Ryktesaker, uke 13

Interesse for Palace-duo? Ellers: Sancho, Hudson-Odoi, Koulibaly, Pogba og De Gea.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 31. mars:

11.46: Mundo Deportivo hevder at Barcelona ikke vil lytte til bud på mindre enn €50 millioner (£43 millioner i dagens kurs) på Ivan Rakitic. United nevnes som en interessert klubb. Rakitic-koblingen virker å komme mer fra Spania enn fra de engelske journalistene vi stoler på, så vi anbefaler å ta det med en klype salt.

11.42: José Félix Díaz (som vanligvis er blant de mer pålitelige i Spania) skriver i Marca at Mino Raiolas relasjon med Real Madrid har blitt bedre etter at det tidligere har vært litt dårlig stemning der, og at han har vært i telefonkontakt med klubben, og at han der har sagt at Paul Pogba ønsker å forlate United til fordel for Real Madrid. 

Situasjonen i United har blitt bedre etter at Mourinho fikk sparken, men franskmannen føler seg visstnok ukomfortabel i klubben, og ville foretrukket å spille for Los Blancos.

Sport Witness skriver at Marca ikke har ledet an skriveriene om dette før, og at de hovedsaklig har rapportert hva andre skriver – og at dette slik sett er endring fra tidligere.

11.14: Zinedine Zidane siteres på at Raphaël Varane er fornøyd i Real Madrid, og han tror ikke på at sin landsmann kommer til å flytte på seg. En annen landsmann, Paul Pogba snakket i landslagspausen om Real Madrid på en måte som ble tolket som flørting, og Zidane er også fan av Pogba.

– Jeg liker Pogba veldig, og det er ikke noe nytt. Jeg kjenner ham personlig, og han er annerledes, og han bidrar som få andre, og kan på grunn av sine kvaliteter både angripe og forsvare seg. Men han er ikke min spiller, han er en United-spiller, og vi må respektere det.

10.39: The Sun hevder i en såkalt eksklusiv sak at David de Gea blir tilbudt £350 000 i uka av PSG, og at United må tilby det samme for å få spanjolen til å signere ny kontrakt. Den franske klubben er klare til å legge press på United ved å tilby £60 millioner for målvakten i sommer, i visshet om at United risikerer å miste De Gea for ingenting sommeren 2020.

Det skal nevnes at det flere steder nevnes at De Gea ønsker å bli i United. Det er ellers også verdt å påpeke at saken ikke er skrevet av avisas vanlige United-korrespondent.

10.29: Det har blitt nevnt i det siste at United gjør en en endring overgangsstrategi der det i større grad skal satses på spillere som er på vei oppover, og Mail on Sunday hevder at Crystal Palace-back Aaron Wan-Bissaka er en av spillerne helt øverst på Uniteds ønskeliste.

21-åringen har imponert stort på Palaces høyreback, og regnes som en spiller som fort kan bli England-høyreback. Spilleren har en langtidskontrakt med Palace (2022), og vil sannsynligvis koste rundt £40 millioner, ifølge avisa.

Ellers skal Callum Hudson-Odoi være sterkt ønsket, og United er klubben som ser ut som Bayerns mest seriøse rival i kampen om ungguttens underskrift, men det er en aksept for at Chelseas overgangsnekt kan gjøre det komplisert å få til noe den kommende sommeren. Jadon Sancho er et alternativ til Hudson-Odoi, men han kan bli vel så vanskelig å signere siden han har en langtidskontrakt, mens store deler av sommerens overgangsbudsjett sannsynligvis vil bli forsøkt brukt for å få Napoli-stopper Kalidou Koulibaly til klubben.

10.24: The Sun har en sak om mulig Wilfried Zaha-interesse, men den ser mest ut til å handle om at United eventuelt får 25% av overgangssummen av hans neste overgang, og at han dermed kan bli noe billigere hvis United velger å prøve å resignere ham.

