Alvaro Morata i Juventus.

Ryktesaker, uke 23

Spansk avis: – Mourinho har ringt Alvaro Morata, og han vil til PL.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 12. juni:

18.30: Den spanske Madrid-baserte avisen AS og journalist Manu Sainz hevder at Alvaro Morata foretrekker å dra til England, og at han helst ser for seg å arbeide under enten José Mourinho eller Chelseas Antonio Conte.

Han skal visstnok være desperat etter å være førstevalg, og ønsker derfor ikke en retur til Real Madrid så lenge Benzema er i klubben, mener journalisten. Spanjolen har måttet finne seg i å være annenfiolin både hos Juventus og Real Madrid, og skal ha sett seg lei av den tilværelsen.

Videre hevder han at kilder nær Mourinho skal ha avslørt at portugiseren allerede har ringt Morata og spurt om han kan tenke seg en overgang til United.

14.40: Kanskje Zlatan får følge av flere fra PSG? Så veldig sannsynlig er det kanskje ikke, men Corriere dello Sport melder i alle fall om et mulig bud på Marco Verratti. Den 23 år gamle midtbanespilleren har en prislapp på €100 millioner, rundt £79 millioner. Det hviskes og tiskes i Italia om at Paul Pogba går til Real Madrid om han går denne sommeren, og i så fall er det kanskje naturlig at Mourinhos United knyttes til Verratti også.

Franske Europe1 skriver også om Verratti og United, og hovedbudskapet ser ut til å være at Zlatan gjerne vil ha Verratti med til United. Siden vakthavende United.no-journalist ikke er så stødig i fransk, så legger vi også med denne tweeten om saken:

08.18: De fleste forventer at Zlatan Ibrahimovic kommer til å signere for United, men det er enkelte ting som bremser opp signeringen: EM er en ting, og det snakkes ellers om at Zlatan må vente til månedsskiftet med å signere for at han skal få en bonus i PSG. Ifølge Sunday Mirror er svenskens ønske om å spille for Sverige i OL en tredje ting som skaper komplikasjoner.

Kanskje er det verdt å ha i bakhodet at saken er skrevet av Simon Mullock, som ikke har den høyeste treffprosenten når det gjelder United-saker.

Lørdag 11. juni:

Real Madrid v Atletico de Madrid - UEFA Champions League Final

Brassen er kanskje mest kjent fra sin glitrende periode i Atletico Madrid, og han var også sterkt linket til en United-overgang allerede da. Mourinho skal visstnok ha sansen for brasilianeren, og ønsker seg rutine i midtforsvaret. Problemet er bare at hverken Inter eller deres trener Roberto Mancini har særlig lyst til å gi slipp på stopperen.

18.00: Seriøse Daily Telegraph melder at Leicester skal være villige til å strekke seg langt for å beholde sin midtbanejuvel N’golo Kanté. I likhet med Jamie Vardy skal franskmannen ha blitt tilbudt en lønn på 100 000 pund i uka for å bli værende hos revene også neste sesong.

Den ballvinnende midtbaneeleganten skal visstnok ha en utkjøpsklausul på 20 millioner pund, men klausulen beksrives som «komplisert» og «vanskelig å trigge», hva man nå enn skal legge i det. Også Arsenal, Chelsea og PSG rapporteres å kjempe om franskmannens ettertraktede signatur. Visstnok skal Kantés videre planer avhenge av hvorvidt Jamie Vardy blir værende i klubben…

16.27: Det har de siste dagene vært litt snakk om ghaneseren Afriyie Acquah som et alternativ til Nemanja Matic (mens andre altså snakker om N’Golo Kanté). Torino-spilleren skal være verdsatt til rundt £12 millioner ifølge denne rapporten fra Ghana. Det var onsdag denne rapporten opprinnelig kom, men andre kilder (ikke de mest seriøse, er mer aviser som Daily Star) har videreformidlet det de siste dagene.

16.11: Spanske Sport melder at Mourinho vil beholde Matteo Darmian. Det har tidligere blitt snakket om Darmian som potensielt agn for å få Pogba-tilslaget.

16.07: Det meldes jo at Mourinho er interessert i å hente Paul Pogba tilbake til United, men rapportene om Real Madrids interesse virker hakket mer konkrete, og Real Madrid får det jo ofte som de vil:

12.15: Kort om James Wilson og potensielle låneavtaler: Express & Star meldte for noen dager siden om Wolves-interesse for Wilson, og nå følger den svært seriøse Birmingham-bloggen Often Partisan opp med at Birmingham er interessert i å hente spissen. Det vil nok ikke skorte på interesse for Wilson (selv om det fort kan bli et nytt opphold på nivå to, siden blant annet en virussykdom gjorde våren vanskelig for 20-åringen), og så får tiden vise om Mourinho velger å sende ham på et nytt lån.

