– Hvis du ønsker å holde deg på topp, må du tåle konkurranse fra alle kanter

Keeperplassen ble et tema da Solskjær møtte pressen etter søndagens kamp mot Everton.

Publisert Sist oppdatert

David de Gea må tåle kritikk etter tabben som resulterte i Everton-mål tre minutter ut i søndagens kamp på Goodison Park. Spanjolen hadde tilsynelatende god tid, og bruke flere sekunder på å velge hvordan han skulle sette i gang spillet.

LES OGSÅ: (+) Tre mann var virkelig gode

I det 29-åringen skulle gå for et langt utspill fra egen sekstenmeter var Everton-spiss Dominic Calvert-Lewin på plass og blokkerte ballen som videre gikk direkte i mål. 1-0 var et faktum og De Gea måtte innse å ha levert en gedigen keepertabbe.

pressekonferansen etter kampen fikk Solskjær flere spørsmål rundt De Gea sine prestasjoner denne sesongen, og Dean Henderson ble nok en gang tatt opp i forbindelse med en eventuell kamp om keeperplassen.

– Vi vil ha en best mulig stall i Manchester United og Dean [Henderson] er vår spiller så han gjør det veldig bra for øyeblikket og den dagen han kommer tilbake vil han selvfølgelig være klar til å kjempe om plassen for å spille, sa Solskjær til de oppmøtte journalistene på søndagens pressekonferanse. 

– Dean er en god utfordrer, og Sergio [Romero] er også en god utfordrer, svarte Solskjær med et smil.

– Vi ønsker en stall som er full av kvalitet og med mye konkurranse. Hvis du ønsker å holde deg på topp, må du tåle konkurranse fra alle kanter.

DEAN HENDERSON: Keepertalentet har tatt store steg i Sheffield United, og er også en reel kandidat til å vinne keeperplassen for Englands landslag under EM i sommer. Kan han ta plassen fra De Gea neste sesong?
DEAN HENDERSON: Keepertalentet har tatt store steg i Sheffield United, og er også en reel kandidat til å vinne keeperplassen for Englands landslag under EM i sommer. Kan han ta plassen fra De Gea neste sesong?

Solskjær ga videre ros til måten De Gea presterte etter Everton-scoringen og mente at redningene han leverte utover i kampen er av verdensklasse:

– Den reaksjonen [på målet] David viste i dag, og redningene han gjorde etter, gjør at jeg syns David er den beste i verden.

Etter et par andre spørsmål fikk Solskjær så et nytt spørsmål om De Gea sine prestasjoner denne sesongen.

En journalist lurte på om nordmannen var bekymret med tanke på feilene han har gjort denne sesongen, og mente videre at spanjolen hadde sluppet inn sju mål denne sesongen som var på grunn av keeperfeil. Den statistikken stilte nordmannen seg kritisk til:

– Sju ganger denne sesongen?

– Vel, det høres rart ut. Han gikk gjennom en tøff periode forrige sesong, men David har vært veldig god denne sesongen, så jeg kan ikke huske tabbene hans utenom den han hadde mot Watford (i desember).

– Så, nei, jeg stoler hundre prosent på å ha David i mål. 

Det er altså liten om hvem som er Solskjærs førstevalg i mål etter Everton-kampen. Det vil uansett bli spennende å se hvordan kampen vil se ut hvis Dean Henderson vender tilbake til Old Trafford etter sesongen.

Powered by Labrador CMS