Ryktesaker, uke 45

Mourinho og PSG-ryktene fortsetter – og Evras agent har uttalt seg om spillerens fremtid.

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 12. november:

20.55: Tidligere denne uken ble det kjent at Patrice Evra fikk sin kontrakt med franske Marseille terminert med umiddelbar virkning. Den tidligere United-backen er også utestengt fra alle UEFAs turneringer de neste åtte månedene.

Nå har Federico Pastorello, Evras agent, uttalt seg om fremtiden til spilleren:

– Han er ikke på topp om dagen, men karrieren hans ender ikke her. Han ønsker ikke å forlate spillet på denne måten. Han er i bedre fysisk form enn han var for fem-seks år siden, og flere (klubber) har allerede tatt kontakt med oss, sa Pastorello til MEN.

Flere forsøker også å koble en klubbløs Evra til United, men til tross for utfordringene United opplever på venstrebacken, tror vi ikke 36-åringen blir å se i United-drakt igjen med det første.

17.25: Duncan Castles skriver søndag at PSG vurderer å kvitte seg med trener Unai Emery allerede før januarvinduet åpner. Klubbdirektør Antero Henrique skal ha plassert José Mourinho på toppen av ønskelisten, noe som går fint sammen med de siste ukers spekulasjoner.

Både Mourinho og assistent Rui Faria skal ha fått klar beskjed om at PSG venter med åpne armer, skulle de bestemme seg for å forlate Manchester.

Det er ikke godt å si hvor reelt det hele er, men vi kan nok slå fast at dette ikke er det siste vi leser om Mourinho og PSG.

Disse to skal være sterkt ønsket i Paris.

10.02: José Mourinho var på fredagens kamp mellom Sverige og Italia. Ifølge Simon Jones i Daily Mail var det for å se på Leipzig-spilleren Emil Forsberg. Kantspilleren var banens beste da Italia ble slått 1-0.

Ellers i saken står det også at Ander Herrera kommer til å avslå en eventuell tilnærming fra Atlético Madrid for å bli i United.

08.01: Mer fra Daily Mirror: De melder at Real Madrid er villige til å lytte på bud på Gareth BaleLos Blancos-hierarkiet skal angivelig være lei av skadeproblemene til waliseren.

United nevnes som favoritter om han skulle gå, mens Chelsea tidligere også har vist interesse.

Vi tar uansett det meste fra søndagsavisene med en klype salt.

00.55: Ifølge Daily Mirror er det enighet om en avtale om å selge Marouane Fellaini til Besiktas for £8 millioner i januar.

Det er en sum som ikke høres spesielt høy ut for en spiller som ikke har spilt en helt uviktig rolle i dette Mourinho-laget, men Fellainis kontrakt går ut til sommeren, og det har blitt rapportert at Mourinho må selge før han kjøper.

Shakhtar Donetsks Fred nevnes i artikkelen som en mulig forsterkning.

Artikkelen er skrevet av Neil Moxley, vanligvis ikke blant de mest treffsikre når det gjelder United, men det er nokså konkret info om enighet om en avtale her – og så får tiden vise om Moxley har rett.

Lørdag 11. november:

18.39: Vi videreformidlet tidligere i uka ryktet om at Umaro Embalo er klar for United. Det skal Benfica ha avvist, og nå har Embalos agent uttalt seg til A Bola (her videreformidlet av Metro) at ingen avtale er ferdigstilt.

– Om han skal til Manchester så er det noe jeg ikke vet noe om, men det er sant at vi allerede har møtt Benfica og Manchester. Det er ikke noen enighet, men det er samtaler.

08.30: Nye kontrakter for Blind, Mata, Herrera og Young? Ja, skriver vanligvis så pålitelige James Ducker fra Telegraph. Alle fire er på utgående kontrakter, men United har opsjon på ytterligere 12 måneder, og kommer til å benytte seg av denne ifølge Ducker.

Om dette betyr at alle fire også er United-spillere neste sesong, er en annen ting. Men nye kontrakter vil gi Mourinho ro, og noen United-kroner i kassa ved eventuelle salg.

Samme mann skriver at United skal være villig til å lytte til bud på Luke Shaw allerede i januar. De ønsker seg imidlertid minst 20 millioner pund for engelskmannen. Ta med Shaws brukbare lønningspose i beregningen, og man kan stille seg spørsmålet om hvor mange klubber som fortsatt er interessert i 22-åringen, som har fått svært få muligheter av José Mourinho.

Spurs, Arsenal, Chelsea, Everton og Manchester City følger angivelig med på situasjonen.

Mourinho skal også være svært bestemt på å beholde Marouane Fellaini. Også hans kontrakt går ut etter denne sesongen.

