Ryktesaker, uke 22

OPPDATERT 20.15: Ifølge AS ønsker De Gea en avklaring fra Real Madrid og United før EM, mens Sneijder er tilbake i ryktebørsen.

Forrige ukes rykter

Søndag 5.juni:

20.15: Journalist Duncan Castles, som har kontakter i Mourinho-leiren, skriver søndag at foruten Eric Bailly (les egen sak her) som kommer for 35+5 millioner euro, så vil Mourinho også hente inn en erfaren forsvarsspiller, en sentral midtbanespiller og en spiss i sommer. I tillegg skriver Castles at Mourinho blant annet vil selge Juan Mata. Les hele saken på engelsk her.

17.00: Ashley Fletcher har tilbragt store deler av 2015/16-sesongen på utlån i Barnsley. Flere aviser skriver søndag at den unge spissen kan gå på et nytt utlån i den kommende sesongen, denne gangen til Leeds United. Det skal være klubbens styreformann, Massimo Cellino, som har vist interesse for å hente United-spissen.

16.00: Ifølge spanske El Confidencial(her linket til MENs live-dekning av United) skal West Ham ha vist interesse for Juan Mata. De skriver at Mourinhos ankomst betyr en Mata-exit, og at West Ham skal ønske at neste stopp blir London for spanjolen.

13.30: Ifølge La Repubblica kan Miralem Pjanic bli United-spiller før juli måned.

13.00: For de som fortsatt drømmer om Wesley Sneijder i United-drakt, har det kommet både gode og dårlige nyheter, samt en liten flørt fra spilleren selv. Flere medier har skrevet at Sneijder og Mourinho skal ha vært i samtaler nylig, og at de kan gjenforenes i Manchester.

Sneijder selv bekrefter samtalene, men emne var ikke om en overgang, kun en gratulasjon fra nederlenderen. Sneijder skal ha avkreftet at samtalen betyr noe som helst rundt en overgang, men sier samtidig at alt kan skje i fotball.

12.00: Alle husker alt styret som var rundt David De Gea og Real Madrid forrige sommer, så vi trenger ikke gjenfortelle det. Spekulasjoner om en overgang til Madrid har fortsatt for De Gea, og ifølge AS skal spanjolen ønske en avklaring før EM.

Det har ikke vært kontakt mellom klubbene, men om det skal skje noe, vil De Gea at det skal skje før EM som har kick-off neste uke, 10.juni.

11.00: En stille ryktemorgen søndag uten noe særlig nytt. De som ikke skrev om Eric Bailly allerede i går, gjør det nå. Ellers skriver Sport Witness om at Mourinho speidet på Miralem Pjanic allerede forrige sesong og at Mourinho skal ha blitt imponert over prestasjonene til bosnieren.

Lørdag 4. juni:

18.30: Mer om Bailly i denne saken.

18.14: Det kommer rapporter fra Spania om såkalte avanserte forhandlinger mellom United og Villarreal om stopperen Eric Bailly. 22-åringen fra Elfenbenskysten har lagt bak seg en svært god sesong, og blir sett på som en svært lovende stopper. Ryktet kommer fra Carrusel Deportivo.

15.35: Guardiola kommer ikke til å prøve å hente Paul Pogba til City, ifølge James Robson i Manchester Evening News. Den oppmerksomme leser husker kanskje  at det strider litt imot det Robson påstod i går, men da betyr kanskje det at han har fått sjekket opp ståa ytterligere siden den tweeten.

14.04: Det er kanskje verdt å nevne at Sky Sports ikke er alene om sine Zlatan-påstander. Både The Guardian og Daily Mirror har også saker om at svensken nærmer seg United. Førstnevnte skriver at det er enighet om de personlige betingelsene, og Daily Mirror skriver ellers at det svenske landslaget kan komme til å la Ibrahimovic fly til Manchester under EM-oppkjøringen for å fullføre overgangen.

