– Media var ikke for tøffe med De Gea

Edwin van der Sar sier David de Gea gjorde for mange feil i starten av United-karrieren, men er mektig imponert over spanjolens utvikling.

Publisert Sist oppdatert

Edwin van der Sar var selve definisjonen av ordet pålitelig da han voktet Manchester Uniteds mål.

Nederlenderen spilte 266 kamper over seks sesonger i United-trøyen og var blant annet med på å vinne fire Premier League-titler og Champions League med United.

– Mange forandringer

Sir Alex Ferguson hadde store problemer med å finne en verdig erstatter til Peter Schmeichel. Mark Bosnich, Fabien Barthez, Tim Howard og Roy Carroll var alle blant målvaktene som fikk muligheten uten å overbevise.

Det var først da Van der Sar ankom Old Trafford at Ferguson igjen hadde fått en koloss mellom stengene.

STØDIG: Van der Sar sin landsmann, Raimond van der Gouw, gjorde en god jobb i United, men var på grunn av alderen aldri aktuell som en langsiktig erstatter til Peter Schmeichel.

Mange trodde at Ferguson hadde gjentatt feilen post-Schmeichel da han valgte den unge David de Gea fra Atletico Madrid til å erstatte rutinerte Van der Sar.

Og starten var alt annet enn oppløftende. De Gea fikk ramsalt kritikk i media, men Ferguson beholdt troen på sin unge spanjol. 

I den siste utgaven av det britiske fotballmagasinet FourFourTwo, svarer Van der Sar på spørsmål fra leserne. Her gjør den nederlandske keeperveteranen det klart at han ikke synes kritikken fra media gikk over streken.

2011: David de Gea ønskes velkommen til United av Sir Alex Ferguson. Starten var tøff for den unge spanjolen, men Van der Sar er imponert over den rivende utviklingen til Uniteds sisteskanse.

– Nei, jeg synes ikke kritikken var for tøff i starten. Han spilte ikke så bra og gjorde for mange feil. Det var kanskje ikke noe annet å forvente siden han kom til United i så ung alder. Det var et nytt land, en ny kultur og et nytt språk. Det var ikke enkelt for ham, men han har jobbet knallhardt og snudd oppfatningen av ham. Han har utviklet seg til å bli en fantastisk keeper, sier Van der Sar.

– Liverpool ville hente meg

Van der Sar ble en helt på Old Trafford, men det kunne blitt annerledes om Liverpool hadde ftt viljen sin for 18 år siden.

Etter at Van der Sar forlot Ajax i 1999 var Liverpool svært interessert og keeperkjempen besøkte Anfield og hadde samtaler med daværende manager Gerard Houllier.

– Jeg ble vist rundt på Anfield, møtte formannen og snakket med et par av sspillerne. Jeg vurderte det nøye, men vurderte Juventus som en større utfordring. United kom på banen i siste liten, men formannen hadde bestemt at klubben ville hente Mark Bosnich gratis i stedet, forklarer Van der Sar.

Van der Sar er i dag daglig leder i Ajax. 

Powered by Labrador CMS