonene.

De Gea får etter all sannsynlighet sjansen til å fortsette den gode formen allerede tirsdag, når Luis Enriques menn drar til Ukraina for å spille fjerde gruppespillsrunde i Nations League.

Vi fulgte kampen her:

90+4′ Kampen er slutt. Det ender med 1-0-seier til Spania.

90+3′ Sergio Ramos slipper et innlegg inn til David de Gea, som tar den trygt imot. Godt samarbeid mellom de to.

89′ De Gea forsøker å bokse ut et hjørnespark, men slår den bare i en medspiller. Forsvaret får den likevel klarert ut. Sekunder senere slår Sveits inn igjen, og denne gangen er De Gea mye mer patent, og slår den langt unna. Får en mann i ribbeina, tar telling og får frispark.

67′ Midtveis i andre omgang kommer Sergio Ramos til skudd i Sveits’ boks. Skuddet blir blokkert, men det ropes på hands. Dommer foretar seg intet, foruten å gi corner. Den fører til et nytt hjørnespark, som lander på hodet til Ramos. Ballen går utenfor.

60′ Mikel Merino sleiver vekk en god mulighet etter en corner. Burde nok fått den på mål.

59′ Wolves-spiller Adama Traoré finner nesten Oyarzabal med et innlegg, men ballen kommer hakket for høyt for Sociedad-spilleren.

53′ Admir Mehmedi ser ut til være gjennom med De Gea, men ballen går via venstreback José Gaya, som gjør et godt returløp. Dermed triller ballen sakte inn til United-målvakten.

52′ De Geas motpart, Yann Sommer, må i aksjon to ganger på kort tid. Den andre gangen ender ballen hos målscorer Oyarzabal, som ikke får ballen på mål.

50′ Ansu Fati avfyrer skudd i Sveits’ boks, men ballen blir blokkert og går ut til hjørnespark. Det blir det ikke noe ut av.

49′ Sveits kontrer, og ballen ender ute til venstre. Innlegget går langs bakken gjennom boksen, uten at noen sveitsere er nære å true målet til De Gea.

46′ Vi er i gang igjen.

45′ Pause i Madrid.
En relativt begivenhetsløs omgang ender med ettmålsledelse til spanjolene. Oyarzabal skaffet hjemmelaget ledelsen etter en blunder av den sveitsiske keeperen, men det ville han ikke fått muligheten til, hadde det ikke vært for David de Gea. United-keeperen gjorde en meget kvalifisert redning minutter før målet.

For øvrig var De Gea våken og klar i banespillet.

29′ De Gea får et vanskelig tilbakespill, og sender den høyt i været. Ballen finner en lagkamerat.

28′ Spania nærmer seg 2-0, etter at Ferran Torres får heade fritt fra rundt seks meter. Sveits’ keeper, Yann Sommer, gjør en kvalifisert redning.

14′ Spania 1-0 Sveits
Yann Sommer gir nærmest bort ballen til Mikel Merino på seksten meter. Midtbanespilleren finner Mikel Oyarzabal, som setter inn kampens første.

12′ Hjemmelaget roper på straffe når Ansu Fati går ned i feltet. Dommeren er uenig.

11′ Sveits får kampens største sjanse etter en kontring. Innlegget fra høyresiden går gjennom feltet, og ballen ender hos Benito. Han sender i vei et knallhardt skudd, men De Gea strekker seg helt ned i hjørnet og parerer til hjørnespark. Bunnsolid redning av keeperen.

5′ Dristig spill i den spanske backfireren fører til at De Gea må ut og klarere midtveis på egen banehalvdel. Våkent av United-keeperen.