BEST: Ingen har flere clean sheets enn David De Gea.

– En veldig spesiell klubb

David De Gea er taus om kontraktsforhandlingene, men snakker villig om andre temaer, deriblant hvem som først og fremst kan takkes for hans fremganger.

Publisert Sist oppdatert

United-keeperen sies å stå midt oppe i forhandlinger om en avtale som forhåpentligvis vil binde ham til United for uoverskuelig fremtid; ja, kanskje for resten av hans karriere.

Det er derfor ikke til å undres over at han vegrer seg for å uttale seg når Sky Sports i et eksklusivt intervju ber ham om å kommentere utviklingen i disse forhandlingene.

Les også: Samtalene har startet

Til det svarer han kort og godt at han ikke synes at tidspunktet er det rette, verken til å diskutere kontraktssamtaler eller fremtiden som sådan.

Isteden velger han å henlede oppmerksomheten på kampprogrammet fremover:

– Vi skal spille massevis av kamper fra nå av og frem til sesongslutt, og aller først må vi konsentrere oss om denne helgens møte med Burnley, sier han, og ber om forståelse for hvorfor han ikke ønsker å uttale seg om utenomsportslige temaer som kun angår ham og klubben.

– Nå dreier alt seg om å ha hodet på rett plass, fortsetter han, og legger vekt på at det nå er om å gjøre å «fokusere og jobbe hardt, konkurrere  på treningsfeltet, ta vare på formen og plukke poeng».

– Fylles med stolthet

Mer enn kontraktsforhandlinger, er De Gea villig til å fortelle hvor godt han trives med sin nåværende situasjon, som førstekeeper i landets største fotballklubb:

– Det er jo i seg selv veldig spesielt å være en del av dette, sier han, og forteller hvor stolt han føler seg hver gang han trekker trøyen over hodet og gjør seg klar til en ny kamp.

– Når man spiller for en så fantastisk klubb som Manchester United, fylles man med følelser. Man innser gradvis hvor mye klubben betyr for fansen og for folk som arbeider her; de lever virkelig for fotballen. Slikt påvirkes man av. For å forstå det fullt ut er man nødt til å ha stått midt oppi det.

– Emilio Alvarez er en nøkkelfaktor

På spørsmål om hvem han vil trekke frem som hovedansvarlig for utviklingen som har gjort ham til en av verdens ypperste keepere, svarer De Gea uten å nøle:

– Emilio Alvarez.

Alvarez er keepertreneren som ble hentet til United fra De Geas tidligere klubb, Atlético Madrid.

– Vi har kjent hverandre lenge, og vi jobbet sammen da jeg var mye yngre, forteller  han.

– Han [Alvarez] vet hva han skal si og hvordan han skal takle eventuelle tvil som måtte oppstå hos meg selv. Så han har hjulpet meg veldig mye.

– Han kjenner meg både som menneske og fotballspiller, og vi samarbeider  virkelig godt. Så, om dere er ute etter en av årsakene til at det har gått veldig bra for meg denne sesongen, så er nok han en av dem.

Emilio Alvarez og David De Gea, her avbildet sammen foran sesongstarten mot Bournemouth i august 2016.

– Ta igjen City? Vanskelig, men ikke umulig

12 poeng skiller lederlaget City og nummer 2 United i toppen av tabellen. Man trenger ikke å være mattegeni for å innse at det er et forsprang som kan bli vanskelig å innhente i løpet av 15 gjenstående kamper.

Men umulig? Absolutt ikke, ifølge David De Gea:

– Vi må jo ærlig innrømme at det vil bli vanskelig, men i Premier League kan man aldri vite noe for sikkert, sier han, og påpeker at det er en tøff liga å konkurrere i.

– Men selvfølgelig blir det vanskelig. Det er et stort gap mellom oss, men vi kommer til å kjempe for å vinne så mange poeng som vi kan, og så får vi se hvor vi ender opp. Det gjelder å ikke gi opp, men kjempe til siste slutt.

Powered by Labrador CMS