Ryktesaker, uke 8

Pogba ut? Alderweireld inn? LvG til Chelsea? Milinkovic-Savic aktuell? Her er søndagens rykter.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 25. februar

11.12: Sunday Mirror har mer United-relatert stoff: Louis van Gaal skal være aktuell for søndagens motstander Chelsea, hevdes det! Nederlenderen ønsker seg et korttidsengasjement i Premier League, og skal være en mann Stamford Bridge-hierarkiet har vurdert hvis relasjonen mellom Conte og Chelsea kollapser helt.

Artikkelen er ikke skrevet av en av de mer profilerte Mirror-journalistene.

11.06: Sunday Mirror skriver at United følger nøye med på Lazio-spilleren Sergej Milinkovic-Savic, som også tidligere har blitt linket til klubben. Serberen skal være verdsatt til £80 millioner, ifølge avisen (som vi vel kanskje ikke føler oss helt trygge på at vet så veldig mye om prisen), og står på midtbaneønskelisten sammen med Jorginho og Jean Michaël Seri.

10.17: Ifølge The Sun er Paul Pogba klar til å skifte klubb om José Mourinho blir værende i Manchester United. Mino Raiola skal jobbe med en fluktplan for sommeren som involverer Real Madrid – en klubb det tidligere har blitt rapportert at ikke er interessert i franskmannen fra kilder vi stoler litt mer på enn Mike McGrath i The Sun.

Juventus skal også, ifølge avisen, være et alternativ siden de har en tilbakekjøpsklausul på £53 millioner. Vi anbefaler å ta dette med en klype salt på grunn av kilden.

Da stoler vi mer på The Times, som har en sak om at flere i United har ment at Pogba har blitt i overkant arrogant, men som ikke skriver noe om at Pogba skal være på vei bort. De skriver derimot at agent Mino Raiola irriterer United-ledelsen med sin reaksjon på Pogba-vrakingen, og at forholdet mellom superagenten og klubben blir stadig dårligere etter at det en periode under Mourinho var et veldig tett samarbeid med mannen som har blant annet Pogba, Lukaku og Zlatan under sine vinger.

10.07: Vi er noe sent ute med denne, men Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at United er forventet å legge inn et bud på Tottenham-stopper Toby Alderweireld i sommer hvis Tottenham velger å selge spilleren.

Belgierens kontrakt innebærer at han kan gå for £25 millioner sommeren 2019, og dermed kan det gi mening å selge før den tid siden Spurs kan få langt mer for ham denne sommeren.

09.54: Kontraktsforhandlingene mellom Anthony Martial og Manchester United står stille, meldes det fra RMC i Frankrike, som tidligere har vært gode på Martial-stoff.

Samtaler skal ha blitt innledet i desember, men Martial skal være overrasket over at det aldri kom et nytt tilbud fra klubben – og føler seg ikke så verdsatt. Det nevnes også at Sánchez-overgangen skal ha hindret samtaler.

Det rapporteres om interesse fra Tottenham, Inter og Real Madrid, og en kan lese mer om dette hos Sport Witness.

Fredag 23. februar

14.00: Avisen The Times melder at David de Gea skal nærme seg enighet om betingelsene i en ny kontrakt med Manchester United. De Gea har 18 måneder igjen av kontrakten, men United har opsjon på å forlenge den med ett år.

Nå ønsker United å strekke spanjolens kontrakt til minst 2021 og skal være klar til å gi De Gea 220.000 pund i uken, melder avisen.

Kontraktsforhandlingene med De Gea har pågått siden i høst og til tross for at De Gea var nær ved å dra til Real Madrid da United ble reddet av en trøblete telefaks, virker han nå meget lykkelig på Old Trafford.

12.45: Manchester United-manager José Mourinho skal ha utpekt Nice-spilleren Jean Michael Seri som en mulig erstatter dersom konflikten med Paul Pogba ikke lar seg løse, skriver Mirror.

Saken er ført i pennen av David McDonnell som er blant journalistene som følger United tettest.

Nice-spilleren fra Elfenbeinskysten har en utkjøpsklausul på 35 millioner pund og 26-åringen skal være klar til å forlate den franske klubben i sommer, skriver avisen.

08.10: Matteo Darmian skal være på vei bort fra Manchester United. Italieneren skal være enig med Juventus og vil slutte seg til Torino-klubben etter sesongslutt, melder italienske Calciomercato.com.

08.20: Paul Pogba stjeler et par overskrifter også i fredag, selv om det ikke virker å være så mye nytt i saken. The Sun skriver at Pogba og Mourinho hadde en opprivende krangel på Carrington der Murinho skal ha gjort det klart for franskmannen hvem som bestemmer.

Krangelen mellom de to skal ha pågåt siden United ble slått på Wembley av Tottenham i Premier League der Pogba ble byttet ut, og Daily Mail skriver at Pogba ikke føler seg verdsatt i United i øyeblikket.

