– Grunn til å være urolig

Phil Neville tror han vet den egentlige grunnen til at David de Gea stod over mot Sunderland.

Publisert Sist oppdatert

Foruten utnevnelsen av Marouane Fellaini som kaptein mot Sunderland, var Sergio Romero fra start den største overraskelsen på United-laget søndag ettermiddag.

Manchester Evening News var kjapt ute og meldte om en mindre skade for De Gea og at Romero trolig kom til å vokte Uniteds mål også i kvartfinalen i Europa League mot  Anderlecht kommende torsdag.

– Ser ut som vraking

José Mourinho bekreftet lokalavisens sak etter 3-0-seieren og påpekte at David de Gea hadde et lite problem med hoften og trengte hvile.

Tidligere United-spiller og trener Phil Neville er imidlertid slett ikke sikker på at Mourinho forteller hele sannheten. 

HOMEWARD BOUND?: Phil Neville frykter Real Madrid forsøker å hente David de Gea tilbake til Madrid. Det vil i så fall ikke være første gangen.

– Jeg er fremdeles meget forundret over David de Gea. For meg ser det ut som om han har blitt vraket. Dersom han var skadet hadde det vært en enkel ting for Mourinho å si det på pressekonferansen. «De Gea er skadet, så vi sparer ham til torsdag». Når Real Madrid vil ha en spiller så pleier de som regel å hente vedkommende. Jeg ville vært bekymret om jeg var United-fan, sa Neville til Sky Sports.

– Telefaksen bør på museum

Om Neville har rett forblir usikkert enn så lengte, men det er i så fall ikke første gangen Real Madrid forsøker seg på David de Gea.

På overgangsvinduets siste timer, sommeren 2015, endte Real Madrids forsøk på å hente De Gea i en skikkelig farse.

Overgangen skal ha vært klar da spanjolenes faksmaskin streiket i 12. time og de nødvendige papirene ble ikke sendt inn innen  fristen.

BEKYMRET: Phil Neville tror ikke den angivelige skaden på De Gea er den hele sannheten om hvorfor Romero voktet målet mot Sunderland.

TV 2-kommentator og United-fan Harald Bredeli sa den gangen til US at telefaksen burde vært utstilt på Uniteds museum på Old Trafford og det er ikke vanskelig å se hva Bredeli sikter til.

Spanjolen har tre sesonger på rad blitt kåret til årets spiller i United og har tatt steget fra å være en hakkekylling til å bli en av verdens desidert beste målvakter siden overgangen fra Real Madrids byrivaler Atletico.

Da overgangsspekulasjonene herjet som verst i 2015, valgte daværende United-manager Louis van Gaal å sette De Gea på benken frem til kontraktssituasjonen var avklart.

PS! David de Geas kontrakt med United går ut først i 2019 og det er dessuten en klausul om at kontrakten kan forlenges med ytterligere ett år.  

 

Powered by Labrador CMS