Beckham legger opp

BEKREFTET: Fotballen blir nok én United-profil fattigere etter 2012/13-sesongen.

Publisert Sist oppdatert

I januar signerte David Beckham en seks måneder lang kontrakt med franske PSG, og har nå bestemt seg for å legge opp for godt. Dermed er Beckham United-ikon nummer tre som gir seg etter 2012/13-sesongen om man legger til Sir Alex Ferguson og Paul Scholes.

Midtbanespilleren skal ha fått et nytt kontraktstilbud fra PSG, men ifølge Daily Mail har mannen med den gylne foten bestemt seg for å avslå tilbudet og i stedet avslutte karrieren etter denne sesongen.

– Jeg er takknemlig overfor PSG for at de ga meg muligheten til å fortsette, men nå som jeg fortsatt spiller på høyeste nivå føler jeg at dette er riktig tidspunkt å avslutte karrieren på, sier Beckham i en uttalelse.

Beckham vokste opp i Manchester United og spilte i klubben fram til 2003, da han ble solgt til Real Madrid. Inkludert PSGs Ligue 1-tittel i år har Beckham vunnet totalt 19 trofeer i sin karriere over 20 år. Han er den eneste briten som har blitt seriemester i fire forskjellige land: England, Spania, USA og Frankrike.

– Hvis du fortalte meg som liten gutt at jeg skulle spille for og vinne trofeer med barndomsklubben min Manchester United, være kaptein og spille over 100 kamper for landet mitt og spille for noen av de største klubbene i verden ville jeg sagt at det kun var en fantasi, sier Beckham.

– Jeg er heldig som har fått realisert de drømmene.

Det er usikkert hva 38-åringen nå skal ta seg til.

– Ingenting vil kunne sammenliknes med å spille spillet jeg elsker. Likevel føler jeg at jeg begynner på et nytt eventyr og jeg er veldig spent på hva som venter.

– Jeg er heldig som har fått mange muligheter gjennom karrieren min og nå føler jeg at det er tid for å gi noe tilbake.

PSG har to kamper igjen av sesongen i Frankrike som avsluttes 26. mai.

Powered by Labrador CMS