Beckhams United-karriere

BILDER OG VIDEO: David Beckhams ti år i Manchester United inneholdt tusenvis av lissepasninger, en drøss vakre mål og en flyvende fotballsko.

Publisert Sist oppdatert

Vi går gjennom David Beckhams karriere i Manchester United i bilder og videoer.

Se Beckhams spillerprofil her!

1988-1993: London-gutten David Beckham går til Manchester Uniteds akademi i 1988 som 13-åring og blir etterhvert en del av "Class of 92" med andre spillere som Ryan Giggs, Phil Neville, Gary Neville, Paul Scholes og Nicky Butt. Juniorlaget vinner prestisjetunge FA Youth Cup i 1992 og talentene får etterhvert muligheten på førstelaget av manager Sir Alex Ferguson. I september 1992 debuterer den håpefulle høyrevingen med trøye nummer 28 mot Brigthton i ligacupen. Kort tid senere signerer han sin første profesjonelle kontrakt for klubben.

1994/95: Unge Beckham sendes på et kort lån til Preston i 1994/95-sesongen hvor han imponerer ved å score to mål på fem kamper – blant annet et direkte fra hjørnespark. Beckhams manager? Ingen ringere enn David Moyes. Samme sesong debuterer omsider vingen for United i Premier League mot rivalen Leeds.

1995/96: Beckhams store gjennombruddssesong. Gutten med silkefoten blir Englands store "snakkis" allerede i første ligarunde da han scorer årets mål fra midtstreken mot Wimbledon. Som 21-åring tar Beckham sine første trofeer som seniorspiller da han er en sterk bidragsyter til Manchester Uniteds dobbel i England. Midtbanespilleren belønnes med landslagsdebut mot Moldova.

1996/97: United og Beckham vinner sin andre ligatittel på rad. Med sin presise høyrefot er Beckham nå en av lagets viktigste spillere og kåres til årets unge spiller i Premier League.

1998/99: Etter et svært turbulent fotball-VM i 1998 hvor Beckham utpekes som syndebukk etter Englands kvartfinaletap mot Argentina, slår vingen tilbake på sterkest mulig vis. Engelskmannen opplever sitt høydepunkt i Manchester United med trippeltriumfen i 1999. Beckham kommer samtidig på andreplass i kåringen av verdens beste spiller bak brasilianske Rivaldo.

1999/00: Mange spår at United vil få det tøft i å forsvare ligatittelen etter trippelen i 1999, men Beckham og resten av laget er solide gjennom sesongen og vingens fjerde ligatittel blir et faktum i mai.

2000/01: David Beckham storspiller med både scoringer og mål. United vinner ligaen for tredje gang på rad i 2001.

ENGLAND: David Beckham er ikke lenger bare en nøkkelmann for United, men også for sitt kjære England. I november 2000 får han æren av å bære kapteinsbindet for de hvite løvene for første gang, mens han i 2001 blir nasjonalhelt med sitt frisparkmål fra 30 meter mot Hellas som sikrer England en plass i VM-sluttspillet i 2002.

2002/03: 15. februar 2003 taper United en FA-cupkamp mot Arsenal. Manager Ferguson er slett ikke fornøyd med lagets innsats og sparker til en tilfeldig fotballsko i frustrasjon. Skjebnen vil ha det til at skoen treffer lagets store profil over øyet og påfører Beckham et kutt som må sys. Hendelsen fører til heftige spekulasjoner om at David Beckham er på vei ut av portene på Old Trafford. Premier League-medaljen fra 2002/03 blir Beckhams siste.

EXIT: Ryktene viser seg om at forholdet mellom Beckham og Ferguson er på bristepunktet viser seg å stemme og 17. juni 2003 bekrefter United at de har godtatt et bud på 25 millioner pund for midtbanespilleren fra Real Madrid. Beckham – og ikke minst kona Victoria – er motivert for et opphold i Madrid og som 28-åring ender United-karrieren raskere enn mange hadde forventet. Totalt spilte Beckham 394 kamper for klubben og scoret 85 mål. Han vant seks Premier League-titler, to FA-cup trofeer og én Champions League-tittel.

RUNDREISE: Etter fire år i Real Madrid går veien videre til USA og Los Angeles Galaxy. Beckham bidrar til stor vekst i fotballen i Amerika og er også innom AC Milan i to låneperioder. I januar 2013 var den amerikanske drømmen oppnådd for Beckham som hadde vunnet ligaen med sitt Galaxy. Flere lag meldte sin interesse, men til slutt valgte midtbanespilleren nyrike PSG som altså ble 38-åringens siste destinasjon i en innholdsrik karriere.

Se noen av David Beckhams vakreste mål for Manchester United i videoen under!

 

Hva har David Beckham betydd for deg? Logg inn og si din mening nedenfor!

Powered by Labrador CMS