Lørdag 30.mars:

11.30: Paul Pogbas agent, Mino Raiola, skal ifølge Madrid-baserte Marca ha kontaktet Real Madrid med tanke på å få United-spilleren dit. Marca skriver at Pogba fortsatt egentlig vil bort fra United.

10.30: Manchester United skal ha forhørt seg om muligheten til å hente Philippe Coutinho fra Barcelona, skriver Express.

Skal vi tro tabloidavisen har Coutinho fortalt lagkamerater i Barcelona at han vurderer å skifte klubb i sommer. Også Chelsea skal følge brasilianeren tett.

08.35: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United skal være interesserte i å hente Juventus sin kantspiller Douglas Costa, men kan få kamp om underskriften fra PSG, melder både Express og The Sun.

Begge avisene oppgir italienske Tuttosport som sin kilde.

08.30: Manchester United er endelig i aksjon hjemme på Old Trafford igjen, nesten én måned etter forrige hjemmekamp. Opptakten til møtet med Watford kunne knapt vært bedre. Torsdag ble det bekreftet at Ole Gunnar Solskjær får United-jobben på fast basis, og nå følger flere engelske medier opp med at Marcus Rashford vil skrive under en ny kontrakt med United.

Daily Mail følger opp saken fra Sky Sports og melder at Rashford er nær ved å signere en ny kontrakt med en ukelønn på rundt 150.000 pund.

Saken er skrevet av journalisten Chris Wheeler som er kjent for et godt kildenettverk i klubben. Wheeler var også en av de første journalistene som meldte at det ville bli bekreftet denne uken at Solskjær ville få United-jobben.

Fredag 29. mars:

18.49: Sky Sports News melder at Marcus Rashford ønsker å signere ny kontrakt med Manchester United etter Solskjær-bekreftelsen.

Rashfords nåværende avtale går ut i 2020 (har forlengelsesopsjon), og kanalen skriver at Rashford vurderte å forlate United om José Mourinho ble værende i klubben.

Nå, under Solskjær, venter Rashford på et nytt kontraktstilbud fra klubben etter flere runder med positive samtaler.

13.10: Umiddelbart etter pressekonferansen torsdag ettermiddag fortalte Ole Gunnar Solskjær, på spørsmål fra united.no, at Ander Herrera har vært veldig god og at han ikke ønsker å miste spanjolen.

Nå skriver imidlertid ESPN at Ander Herrera har fått forelagt seg en treårskontrakt med ganske lukrative betingelser av Paris Saint-Germain og at spanjolen sterkt vurderer å bytte klubb i sommer.

Herreras kontrakt med  United går ut i sommer og om ikke spanjolen signerer en ny vil United miste ham gratis.

Spanske AS kaster vann på mølla og melder at en overgang for Adrien Rabiot fra Paris Saint-Germain til Real Madrid nærmer seg. En midtbanespiller ut fra PSG hjelper ikke for de av oss som ønsker å se Herrera i rødt også neste sesong.

08.35: Med bekreftelsen av Ole Gunnar Solskjær som manager på fast basis, er det nå sommerens spillerjakte som vil oppta United-ledelsen. Jadon Sancho og Raphael Varane er de to spillerne som topper Uniteds ønskeliste i sommer, skriver Miguel Delaney i Independent

Delaney skriver at klubben vil gi Solskjær en betydelig støtte på overgangsmarkedet i sommer og det kan bety at United vil jakte flere solide forsterkinger til neste sesong.

08.29: Chelsea vurderer å tilby stortalentet Callum Hudson-Odoi en ny kontrakt med en ukelønn på 100.000 pund for å holde andre interesserte klubber på avstand, skriver Evening Standard.

08.15: Etter Paul Pogba forsiktige flørt med Real Madrid skal den spanske storklubben være interessert i å føre den mulige forelskelsen videre. The Sun skriver at klubben vurderer et bud på 125 millioner pund for Uniteds midtbanespiller.