09.25: Paul Smith er en ganske respektert fotballjournalist i England, og han hevder at N’Golo Kanté er den stjernespilleren Leicester ikke vil klare å holde på denne sommeren, og følger opp med å koble han til United:

Så får tiden vise om Smith får rett. Andre, som Samuel Luckhurst i Manchester Evening News, er i alle fall skråsikker på interessen for Paul Pogba (som Smith nevnte):

Det har tidligere blitt rapportert fra flere kilder (blant andre The Sun) om at £20 millioner vil være nok for å utløse en overgangsklausul for Kanté, som Sir Alex Ferguson for øvrig mener var den klart beste spilleren i Premier League i 2015/16-sesongen.

08.35: Alvaro Morata er en av spillerne som kobles til United, men han er ikke interessert i en United-overgang om Zlatan Ibrahimovic (som ventet) signerer for klubben. Dette skriver Onda Cero, og blir videreformidlet av La Gazzetta dello Sport. Morata ønsker seg heller til United enn til Chelsea eller Arsenal, meldes det, men om Zlatan kommer er spanjolen usikker på om han vil få så mye spilletid som han ønsker seg.

Fredag 10. juni:

09.10: Forsiden av spanske AS fredag. United byr 100 millioner euro for Pogba, men Juventus ønsker 120 millioner…

07.50: Ashley Young skal ha blitt fortalt av Jose Mourinho at han har en fremtid i United, skriver Daily Mirror. Det skal være Youngs anvendelighet og store arbeidskapasitet som har overbevist portugiseren om at han må få være med videre.

07.45: Og for ordens skyld. Om Zlatan Ibrahimovic skulle bli lysten på å skrive under for United UNDER FOTBALL-EM, så vil han ikke få lov til det. Det er Sveriges trener, Erik Hamren, som er klar på at han ikke vil få forlate Frankrike til fordel for Manchester under selve mesterskapet. (Andreas Garphammar: Hamrén sa faktiskt att United fick komma till Frankrike isf. Det var bara att Ibra inte fick flyga iväg under mästerskapet han sa… So no worries)

07.40: John Stones, som har vært koblet til United, skal ha avslått sjansen til å dra til Barcelona, som igjen tror Stones går til Manchester City. Dette ifølge Daily Mail.

07.30: Paul Pogba er i vinden, og nå skriver Daily Mirror at United vil sende Matteo Darmian til Juventus som en del av avtalen. Uniteds bud på 60 millioner pund skal ha blitt avslått forrige uke, ifølge avisa. Darmian til Juventus ble også nevnt onsdag av et annet medie.

Torsdag 9. juni

20.30: Gazzetta World skriver torsdag kveld at Inter skal være interessert i å hente Uniteds Bastian Schweinsteiger på lån. Les mer her.

19.15: Ikke at det har så mye med United å gjøre, men tidligere Manchestesr United-stopper Jaap Stam skal nærme seg jobben som Reading-trener, ifølge Sky Sports.

18.45: Også Luis Nani har ved hyppighet blitt nevnt denne ettermiddagen. Nå har også Talksport kastet seg på, og refererer til det tyrkiske nyhetesbyrået, DHA, når de skriver at José Mourinho skal ønske Nani tilbake på Old Trafford. Les mer om det her.

17.45: Spanske Marca melder nå at Real Madrid, med Florentino Perez i spissen, skal ha gitt opp å forsøke å hente David De Gea. Trener Zinedine Zidane skal ha bestemt seg for å satse på deres nåværende sisteskanse Keylor Navas. Les mer hos Mirror (som siterer spanjolene) her.

17.14: Det skrives mye om italienske rapporter om at et eiendomsmeglingsfirma har funnet et nytt hjem til Zlatan Ibrahimovic i Manchester. Dette er etter all sannsynlighet bare oppspinn, ettersom 1) vi ikke finner et selskap ved navn Proto Group Ltd i Manchester, 2) et slik selskap ville sannsynligvis ikke gått ut med slik informasjon via en pressemelding, som Calcio Mercato skriver.

13.15: United skal være klare til å gå i samtaler med Basel om et kjøp av Breel Embolo, skriver et sveitsisk nettsted (20min) ifølge Sport Witness. Den 19 år gamle offensive spilleren har allerede 10 A-landskamper for det EM-klare landet, og tre sesonger bak seg i sveitsisk toppliga. Det skal sies at ifølge Sport Witness har ikke 20min det beste ryktet på seg i hjemlandet…

10.00: Jan Åge Fjørtoft om Dortmunds midtbanespiller Henrikh Mkhitaryan (27).