09.14: Ifølge Manchester Evening News er Mourinho interessert i Roma-midtbanespiller Miralem Pjanic. Portugiseren ønsker å hente minst fire spillere i sommer, og posisjonene som vil bli prioritert er spissplassen, høyreving, sentral midtbane og stopperplassen. 26-åringen står med 68 landskamper og elleve mål for Bosnia-Hercegovina.

09.05: Sky Sports’ Zlatan Ibrahimovic-sak nevnes det at svensken er den eneste spissen Mourinho ønsker å signere denne sommeren, og at dette i stor grad skyldes at United-manageren er overbevist om at Rashford kan imponere også neste sesong, og at han må få sjanser. Denne troen på Rashford skal også være grunnen til at United ikke vil kaste seg inn i kampen om Jamie Vardy.

00.00: United skal den siste uka ha gjort to fremstøt de siste ukene for å finne ut om Lionel Messi er villig til å flytte til Manchester, skriver Daily Mail, selv om overgangen nok tidligst kan skje om ett år, ifølge avisa. Kilder nær Messi ville fredag ikke avvise at en overgang kunne finne sted.

Fredag 3. juni:

23.00: Zlatan Ibrahimovic kommer til å skrive under på en ettårskontrakt med United, melder Sky Sports News sent fredag kveld. Overgangen vil trolig gå i boks før EM-sluttspillet starter. Partene nærmer seg enighet.

14.00: Bayerns Karl-Heinz Rummenigge sier nå at de mottok et rekordbud fra United på Thomas Müller  forrige sesong, et bud som ville skapt oppstandelse i fotball-verdenen. Sånn sett rimer det med en del av rapportene rundt det i media i fjor.

12.00: James Robson i Manchester Evening News om Paul Pogba.

10.30: Enda et storbud? Vel, ifølge franske Le10Sport skal United ha budt 50,5 millioner pund (65 mill. euro) for PSG-stopperen Marquinhos. Den 22 år gamle brassen har sittet en del på benken i Frankrike, men fikk faktisk 29 ligakamper (20 fra start) denne sesongen. Barcelona er også interessert, og de skal ha budt 46 millioner pund.

09.00: Spanske AS har denne sportsforsiden fredag. Det handler om at Mourinho må slåss for å beholde David de Gea, som Real Madrid ønsker, og prisen kan bli 50 millioner…

07.40: Mer The Sun, de skriver at Anthony Martial ønsker en ny kontrakt i United, hvor ukelønna øker fra 68.000 pund til 100.000 pund.

07.30: Paul Pogba, dere husker ham, nå skal United ha budt 60 millioner pund for ham. Mourinho skal ha gitt grønt lys for at Ed og gutta skal gå for franskmannen som altså var i United før han dro til Juventus og ble verdensstjerne. Det skal dreie seg om 48 millioner pund i overgangssum, og 12 millioner i klausuler, skriver The Sun. Juventus skal ikke ha svart på budet, men skal ha erkjent at de nok må gi slipp på superstjernen sin.

Torsdag 2. juni:

20.00: Le10Sport fortsetter å skrive om franskmenn til United, og denne gangen er det Arsenals Laurent Koscielny. Den franske avisen hevder Arsenal-stopperen kan havne i Manchester etter sommerens europamesterskap. De skriver at det ikke er en umulig overgang, mens Sport Witness velger å motsi Le10Sport når det kommer til hvor sannsynlig denne overgangen er.

17.00: Ifølge Le10Sport(her linket til Sport Witness) skal United ha fulgt med på Adam Ounas de siste månedene. Den 19 år gamle midtbanespilleren har scoret seks mål og fått tre assist i sin debut-sesong for Bordeaux. United er ikke de eneste som skal ha vist interesse for Ounas, og må forvente konkurranse fra Monaco, Napoli, Inter Milan og Atletico Madrid.

