Manchester United v Fulham FC - Premier League

– Klubben vet de må investere om vi skal henge med

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag tok seg god tid til å takke Old Trafford-publikumet etter at Premier League-sesongen ble avsluttet med 2-1 seier mot Fulham.

Blant annet med en glødende tale til Old Trafford hvor det ble manet til en siste innsats fra spillere og supportere i den kommende FA-cupfinalen mot Manchester City om seks dager.

Da 53-åringen møtte pressen etter å ha gått i tunellen på hjemmearenaen for siste gang denne sesongen fortalte han at spillerne er klare til ny dyst allerede mandag morgen.

– De (spillerne) er tilbake i morgen fordi vi har den årlige gallaen og kåringen av årets spiller. Ellers kommer vi til å holde oss til rutinene og ta en dag av og få hvilt litt før vi har en uke og en kamp igjen av sesongen. Dagene må vi bruke for å forberede oss til kampen (mot Manchester City) så godt vi kan.

Se høydepunktene fra serieavslutningen: 

Det er alltid en sjanse i fotball

Selv om fokuset nå rettes frem mot cupfinalen mot City ville Ten Hag først gjøre seg ferdig med kampen mot Fulham og åpningen av kampen var helt klart noe nederlenderen mislikte – før det snudde med De Geas strafferedning.

– Åpningen av kampen var ikke god nok, vi manglet organisering og vi rotet masse når vi ikke hadde ballen. Strafferedningen til David snudde det, vi våknet og vi må takke David for det. Fra det tidspunktet organiserte vi oss bedre, intensiteten ble høyere og vi skapte trøbbel for Fulham.

Når det gjelder kampen mot City i sesongens siste kamp gjentok Ten Hag at alt er mulig i fotball.

– Vi slo dem i Januar og disse spillerne vet at de kan spille på et nivå som gjør at de kan konkurrere mot de beste. Vi spiller mot det beste laget, men det er alltid en sjanse. Vi kan ikke finne på unnskyldninger om det ikke går. Jeg er sikker på at vi kommer til å prestere.

rashfordciteh140123
VI SLO DEM SIST: Marcus Rashford satte inn 2-1 som ble sluttresultatet i det forrige møtet mellom United og City tilbake i januar.

Trenger å investere i laget

Sesongens avslutning markerer også at overgangsvinduet nå igjen nærmer seg, og Ten Hag våger seg ut og gjentar at det trengs nye investeringer i troppen for å kunne være med å konkurrere også neste sesong.

Klubben vet at om vi skal være med å konkurrere i denne tøffe ligaen så trengs det investeringer. Ellers så har du ingen sjanse, for de andre lagene kommer til å investere. Vi så det i vinter, alle klubbene rundt oss gjorde store investeringer. Det gjorde ikke vi, men vi klarte det likevel. Jeg er veldig stolt av laget.

– Vi er på vei i riktig retning, men vi er ikke der hvor vi må og ønsker å være. Det er en lang vei igjen å gå, det er stort potensiale i dette laget og i de individuelle spillerne. Vi har vist denne sesongen at vi har tatt store steg og det er et kompliment til spillerne og trenerne. Vi har jobbet knallhardt, men nå er vi nødt til å se etter investeringer.

Manchester United v Fulham FC - Premier League
FIN SNUOPERASJON: United snudde kampen etter å ha ligget under, noe Ten Hag var godt fornøyd med.

Vi ønsker ham her

Igjen ble David de Geas fremtid i klubben også et tema.

Ten Hag var med å dele ut det synlige beviset på at United-keeperen har holdt nullen flest ganger i Premier League denne sesongen og gjentok som han gjorde etter kampen mot Bournemouth at spanjolen er ønsket med videre i United.

– Jeg sa det også i den forrige kampen forrige uke og har sagt det hele tiden. Vi ønsker at han skal bli værende. Han ønsker selv å bli værende og vi kommer til å finne en enighet. 

– Han har vist at man kan utvikle seg selv i den alderen han er og det var en god redning (strafferedningen). Hadde vi kommet under 2-0 hadde det blitt vanskelig å vinne kampen og vi klarte å snu det rundt å vinne kampen. Jeg er godt fornøyd med prestasjonen han og resten av laget viste i dag.

Manchester United v Fulham FC - Premier League
MOTTOK PRISEN: Erik ten Hag overrakte David de Gea statuetten som viser at han har holdt nullen flest ganger denne sesongen.

MER: (+) Børsen: «Kan han bli overraskelsen i finalen?»

Powered by Labrador CMS