Øyeblikket som for alvor gjorde verden oppmerksom på David Beckham.

Dato: 17. august 1996
Åsted: Selhurst Park
Motstander: Wimbledon FC

Anledningen var ligaåpningen 1996/97. Manchester United befant seg i London hvor laget innledet forsvaret av klubbens dobbeltriumf fra den foregående sesongen.

Og Alex Fergusons regjerende mestere skuffet da heller ikke.

Anført av sin kaptein Eric Cantona dominerte de røde fra Manchester begivenhetene på Selhurst Park. Den franske rebellen sørget selv for å dundre inn kampens første mål, og fikk etter hvert følge på scoringslisten av sin irske lagkamerat Denis Irwin. Med 2-0 til pause var poengene langt på vei sikret allerede.

2-0 sto det også idet kampen gikk inn i sluttminuttene. Men så, etter et pliktløp av en 2. omgang, skulle det helt på tampen bli satt et punktum som satte oppgjørets første 89 minutter fullstendig i skyggen.

David Beckhams spillerprofil

Den 21 år gamle David Beckham hadde allerede sesongen før klart å etablere seg i førsteelleveren. Han hadde også scoret noen mål fra øverste hylle som beviste at han hadde skuddfoten i orden. Det han nå gjorde på Selhurst Park skulle imidlertid få en hel fotballverden til å miste pusten og åpne øynene for et helt spesielt talent. En ny megastjerne var født. Nærmere beskrivelse unødvendig:

Wimbledon 0-3 Manchester United

25. min.: 0-1 Cantona
38. min.: 0-2 Irwin
90. min.: 0-3 Beckham

United: Peter Schmeichel; Denis Irwin, David May, Gary Pallister, Phil Neville; David Beckham, Roy Keane, Nicky Butt (Ronny Johnsen, 39.), Jordi Cruyff; Paul Scholes, Eric Cantona (Brian McClair, 79.).