Samtidig skriver avisen at Pogba nå er lykkeligere på Old Trafford enn tidligere, men at Real Madrid har innsett at klubben må foreta betydelige investeringer i spillertroppen for å ta opp kampen med Barcelona neste sesong.

Torsdag 28. mars:

19.15: – Det er overhodet ingen sjansen for at «fenomenet» Kalidou Koulibaly kommer til å forlate Napoli i sommer, sier trener Carlo Ancelotti ifølge flere medier.

09.15: I går skrev The Times at United forbereder et bud på Callum Hudson-Odoi. I dag melder Daily Mail at stjerneskuddet ønsker å forlate Chelsea, og at United, Barcelona og Bayern München alle er interessert. Ifølge Sport Bild har Chelsea satt en prislapp på 43 millioner pund.

09.10: Ifølge Daily Mirror har Leicester gjort det klart overfor Manchester United at de ikke kommer til å selge Harry Maguire i sommer.

09.05: Spanske Mundo Deportivo melder at Barcelona ønsker å tilby Manchester United Philippe Coutinho eller Malcom i bytte for Marcus Rashford. Ifølge avisen har United vært i kontakt med agenten til Coutinho. I går meldte Telegraph at United kommer til å avslå alle fremstøt på Rashford og Paul Pogba.

09.00: Vi er inne i en periode der mange medier mener de sitter på ønskelisten til Manchester United. Ifølge The Sun står Jadon Sancho, Declan Rice og Aaron Wan-Bissaka øverst på listen. Artikkelen er ikke skrevet av avisens United-korrespondent.

08.50: Daily Mirror siterer tyske medier når de melder at Borussia Dortmund har bestemt seg for at Jadon Sancho ikke er til salgs i sommer. Hovedtrener Lucien Favre skal ha gjort det klart at han ikke er villig til å slippe noen spillere som med «Dortmund-DNA». Sancho regnes definitivt som en av dem. Engelskmannen har vært koblet til Manchester United en stund og har kontrakt til 2022.

LES MER OM SANCHO-RYKTENE HER!

Onsdag 27. mars:

20.52: Milan er interesserte i Yannick Carrasco, men ifølge Corriere dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) lusker også United i buskene. Den 25 år gamle belgiske kantspilleren spiller for øyeblikket for kinesiske Dalian Yifang etter å ha blitt hentet fra Atlético Madrid.

16.54: Axel Tuanzebe imponerte stort for Aston Villa før jul da de omsider begynte å bruke ham i sin egentlige posisjon (midtstopper), men så ble han skadet – og Villa brukte mange måneder på å komme i form igjen. Nå er Tuanzebe på vei tilbake fra skaden, men det er ikke tvil om at skaden har gjort ting vanskeligere for ham. Nå melder The Sun at United vurderer å la ham dra tilbake på nok et sesonglangt lån til Villa Park – uavhengig av hvilken divisjon Villa skal spille i neste sesong – siden en er godt fornøyd med utviklingen hans i klubben.

16.51: I 07.45-oppdateringen i dag kan dere se at Daily Mail mener at det er andre posisjoner som vil prioriteres foran stopperposisjonen i United denne sommeren, og avisa har også laget en oppfølgingssak – der Aaron Wan-BissakaJoão CanceloSaúl ÑíguezToni KroosMarco Verratti og Ivan Rakitic nevnes som spillere på Solskjærs ønskeliste. Vi er nok en hel del mer skeptiske til denne oppdateringen enn til den fra tidligere i dag – en ting er at journalisten som har skrevet saken ikke følger klubben spesielt tett, og en annen ting er det hele bærer mer preg av å være en tekst hvor noen mulige alternativer i disse posisjonene nevnes.

13.30: Det er fortsatt stor avstand mellom Uniteds tilbud og Ander Herrera-representantenes krav, skriver Rob Dawson i ESPN. Det betyr at tiden er i ferd med å renne ut for at spanjolen skal fortsette på Old Trafford utover denne sesongen, og Paris Saint-Germain, Arsenal, Juventus, Inter Milan og Barcelona skal alle være interesserte i 29-åringen om de kan få ham gratis til sommeren.