07.45: Juventus ønsker en budkrig om Paul Pogba, men verdsetter ifølge Daily Mirror franskmannen til 78 millioner pund, skriver Daily Mirror. De mener altså at prisen er den samme som er blitt nevnt andre steder. Selv ønsker Pogba seg ifølge avisa helst til Barcelona eller Real Madrid, for å oppleve en ny kultur.

Onsdag 8. juni:

22.11: Bailly kan fort bli bare den første av flere forsvarsspillere som kommer inn, ifølge Manchester Evening News. Om Blind blir for å kjempe om plassen, er det mer sannsynlig at han spiller venstreback eller midtbane, ifølge avisen, og med Baillys relative uerfarenhet ønsker Mourinho seg mer.

John StonesAymeric Laporte og Raphaël Varane nevnes som mulige overgangsobjekter, men det gjøres samtidig klart at konkurransen fra City er tøff om de to førstnevnte, mens Varane sannsynligvis blir værende i Real Madrid. 29 år gamle Leonardo Bonucci nevnes som et alternativ av det litt mer rutinerte slaget.

17.10: Det har ligget i kortene en stund, og tweeten under gjør det vel enda tydeligere at det nederlandske stortalentet Tahith Chong er på vei til klubben:

13.25: Hull Daily Mail  hevder at Nick Powell er ettertraktet blant flere klubber i de lavere divisjoner. Wigan, som tidligere har hatt 22-åringen på lån, påstås å være «desperate» etter å sikre seg underskriften hans, og skal ha tilbudt ham lønnsøkning om han tar turen til DW Stadium.
Powells United-kontrakt utløper ved slutten av måneden, og det er ingenting tilsier at han vil bli tilbudt en ny.

13.10: The Independent mener at Manchester United har tatt ledelsen i kampen om Paul Pogba, og omtaler ham som sommerens prioriterte midtbanemål for José Mourinho.
United-manageren ønsker at klubbledelsen handler raskt med å forhandle frem en avtale med Juventus, som verdsetter sin 23 år gamle franskmann til £78 millioner.

12.30: Og når vi først er inne på Juventus, så hevder Tuttosport ifølge Manchester Evening News også at Torino-klubben verdsetter Juan Mata til £30 millioner, og er klare til å blåse nytt liv i håpet om en overgang.

12.20: Forsøker José Mourinho å kvitte seg med Matteo Darmian? Tuttosport  hevder så, ifølge 101 Great Goals.
Den italienske sportsavisen hevder på sin førsteside at Mourinho dytter Darmian ut døren i retning Juventus. Det er ikke så vanskelig å tenke seg at en eventuell overgang til Serie A-mesterne vil skape opprør hos byrival Torino, klubben som for et år siden solgte den italienske landslagsbacken til United.

11.20: Ikke helt pålitelige Marca melder at José Mourinho ønsker å bli gjenforent med Juventus-spissen Alvaro Morata, en mann han tidligere har jobbet med i Real Madrid.
Avisen skriver at Real, i forbindelse med Moratas overgang til Juventus for to år siden, fikk med en gjenkjøpsklausul verdt €32 millioner. Tanken bak denne var muligheten for videresalg for bortimot det dobbelte. Om madrilenerne skulle velge å dra nytte av denne påståtte muligheten må de slå til innen fristen den 15. juli. Og der er det angivelig United kommer inn i bildet.

10.45: Så dukket Gareth Bale opp igjen! El Confidencial hevder at Manchester United er klare til å tilby Real Madrid €120 millioner (ca. £94 mill.) for å gi slipp på den 26 år gamle waliseren. Og El Confidencial er ikke noen hvilken som helst ryktespreder heller.
Ifølge Sports Witness var det denne avisen som sprakk historien om Ángel Di Marías overgang til Old Trafford, og som var først ute med meldingen om at Gonzalo Higuain var på vei fra Real Madrid til Napoli.
Sport Witness legger til at El Confidencial i den senere tid har vært mer tabloide enn normalt, men at avisen, sett i forhold til øvrige spanske medier, har et veldig godt rykte.

07.50: Ifølge The Sun skal Chelseas Nemanja Matic ha gitt klubbens innkommende manager Antonio Conte beskjed om at han ønsker å forlate Stamford Bridge til fordel for Old Trafford.

07.45: Medie-hysteriet til tross; det er neppe grunn til å tro på noen Zlatan-avklaring før måneden er omme. Super-svenskens kontrakt med PSG utløper først den 30. juni, og skulle han skrive under for en annen klubb innen den tid vil han gå glipp av franskmennenes lojalitetsbonus. (Denne har tidligere blitt oppgitt til ikke ubetydelige £4 millioner). Les mer her.

