MANCHESTER, ENGLAND - OCTOBER 06: David Beckham attends a Press Conference to announce his UNICEF Charity match at Old Trafford on October 6, 2015 in Manchester, England. The match will be played at Old Trafford on November 14, 2015. (Photo by Matthew Peters/Man Utd via Getty Images)

– Stil er viktig

David Beckham sier det ikke bare handler om sølvtøy i Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Louis Van Gaal og hans mannskap har fått kritikk for måten de opptrer på. Kjedelig angrepsfotball har blitt nevnt flere ganger i kritikken av United-laget.

Tidligere United-spiller David Beckham insisterer på at Manchester United alltid vil være om stil, og ikke bare sølvtøy.

– Det handler ikke bare om å vinne trofeer her. Stilen betyr definitivt mye. Det er innebygd i klubben.

Beckhams Class of 92-kamerat Paul Scholes har vært nådeløs i sin kritikk av United-laget og har sagt laget mangler kreativitet og at han ikke ville trivdes å spille for United i dag.

David Beckham var ikke like nådeløs, men legger også trykk på viktigheten i lidenskap.

– Vi har alltid spilt med en viss stil, med en viss lidenskap og jeg tror du innser det når du er Manchester United og alt rundt klubben. Stil er viktig, men du må også spille med en viss lidenskap.

IKKE PÅ SAMME SIDE: Mens Paul Scholes sier han ikke ville spilt for dagens United, innrømmer David Beckham at han ville spilt for United uavhengig av manager og lag.
IKKE PÅ SAMME SIDE: Mens Paul Scholes sier han ikke ville spilt for dagens United, innrømmer David Beckham at han ville spilt for United uavhengig av lag og manager. 

– Når du holder med United vil du alltid se klubben vinne trofeer og spille på en egen måte, men det er så mange ting som har endret seg de siste fem årene.

– Alle lag kommer ikke til å være det samme. Alle har deres egen mening om hvor vidt de kan spille eller vil spille for dette laget nå. Det er vanskelig og si for jeg ville spilt for Manchester United uavhengig av hvilket lag det var eller hvem som var manager, sa Beckham før han la til:

– Men jeg, Giggsy, Scholesy, Butty, Nevs, vi var alle heldige at vi fikk spille under Sir Alex Ferguson.

Beckham mener klart at fotballen har endret seg med årene, og priser seg selv heldig som kom inn på United-laget i sin tid.

– Fotballstilen har endret seg, selv fra da jeg spilte. Det begynte å bli slik: du trenger raske vinger som kommer seg til dørlinja og legger inn. Vi hadde det heldigvis. Slike som Giggs til å runde spillere, Lee Sharpe og Andre Kanchelskis og folk som det.

– Jeg var heldig som kom inn på laget. Det handlet om at Roy Keane vant ballen på midten, spilte ballen ut på sidene, vi trengte bare en meter eller to for å slå til slike som Teddy Sheringham, Andy Cole, Eric Cantona eller Dwight Yorke i midten og det var spillet vårt.

“It’s hard to say because at the end of the day I’d have played for Man United no matter what team it is or who’s the manager.”

David Beckham

– Men det er det fine med fotball, det endres seg med årene. Du vil kanskje at det skal være det samme, men det endres. 

– Når alt kommer til alt, så hadde vi stor suksess for så mange år. Når klubber går gjennom en overgangsperiode vil det alltid være vanskelig, spesielt når det er Manchester United.

Lørdag formiddag skal Beckham spille veldedighetskamp for UNICEF på Old Trafford. Kampen kan du se på TV2.

Powered by Labrador CMS