10.30: Litt småknask fra andre steder: Daily Express skriver at Wolfsburg-backen Ricardo Rodriguez er aktuell for både United og Arsenal. 23-åringen er sveitser og kan sånn sett sees i sommerens fotball-EM, mens Daily Mirror skriver at United jakter Bordeauxs offensive midtbanespiller, Adam Ounas. 19-åringen scoret seks mål for Bordeaux denne sesongen, og spiller på det franske U20-landslaget.

10.00: Spanske El Confidencial skriver torsdag at Mourinho har om lag 200 millioner pund å bruke i sommer.

10.00: Ilkay Gündogan skrev torsdag under for Manchester City.

08.00: Real Madrid-president Florentino Perez erkjenner at det blir vanskelig å få kloa i David de Gea nå som Jose Mourinho har overtatt United, samtidig som han mener det ville vært vanskelig å ha både Navas og De Gea i samme lag. Det melder Independent.

07.45: Både United og City skal være interessert i Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang, skriver The Times torsdag. 26-åringen scoret 25 ligamål denne sesongen, nest mest i Bundesliga, og scorer totalt 42 mål for klubb og landslag i 2015/16-sesongen.

Onsdag 1. juni:

20.45: Engelske Mirror skriver at Ryan Giggs er klar for å forlate Manchester United. Avisen skriver at han ønsker å gå egne veier å få fart på egen manager-karriere. Les mer her.

11.23: Ang. det nevnte Blind/Barcelona-ryktet: Det er tydeligvis førstesidestoff hos Sport:

09.59: Zlatan Ibrahimovic avviser gårsdagens pussige Malmø-rykte ved å si at han er for god for Allsvenskan, og er ellers lite lysten på å snakke om overgangsrykter på sin pressekonferanse. På direkte spørsmål om United-ryktet svarte han følgende:

Ellers snakket han mest om landslaget, og det var lite å ta tak i for de som håpet på en avklaring om fremtiden, annet enn at han foreløpig avviste at han skal slutte på landslaget.

08.57: Tancredi Palmeri er ikke den mest pålitelige kilden, men her fungerer han uansett bare som videreformidler av Sports nyhet om Barcelonas Daley Blind-interesse:

08.33: United er en av flere klubber som kobles til Miralem Pjanic av spanske Mundo Deportivo. Juventus, Barcelona og PSG nevnes som andre mulige destinasjoner for Roma-spilleren.

Tirsdag 31. mai:

21.16: Mer om Sevillas MonchiAS har også en rapport om dette, og Sport Witness har sett nærmere på dette:

Videre meldes det om den konkrete interessen fra andre spanske kilder også, men ifølge Sevilla blir Monchi værende. Så får vi se om United har noe å lokke med som verken Sevilla eller Monchi kan si nei til – om det er snakk om en reell interesse her.

19.51: Zlatan Ibrahimovic har kalt inn til pressekonferanse onsdag morgen klokka 9.45, formidler Expressen. Tema er foreløpig ukjent. Kanskje handler det om hans neste steg i klubbkarrieren, men det spekuleres også i at han gir seg på landslaget etter EM, og dermed kan det jo potensielt også handle om landslagsfremtiden. Vi følger selvsagt med på det i morgen tidlig.

09.35: Spanske SuperDeporte regner via The Mirror med at Valencias sentrale midtbanespiller André Gomes vil bli United-spiller i løpet av sommeren.

08.30: Sevillas sportsdirektør, Ramon Rodriguez Verdejo – bedre kjent under kallenavnet Monchi, har fått mesteparten av æren for den tredoble Europa League-vinnerens fremganger. Nå har han gitt styret beskjed om at han gir seg i klubben. Lokalavisen El Decano Deportivo spekulerer i at 47-åringen kan være på vei til Manchester United. Les mer her.