Tirsdag 7. juni:

22.40: Sky Sports skriver at Eric Bailly har allerede bestått den medisinske testen. De har ikke flere detaljer enn det BBC allerede har kommet med – bortsett fra at de skriver at testen allerede er gjennomført, mens BBC meldte at den kommer til å skje i løpet av uka. BBC er nok kilden til å stole på her, med tanke på «Sky Sources»’ frynsete rykte hva gjelder overgangsrykter. Det kan også være et grep for å virke «mer oppdaterte» enn sin konkurrent.

20.45: Nå skriver også BBC, med troverdige Simon Stone i spissen, at Eric Bailly blir United-spiller. 22-åringen har medisinsk test denne uken, og vil koste rundt £30 millioner. Les mer her.

17.35: Som ventet var det ingenting spennende United-relatert som ble sagt da Zlatan Ibrahimovic lanserte sitt nye klesmerke, og holdt Q&A med oppmøtte fans. Flere fra salen spurte svensken om hans fremtid, og om den blir i United, men Zlatan nektet å svare konkret. – Dere får bare vente og se. Når jeg er lei av alle sakene som skrives, skal jeg fortelle dere, sa Zlatan.

09.00: Og hva har Zlatan Ibrahimovic oppe i ermet sitt i dag? Se her hva han har lagt ut på Instagram, med følgende kryptiske hashtag: #itsnotaboutthegear

08.40: Chelseas Nemanja Matic har tidligere blitt trukket frem som et overgangsmål for José Mourinho. Nå skriver Daily Mail at serberen er lysten på å bli med sin gamle sjef til Old Trafford. Det gjenstår imidlertid å se hvordan Chelsea reagerer på et eventuelt bud fra United.

08.30: Manchester United skal ha gjort en mindre endring i sitt bud overfor Villarreal-forsvarer Eric Bailly. Tidligere har det vært nevnt en totalpris på rundt £27 millioner (£14 mill. umiddelbart og £13 mill. i såkalte «add ons», men nå skal klubben, ifølge Daily Mail, være villig til å betale £25 millioner straks, for siden å pøse på med ytterligere £5 mill. Dette er beløp Villarreal påstås å være mer enn fornøyd med. Så da får vi bare vente og se…

Mandag 6. juni:

18.25: Ifølge Pachucas visepresident, Andres Fassii, skal visstnok United ha kontaktet klubben angående den mexicanske spissen Hirving Lozano. Det skriver Record, ifølge Manchester Evening News. Pachuca har scoret 29 mål på 103 kamper siden han fikk sin debut i februar 2014.

14.05: Manchester Evening News viser til «rapporter i Spania» som viser at José Mourinho skal være villig til å kvitte seg med ikke mindre enn ti spillere. De som først og fremst står i fare er ifølge El Confidencial disse spillerne: Juan Mata, Ander Herrera, Bastian Schweinsteiger, Guillermo Varela, Marcos Rojo, Antonio Valencia, Marouane Fellaini, Matteo Darmian, Ashley Young og Memphis Depay.

13.20: – Et narrespill! Slik reagerer Premier League på et dokument som utgir seg for å være den offisielle terminlisten for 2016/17-sesongen.
Ifølge «dokumentet» skal Manchester United innlede sesongen med bortekamp mot Burnley og hjemmekamp mot Swansea i sesongavslutningen, mens desember og april blant annet er ført opp kamper mot Liverpool, Arsenal og City.

OBS: Terminlisten vil bli sluppet i neste uke, nærmere bestemt onsdag 15. juni klokken 10.00

08.10: Leeds skal, ifølge Yorkshire-avisen The Star, være interessert i å sikre seg Ashley Fletcher på et sesonglangt lån. Men klubben er ikke den eneste som banker på døren. Også den nyopprykkede Championship-klubben Barnsley, som hadde gleden av å ha United-spissen i sine rekker fra januar til mai, håper å kunne friste den lovende 20-åringen.

07.50: Ikke det helt store på ryktefronten denne mandagsmorgenen, men Manchester Evening News viderebringer ryktet om at Jose Mourinho skal ha ført Romas 26 år gamle midtbanemann Miralem Pjanic opp på sin ønskeliste.
Videre heller The Sun kaldt vann i blodet på alle Zlatan-fans, ved å melde at «den store kunngjøringen» svensken har lovet å komme med på tirsdag, like gjerne kan omhandle hans nye kleskolleksjon som overgang til Manchester United.
Avisen hevder videre at Ibrahimovic vil gå glipp av en utbetaling på £4 millioner dersom han avslører sin nye klubb før 30. juni. I så fall kan det fortsatt ta sin tid før vi eventuelt får ro i sjelen.
Og helt til slutt – foreløpig: Spanske AS hevder at Real Madrid har bestemt seg for å ikke utløse klausulen i David De Geas kontrakt. Ikke fordi klubbpresident Florentino Péres ikke er interessert, men fordi manager Zinedine Zidane foretrekker Reals nåværende førstekeeper, Keylor Navas.

Powered by Labrador CMS