Fredag 10. november:

20.30: Nettsiden Turkish Football skriver at Marouane Fellainis agent har vært i samtaler med både Besiktas og Galatasaray. Fellaini har lenge vært ønsket i Tyrkia, og kontrakten hans i United går altså ut til sommeren.

19.45: Spanske AS skriver at avtalen mellom Atletico Madrid og Ander Herrera ikke skal være langt unna å være i boks. Herreras kontrakt med United går ut til sommeren, selv om det skal være en forlengelsesopsjon i den.

12.35: Daily Mail viser til spanske Diario når avisen skriver at Atletico Madrid forbereder et bud på Ander Herrera.
Hovedstadsklubben kjøpsnekt blir hevet så snart året er omme, men Atletico-manager Diego Simeone, som ifølge meldingen ønsker å bygge laget sitt rundt den populære baskeren, vil vente til sommeren med å forsøke seg, heter det.
Herreras United-kontrakt utløper ved sesongslutt, men klubben har sikret seg en forlengelsesopsjon på ytterligere ett år.

08.15: Ryktene rundt José Mourinhos være eller ikke være på Old Trafford, ser ut til å fortsette med uforminsket styrke (se torsdag kl.12.20).
Nå har til og med den franske landslagssjefen Didier Deschamps og tidligere United-spiller Johnny Giles (joda, han er mest kjent for sin Leeds-karriere) kastet seg inn i diskusjonen om United-managerens fremtid. The Mirror og Irish Independent.

08.00: Etter at det har vært stille rundt ham i et år eller to, er det nå på’an igjen med rykter rundt Bayern München-spiss Robert Lewandowski.
Spanske Don Balon (via MEN) skriver at den tyske storklubben er beredt til å selge sin store stjerne til sommeren, og at de allerede har siktet seg inn på å erstatte ham med Inter Milans Mauro Icardi.
Tilsynelatende mener Manchester Evening News at dette er et gedigent «boost» for Manchester United, men også for Premier League-rival Chelsea.

Torsdag 9. november:

20.31: Sport Witness videreformidler en sak fra Argentina (med usikker pålitelighetsgrad) om at Uniteds speidere ble forbløffet over det de så av 21-åringen Enzo Díaz da de så en argentinsk andredivisjonskamp (!) nylig. Så har vi i alle fall nevnt det.

En annen United visstnok speider på er Middlesbrough-stortalentet Steven Walker. 17-åringen, som Boro tror at i løpet av sesongenkan utfordre om en plass i førsteelleveren for det opprykksjagende laget, skal ha blitt øremerket som en potensiell fremtidig United-rekrutt av speiderteamet. Det er TeamTalk.com som nevner det. I tillegg til at vi ikke føler oss helt trygge på kilden, så må det også påpekes at speiding av denne sorten er ganske vanlig, og ikke nødvendigvis betyr at noen overgang er nært forestående.

15.40: The Mirror (via Tutto Mercato) melder at Manchester United må kjempe mot Chelsea i kampen om å sikre seg en av Serie As største stjerner.
Mannen det er snakk om er Romas 21 år gamle midtbanespiller Lorenzo Pellegrini. Den unge italieneren, som foreløpig har én A-landskamp for «Gli Azzurri», har også en utkjøpsklausul på beskjedne €25 millioner (£22.1 mill.). Det gjør ham, ifølge kilden, ekstra attraktiv for potensielle interessenter.

13.00: United påstås å ha sikret seg Benficas 16 år gamle Úmaro Embaló. Han betegnes som «en rask, direkte og teknisk dyktig angriper» som vanligvis spiller høyreving, men i utgangspunktet kan spille hvor som helst i angrepsrekken.
Embaló ble født i Guinea-Bissau, den 6. mai 2001, og ankom Lisboa foran forrige sesong.

12.30: Daily Mail hevder at Manchester United, i tillegg til Chelsea, Atletico Madrid og Barcelona, holder øye med brasilianske Grêmios 21 år gamle, kreative midtbanespiller Arthur Melo.

12.20: Det vrimler med ryktesaker om at en påstått frustrert José Mourinho kan komme til å forlate United til fordel for PSG så snart sesongen er over.
Her er noen av dem (så kan enhver tolke det som de vil): The SuntalkSPORT, ESPN,  Daily Mail.

07.45: Dagens første rykte henter vi fra The Mirror, som skriver at José Mourinho nå har gitt opp forsøket på å sikre seg Real Madrid-stopperen Raphael Varane.
Isteden skal United-manageren ha vendt sin interesse mot Varanes stopperkollega på det franske landslaget, den 23 år gamle Barcelona-spilleren Samuel Umtiti.
Umtiti har, ifølge kilden, en utkjøpsklausul i kontrakten sin pålydende £53 millioner, et beløp José Mourinho visstnok mener ligger under spillerens markedsverdi.
At Mourinho jakter på nok en midtstopper skyldes, ifølge avisen, at Victor Lindelöf ikke har imponert noen, og at portugiseren aldri helt har latt seg overbevise av Chris Smalling.