10.00: The Times skriver at United (og Bayern) forbereder et bud på Callum Hudson-Odoi i sommer. Chelsea har tidligere avslått et Bayern-bud på 35 millioner pund for 18-åringen som startet for England mot Montenegro, og skal også ha fortalt unggutten at han ikke er til salgs i sommer – selv om kontrakten hans utgår sommeren 2020.

08.50: Ander Herreras forrige klubb, Club Athletic (Bilbao), håper at han ønsker seg tilbake til dem i sommer, og håper at Fernando Llorente og Javi Martinez følger ham. Dette ifølge en sak gjengitt av Daily Mirror.

07.45: Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler, skriver onsdag at en midtstopper ikke lenger er prioritet for United. Ifølge artikkelen er det atskillig mer trolig at United bruker pengene på en høyreback og sentral midtbanespiller denne sommeren.

07.40: Om ikke Ole Gunnar Solskjær blir presentert som Uniteds permanente manager denne uka, så kan det fortsatt skje før sesongslutt – og kanskje da i forkant av Champions League-kampen mot Barcelona, skriver The Telegraph.

07.30: I den grad det skulle være tvil: United kommer til å avslå alle eventuelle henvendelser og bud fra Barcelona angående Marcus Rashford denne sommeren. Det skriver The Telegraphs United-journalist, James Ducker. Alle forsøk på å hente Paul Pogba fra United vil også bli avslått skriver han.

07.10: The Times skriver at det onsdag vil offentliggjøres at United er med i sommerens International Champions Cup. Det er allerede planlagt to sommerkamper i Australia, blant annet én mot Leeds, men i tillegg skal det være snakk om tre kamper i Singapore, én i Kina og én i Europa, skriver avisen.
Oppdatert: United skal møte Inter i Singapore

Tirsdag 26. mars:

20.54: St. Etiennes 18 år gamle midtstopper William Saliba interesserer United, ifølge franske Le 10 Sport. Nettstedet hevder at det er stor sjanse for at United vil gjøre en tilnærming i løpet av få uker, etter at de allerede har uttrykt sin interesse. St. Etienne skal ha satt en prislapp på €30 millioner – £25,7 millioner – uten at det skal ha skremt United. I tillegg ønsker den franske klubben å låne tilbake spilleren av den eventuelle klubben som kjøper den høyreiste stopperen.

11:01: Mer fra Barcelona når vi ser Marcus Rashford pryde dagens forside av spanske Mundo Deportivo. Ifølge rapportene fra Camp Nou er Rashford, med sin fart og nærteknikk, ansett som en ideell erstatning for 32 år gamle Luis Suárez.

Ernesto Valverde i sjefsstolen i Barcelona skal angivelig følge nøye med på kontraktsituasjonen til Uniteds stjerneskudd. Rashfords kontrakt strekker seg til sommeren 2020, men klubben har opsjon på ytterligere ett år.

09.07: Daily Mail skriver at Barcelona vil vurdere å selge Samuel Umtiti til United i sommer hvis det vil hjelpe dem med å hente Ajax-stopper Matthijs de Ligt. Kilder tett på Barcelona mente at United skulle se Umtiti mot Island mandag kveld.

Spilleren selv har uttrykt et ønske om å bli i Barcelona.

08.34: Nevnte Solskjær-oppdatering er skrevet av vanligvis treffsikre Chris Wheeler, og han har også en Ander Herrera-sak i Daily Mail. Der skriver han at spanjolen foretrekker å bli i Manchester United. Akkurat nå er kontraktssituasjonen fastlåst, og Herrera skal være misfornøyd med at ting har tatt så lang tid. Han ble opprinnelig bare tilbudt litt mer enn noen av de yngste førstelagsspillerne, og forventer en solid lønnsøkning fra de £80 000 i uka han har nå.