Torsdag 22. februar:

16.10: Grant Wahl, «senior sports writer» hos Sports Illustrated, skriver som mange andre om problemene mellom José Mourinho og superstjernen Paul Pogba den siste tiden.

Journalisten viser til «en kilde med førstehåndskjennskap», som hevder at Pogbas representant, superagenten Mino Raiola, har ringt rundt til andre toppklubber for å prøve å overtale dem til å gå etter franskmannen i sommer. Så langt skal ingen ha sagt seg villige til dette.

En av klubbene som han skal ha blitt tilbud til var blant de som jaktet ham for to somre siden (les mellom linjene: Real Madrid), men skal visstnok nå føle at det var hell i uhell å ikke kjøpe ham, og de frykter både for eventuell overgangssum og for at Pogba vil kreve en lønn som vil ødelegge lønnstrukturen i klubben.

Mourinho skal imidlertid ikke ha noen interesse av å selge franskmannen, og forsøker bare å få ham til å heve spillet sitt.

Ryktet og kilden kan vel enkelt og greit vurderes slik: Sports Illustrated er ei seriøs nok blekke, men det er ikke fotball de er best på. Det kan imidlertid godt være at Raiola har tilbudt Pogba til andre klubber – det er vinn-vinn for ham. I verste fall ender det med at franskmannen blir og kanskje sågar tilbys litt høyere lønn i United.

11.10: Manchester United følger den kroatiske midtbanespilleren Nikola Moro med argusøyne. Den 19 år gamle Dinamo Zagreb-spilleren blir av mange omtalt som en yngre utgave av Luka Modric, melder talkSPORT. Den kroatiske klubben har allerede takket nei til et bud fra Shakhtar Donetsk på 12,5 millioner pund, melder rediostasjonen.

11.00: Real Madrid ønsker at Chelsea-keeper Thibaut Courtois skal drøye med å signere en ny avtale med London-klubben til april. Da vil Real Madrid vurdere om de skal gå for den belgiske sisteskansen eller vende blikket mot Old Trafford for å lokke David de Gea tilbake til den spanske hovedstaden, melder Telegraph.

Onsdag 21. februar:

12.50: Napolis defensive midtbanemann Jorge Luiz Frello Filho, bedre kjent som Jorginho, påstås å være på Manchester Uniteds radar. The Sun skriver at representanter for den 26 år gamle brasilianskfødte, italienske landslagsspilleren skal sågar ha besøkt Manchester i forrige måned.

Selv skal Jorginho være godt fornøyd med tingenes tilstand i Napoli, og ifølge hans agent, Joao Santos, er det snakk om å diskutere en ny kontrakt når sesongen er over. Det er likevel Napoli som har det siste ordet, og klubben kan komme til å ofre ham for å få råd til å hente Lucas Torreira fra Sampdoria.

12.45: Lazio-stopper Stefan de Vrij skal være klar til å forlate Serie A til fordel for Premier League, og er lysten på en overgang til Manchester United.
Den nederlandske landslagsspillerens kontrakt opphører ved sesongslutt, og klubben hans har, ifølge The Mirror, gitt opp å overtale ham til å skrive under på en ny.

Tirsdag 20. februar:

12.00: Daily Mail siterer kilder i Spania, deriblant Mundo Deportivo, som hevder at Gareth Bale [og Karim Bentzema] «vet» at de må forlate Santiago Bernabéu til sommeren. I Bales tilfelle skal dette ha ført til at både Manchester United og Tottenham er stilt på høyeste beredskap, påstås det.
Den 28 år gamle waliseren har gjentatte ganger blitt linket til en overgang til Old Trafford.

09.35: Det er en kjent sak at United en stund nå har blitt linket til Ajax’ spisstalent  Justin Kluivert. At det har vært og er kontakt, bekreftes også av en av Amsterdam-klubbens egne speidere. Guido Friedrich opplyser til nederlandske voetbalzone (via MEN) at superagenten Jorge Mendes følger nøye med på spillerens utvikling.

– Noen ganger har han spurt meg om han [Kluivert] er klar til å spille for en klubb i absolutt europeisk toppklasse, og da har jeg svart: «Nei, det tror jeg ikke».

– Kluivert har sine gode øyeblikk og er etter mitt syn et kjempetalent. For å kunne spille for de beste klubbene må han imidlertid være god hver eneste uke, sier Friedrich.

Det påpekes samtidig at det er en annen «superagent», nemlig Mino Raiola, som egentlig er Kluiverts representant, men Mendes som det vises til her, representerer José Mourinho og har sterke bånd til United.

Mandag 19. februar:

09.30: Manchester United og Liverpool kan begge være aktuelle klubber dersom Isco skulle forlate Real Madrid i sommer. Det melder nettstedet Teamtalk som blir sitert i blant annet Mirror.

Real Madrid skal vurdere om de skal selge Isco for å frigjøre midler til kjøp av andre spillere, men Real Madrid-spilleren vil bli en meget kostbar mann. Det er ventet at den spanske storklubben vil forlange rundt 100 millioner pund for Isco.

Powered by Labrador CMS