Onsdag 8. november:

12.50: Han skal være ønsket av Fenerbahçe, men Luke Shaw har, ifølge Daily Mail, ingen planer om å flytte til Istanbul. Isteden ønsker den 22 år gamle venstrebacken å bli værende på Old Trafford og kjempe for å overbevise José Mourinho om at han fortjener en plass i førsteelleveren hans.

12.20: United-bud på Antoine Griezmann i januar? talkSPORT mener at det fort kan komme til å skje, og viser til AS-rapporter som indikerer at Atletico Madrid har blitt mer og mer frustrert over franskmannens middelmådige spill til nå i sesongen.
Ettersom Diego Costa blir spilleklar for Madrid-klubben fra 1. januar, antas det at et salg av Griezmann kan være på trappene.

09.30: Tyrkiske Beşiktaş bekrefter interesse for Marouane Fellaini. Det kan du lese mer om her.

08.05: The Express slår til med påstanden om at Juan Mata er ønsket i hjemlandet, nærmere bestemt i klubben hvor han tilbrakte fire år av sin ungdom — Real Madrid!
Hovedstadsklubben sies å følge nøye med på utviklingen på Old Trafford, hvor Mata, siden han ble tatt av banen i pausen mot Huddersfield, kun har blitt tilgodesett med 68 minutters spill, mot Benfica i Champions League.

Tirsdag 7. november:

08.00: Manchester United-manager José Mourinho skal være villig til å la David de Gea dra til Real Madrid, men da forlanger Mourinho å få franskmannen Raphael Varane i retur fra gamleklubben, skriver spanske Don Balon.

David de Gea var svært nær å bli solgt til Real Madrid i 2015, men overgangen utviklet seg til en farse da Real Madrids telefaks streiket og United og Real Madrid skyldte på hverandre.

Kort tid etter skrev imidlertid De Gea under en ny kontrakt med United uten at det har forhindret nye spekulasjoner med jevne mellomrom.

Mandag 6. november:

19.00: Mens Fellaini er opptatt med å saksøke New Balance, jobber Besiktas i kulissene med å få lurt belgieren vekk fra Old Trafford.

I et intervju med tyrkisk TV sier et av styremedlemmene i den tyrkiske storklubben at de er interessert i å signere mannen Mourinho gjør alt for å beholde.

Marouanes kontrakt går ut ved utgangen av 2017/18-sesongen, og også Besiktas-rival Galatasaray har angivelig jaktet på ham.

– Fellaini er på lista vår. Vi har gjort framstøt mot ham, men ikke bare ham, sier Besiktas-styremedlem Metin Albayrak ifølge tyrkiske medier (Sitatene er gjengitt flere steder, blant annet hos FourFourTwo).

– Han er ikke den eneste spilleren vi har speidet på. Speiderteamet vårt har sett 20 kamper live denne uka, og overgangsplanene tar aldri pause. Vi jobber alltid og følger flere spillere. Klubben planlegger for Tyrkia og Europa og er i forhandlinger. Vi leter etter signeringer både i vintervinduet og ved sesongslutt, sier han videre.

15.10: Egentlig ingen sak, men på en rolig mandag tar vi den med likevel. Storspillet har uteblitt fra Antoine Griezmann etter at franskmannen var sterkt koblet til United i sommer, og i dag skriver spanske AS at årsaken til den svake formen er oppstyret den potensielle overgangen skapte – noe som naturligvis kun er spekulasjoner. Samtidig omtales et lagbilde der Griezmann forsvinner, uten at vi ser noen grunn til å gå mer i dybden på slike agurk-nyheter her.

15.00: Ifølge Manchester Evening News skal Paris Saint-Germain ha kontaktet Jorge Mendes, agenten til José Mourinho, etter at United-manageren nylig uttalte seg positivt om den franske hovedstadsklubben. Mourinho har kontrakt til 2019 og skal ha et ønske om å bli værende på Old Trafford, men forventer større suksess på overgangsmarkedet i fremtiden, skriver lokalavisen. United maktet ikke å hente Ivan Perisic, Gareth Bale eller Antoine Griezmann til Manchester i sommer.

14.55: TV-kanalen ESPN skriver at Manchester City er forberedt på å gi United kamp om den talentfulle venstrebacken Aaron Martin. City var til stede da Espanyol slo Real Betis i helgen og skal visstnok ha et håp om å få i stand en overgang i januar.

Powered by Labrador CMS