07.55: Har Michael Carrick allerede skrevet under på en ny ettårskontrakt? Ingenting er offisielt, men klubblegende Paddy Crerand slapp «nyheten» under en MUTV-sending mandag kveld.
Trolig var det et øyeblikks tungeglipp som fikk ham til å uttale følgende til kollega Mark Sullivan:
– Du vet hva som også skjedde i dag, men som ingen har nevnt? Og jeg er «delighted» over at han har signert en ny avtale: Michael Carrick. Han har skrevet under for nok et år, stemmer ikke det?
En overrumplet Sullivan repliserte bare: – Vel, vi har ikke mottatt noe offisielt på det, så…

Hvis det skulle vise seg at historien stemmer, er Carrick i så fall den tredje som har forlenget denne uken. Mandag kom som kjent nyheten om at både Marcus Rashford og Cameron Borthwick-Jackson har bundet seg frem til 2020.

07.50: Zlatan Ibrahimovic linkes stadig vekk til Manchester United, men ifølge The Sun kan den 35 år gamle svensken like godt komme til å velge sin gamle klubb, Malmø FF.

07.45: Jose Mourinho ønsker ifølge The Mirror å gjøre West Hams Reece Oxford til et av sine første sommerkjøp, og planlegger etter sigende et bud på £10 millioner.
West Ham mener på sin side at Oxford er det største talentet klubben har fostret siden Rio Ferdinand, og skal derfor ha bestemt seg for å stå imot et hvert forsøk på å lokke 17-åringen bort fra klubben.

Mandag 30. mai:

21.50: Får Michael Carrick ny kontrakt likevel? The Guardian skriver at José Mourinho ønsker å beholde engelskmannen, og at Carrick har blitt tilbudt en ny ettårskontrakt. Les mer her.

16.55: Mer fra Mundo Deportivo, denne gangen via svært upålitelige (ofte også i oversettelsene) Daily Express. De nevner seks spillere som kan ryke fra United nå, og det er Juan MataMemphis DepayMatteo DarmianMarcos RojoSergio Romero og Antonio Valencia.

15.25: Spanske Mundo Deportivo hevder ifølge Daily Mail at Barcelona er lystne på å etablere en «rømningsvei» for Juan Mata dersom 28-åringen skulle lide samme skjebne under Jose Mourinho som han gjorde under samme mann i Chelsea i 2014.

09.10: The Northern Echo melder at Manchester United er klare til å gjøre et fremstøt mot Sunderlands engelske U21-keeper Jordan Pickford. «Kattemanager» Sam Allardyce vil på sin side forsøke å holde 22-åringen unna Uniteds klør ved å tildele ham rollen som førstekeeper på Stadium of Light.
Ifølge kilden hadde United en delegasjon tilstede under den nylig avsluttede Toulon-turneringen, som for øvrig ble avsluttet søndag med engelsk 2-1-seier over Frankrike i finalen. Formålet med speidertoktet skal først og fremst ha vært å følge Jason Pickfords opptredener mellom vinnerlandets stenger.

08.25: Så er Paul Pogba tilbake på ryktebørsen. The Times (krever innlogging) mener å vite at Juventus-stjernen er en av dem José Mourinho vurderer for Uniteds sentrale midtbane. Den 23 år gamle franskmannen skal «uformelt» ha blitt satt på Juventus’ transferliste.

o8.10: Rio Ferdinand returnerer til Old Trafford? The Mirror mener å vite at José Mourinho har gjort diskrete henvendelser for å lodde muligheten for at den gamle midtstopperen kan være interessert i en trenerjobb. Portugiseren skal være imponert over 37-åringens evner til å kommunisere med unge spillere, og tror at hans bakgrunn fra tolv år i klubben gjør ham til en perfekte kandidat.

08.00: Daily Mail skriver i dag at Manchester United forbereder et snarlig og formelt bud på West Ham-talentet Reece Oxford. Den 17 år gamle londoneren har lenge vært på radaren, og ifølge kilden er ingenting endret etter ansettelsen av José Mourinho.