– Nå er han en av verdens beste

OPPDATERT: Ole Gunnar Solskjær har aldri sett en United-målvakt levere en lignende kamp som De Gea gjorde mot Liverpool.

Publisert Sist oppdatert

Et effektivt United-angrep scoret tre ganger mot Liverpool på Old Trafford. Likevel var det alle snakket om etter kampslutt en levende spansk vegg.

David de Gea har for alvor vist at han fortjener en plass blant verdens beste målvakter, og kampen mot Liverpool kan fort ha vært den beste kampen 24-åringen har spilt i hele sin karriere.

Åtte redninger hadde han!

Både Raheem Sterling og Mario Balotelli hadde flere gigantiske muligheter, men hver gang vartet United-målvakten opp med redninger fra øverste hylle.

Som Robin van Persie sa etter kampen:

– Det er ikke ofte vi scorer tre mål og målvakten blir banens beste.

Hylles av Solskjær

Skjermbilde 2014-12-14 kl

Ja, selv en målsnik som Ole Gunnar Solskjær snakket mer om De Gea enn United-angrepet da han var på plass hos Sky Sports som ekspertkommentator for anledningen. Nordmannen som scoret det berømte vinnermålet i FA-cupen mot Liverpool i 1999 sier han aldri har sett en lignende keeperprestasjon på Old Trafford.

“Kampen til David de Gea er nok den beste jeg noen gang har sett på Old Trafford av en United-keeper.”

Ole Gunnar Solskjær

– Jeg har sett noen fantastiske prestasjoner med målvaktene jeg har spilt med i Peter Schmeichel og Edwin van der Sar, men kampen til David de Gea er nok den beste jeg noen gang har sett på Old Trafford av en United-keeper.

– Han redder dem. Det er seks store sjanser som skulle være mål. Han står frem. David Seaman gjorde det samme. Han gjør det veldig vanskelig å score mot ham.

– En av verdens beste

Makker Jamie Carragher var også imponert og mener at De Gea nå må tas med i diskusjonen om hvem som er verdens beste målvakt.

– Nå kan vi snakke om hvem som er verdens beste keeper. Jeg tror vi alle er enige om at det er Manuel Neuer og at Thibaut Courtois er veldig nære. Men jeg vedder på at ingen av dem kunne spilt så godt som De Gea gjorde i dag.

– Det er en av de beste keeperprestasjonene jeg har sett. Han hadde full kontroll og fikk aldri panikk. Han utgjorde forskjellen.

Fantastisk sesong

Det er imidlertid ikke bare mot Liverpool De Gea har vært god. Ifølge Sky Sports har han høyest redningsprosent på skudd innenfor 16-meteren av alle målvaktene i Premier League med sine 72%. Totalt sett ligger han på tredje plass med 73%.

Selv om De Gea har hatt mye å gjøre i tidligere kamper har han imidlertid ikke vært så travel som mot Liverpool siden 2011. Også da hadde han åtte redninger mot Tottenham.

Nier på børsen

Etter kampen mente Nils Johan Semb at De Gea fortjente en sjelden tier på spillerbørsen. Engelske journalister er litt strengere, selv om han hylles av de aller fleste.

Independent: 9

Hvor avhengige har ikke United blitt av ham? Tre strålende redninger fra Sterling og to fra Balotelli gjorde ham til Uniteds beste spiller.

Telegraph: 9

Det har blitt vanlig i Uniteds seiersrekke at De Gea gjør viktig redninger og han reddet laget nok en gang. Spanjolen hadde minst viktige kjemperedninger.

MEN: 9

Et helt fantastisk show av spanjolen. Sterling kunne hatt to, og Balotelli tre, hadde det ikke vært for hans eksepsjonelle redninger.

Daily Mail: 8,5

To gode redninger fra Sterling i første omgang. Skremte Liverpool-vingen nok til at han bommet da han var alene igjennom i begynnelsen av andre omgang også.

Powered by Labrador CMS