Siden 1. januar har Herrera hatt lov til å forhandle med utenlandske klubber, noe som skal være grunnen til at representantene hans har åpnet samtaler med PSG. Arsenal skal også ha meldt sin interesse for spanjolen.

Vi minner ellers om denne fra Andy Mitten fra da det først ble meldt at Herrera nærmet seg PSG:

 

08.24: Vi kan jo starte dagens ryktespalte med å linke til denne oppdateringen om Ole Gunnar Solskjær.

Mandag 25. mars:

19.50: Spanske AS skriver mandag kveld at samtalene mellom Ander Herrera og Paris St. Germain er kommet langt, og at han nærmer seg en treårskontrakt med en ukelønn på 170.000 euro i Frankrike. Herrera fyller altså 30 år på sensommeren, står da uten kontakt med United og spørsmålet er altså om United er villig til å matche det. Tidligere har de vært skeptiske til så lange kontrakter med spillere som runder 30.

17.00: Ander Herrera har uttalt seg litt om at kontrakten hans utgår om tre måneder. Les saken her.

16.15: Mange ble glade i den meksikanske kantspilleren Hirving Lozano (23) under fotball-VM forrige sommer, og han har imponert videre i PSV Eindhoven denne sesongen. Nå skriver italienske Gazetta dello Sport ifølge amerikanske AS at United skal være interessert, at Ole Gunnar Solskjær liker kantspilleren som kan spille både på venstre- og høyrekanten og en overgangssum på 40 millioner euro er nevnt.

16.10: United har egentlig ikke blitt koblet til altfor mange sentrale midtbanespillere, men i Portugal er det blitt hevdet at Sporting Lisboas Bruno Fernandes kunne være aktuell for United. Den 24 år gamle midtbanespilleren har også 11 landskamper for Portugal, men samtidig skriver Sport Witness at det aller siste er at det nok ikke er noe særlig i ryktene…

15.08: Sport Witness skriver at Marca og AS, de to store spanske avisene, er ganske samkjørte når det gjelder Paul Pogba. I etterkant av franskmannens kryptiske uttalelser under en Frankrike-pressekonferanse, har begge avisene skrevet at Pogba allerede har bestemt seg for at han ønsker å forlate United, og at agenten Mino Raiola har fått beskjed om dette.

Ifølge Marca er preferansen hans å signere for Real Madrid. AS trekker frem Juventus, men skriver også at Zidane-returen gjør at Real Madrid er aktuelt, og at Pogba-uttalelsene var kalkulerte uttalelser.

Pogba skal allerede ha avslått et tilbud om en forlenging av kontrakten, og har ifølge avisa bedt om tid til å tenke over fremtiden. Et svært godt tilbud må til for at han skal signere ny United-kontrakt, og avisa mener at hvis han ikke signerer, så kommer et salg til å bli vurdert internt siden det vil gjøre Uniteds forhandlingsposisjon dårligere i 2020 (kontrakten går ut i 2021). Det avisa ikke nevner, er at kontrakten skal ha en forlengelsesopsjon til 2022.

Når alt dette er sagt, så tar vi jo vanligvis det disse spanske avisene skriver med en klype salt, og det gjelder også her.

12.29: denne saken kan dere finne en Jadon Sancho-oppdatering.

08.23: Notorisk upålitelige Daily Star hevder at Harry Maguire er Uniteds prioriterte stoppersignering, og at klubben må tilby opp mot £90 millioner for å få tilslaget.

08.16: Danske Joachim Andersen har flere beundrere i Premier League, skriver Calciomercato, og United skal være blant dem. Tottenham og Arsenal nevnes også som klubber som skal være interesserte i den 22 år gamle midtstopperen. Det skal også være flere klubber i Italia og Tyskland som er interesserte i Andersen.

Ta uansett kilden med en klype salt.

 

Powered by Labrador CMS