– Vil alltid være usikker

David Beckham røper at han ikke er helt sikker på avgjørelsen om å legge opp.

Publisert Sist oppdatert

David Beckham er ikke bare kjent for sine vakre frispark og skrudde bananinnlegg. Engelskmannen har blitt et ikon også utenfor banen, og det har dermed vært enkelt for United-legenden å tilpasse seg livet med skoene på hylla.

Det er selvsagt ikke enkelt for en fotballspiller å bestemme seg for å legge opp. Selv om Beckham alltid har vist interesse for kule biler, pene damer, mote og andre utenomsportsligheter, er han omtalt som en gjennomprofesjonell idrettsutøver som ofte sto igjen etter at de andre hadde forlatt treningsfeltet.

16. mai i år annonserte han at han var ferdig som fotballspiller, og hovedpersonen selv sier at han aldri vil føle seg helt sikker på at det var den rette avgjørelsen.

– Man vil alltid være usikker på en slik avgjørelse. Jeg kommer alltid til å stille spørsmålstegn hvorvidt det var riktig eller ikke, men det tror jeg man må som utøver. Man føler alltid at man skal spille når man ikke kan, og det er lidenskapen som driver en utøver, sa Beckham til The Telegraph.

– Jeg har vært så travel at jeg ikke har hatt tid til å sette meg ned og tenke at jeg har lagt opp. Det er rart å ikke ha de samme rutinene lenger. Jeg hadde de samme rutinene i 22 år, hvor jeg sto opp om morgenen, gikk på trening og var en del av et lag. Nå nyter jeg at jeg kan være der mer for barna, la han til.

David Beckham Visits China - Day 6
David Beckham bruker mye tid på å hjelpe barn og unge.

David Beckham er fast bestemt på å hjelpe og inspirere barn til å være aktive og friske. Han er ofte trener for barn og unge, og kun hans tilstedeværelse kan bidra til at barn og unge får den inspirasjonen de trenger.

– Jeg nyter virkelig slike dager. Det er selvsagt en posisjon jeg er i, og det er noe jeg har oppnådd gjennom det jeg har gjort i karrièren, og det er noe som er veldig viktig for meg, fortalte han.

– Å være firebarnsfar gjør at jeg vet hvor viktig det er at barna spiser og drikker riktig, holder seg friske og raske, og kommer seg vekk fra Xbox’en og ut for å sparke fotball og løpe rundt, la han til.

Det engelske fotballidolet vet at han nå er en rollemodell for de yngre, på samme måte som Bobby Charlton og Bryan Robson var rollemodeller da han selv var barn.

– Jeg vet hvor inspirerende det er for barn å se tidligere utøvere komme og snakke til dem og være en del av dagliglivet deres. Det er noe jeg håper at jeg kan gjøre med barna også. Da jeg var barn husker jeg hvor inspirerende det var å møte spillere som Bobby Charlton eller Bryan Robsen. Jeg husker at Clive Allen kom innom da jeg mottok et trofé for Sunday League-laget mitt.

 

Powered by Labrador CMS