– Ville avslutte på topp

Gary Neville har intervjuet bestekamerat David Beckham som nå har bestemt seg for å legge opp.

Publisert Sist oppdatert

Gary Neville har hatt en relativt travel debutsesong som fotballekspert for Sky Sports med flere store saker som har berørt hans tidligere lagkamerater.

Manchester United tok sin 20. ligatittel, Sir Alex Ferguson og Paul Scholes la opp og nå sist annonserte også David Beckham at hans tid som fotballspiller er over.

Neville ble naturligvis sendt ut for å intervjue sin tidligere lagkamerat og bestekamerat i Manchester United.

Intervjuet kan du se på Sky Sports sine sider (video) eller lese nedenfor.

Gary Neville (GN): – Du har akkurat annonsert at du legger opp. Hvorfor nå?

David Beckham (DB): – Når jeg har sett spillere legge opp gjennom årene sier de alltid at du vet når tiden er inne, og jeg tror jeg vet når jeg er klar.

– Det er selvfølgelig en vanskelig avgjørelse ettersom jeg fortsatt kan spille på øverste nivå og har gjort det de siste seks månedene, men jeg har alltid sagt til meg selv at jeg ønsker å avslutte på topp.

– Hvis du for åtte måneder siden hadde sagt til meg at jeg skulle spille i den franske ligaen, vinne den franske cupen, vinne ligaen og avslutte som dette, ville jeg ikke trodd deg. Men jeg ble gitt muligheten til å komme til PSG og nå føler jeg tiden er inne.

GN: – Tror du eller vet du?

DB: – Jeg tror. Jeg elsker spillet så høyt, du vet hvordan vi elsker dette spillet, men jeg føler bare… Jeg vet ikke. Det er det rette tidspunktet. Men jeg føler alltid at jeg kan gjøre mer, det er det som er problemet.

GN: – Når kom det øyeblikket? Når slo det deg?

DB: – Antageligvis da Messi løp forbi meg! Neida, jeg vet faktisk ikke.

– Jeg føler bare at jeg har vært så heldig gjennom karrieren min som har spilt for de klubbene jeg har spilt for, spillerne jeg har spilt med, trofeene jeg har vunnet, spille i MLS forrige sesong og vinne tittelen der, og deretter komme til PSG og vinne den franske ligaen her. Jeg synes det er en fin måte å avslutte på.

GN: – Du har alltid avsluttet på topp. Du har vunnet ligaen med United, Madrid og Galaxy. Er det viktig for deg at du forlater PSG som en vinner?

DB: – Det er alle fotballspilleres drøm å avslutte på topp, i toppform eller ved å vinne et trofé. Det skjer ikke så ofte, men jeg har vært heldig. Jeg drar som mester og det er grunnen til at jeg tror det er riktig tidspunkt.

GN: – Hvordan ønsker du å bli husket?

DB: – Jeg vil at folk skal se på meg som en hardtarbeidende fotballspiller, en som er lidenskapelig om spillet og en som alltid ga alt da han gikk på banen – fordi det er sånn jeg føler det.

– I løpet av årene av mitt liv og min karriere tror jeg folk har sett på andre ting som har foregått og noen ganger tror jeg det har overskygget det jeg har gjort på banen eller det jeg har oppnådd. Selv om jeg sier at det ikke sårer meg så gjør det selvfølgelig det.

– Jeg er en fotballspiller som har spilt for noen av de største klubbene i verden, spilt med noen av de beste spillerne, spilt under noen av de største managerene og oppnådd nesten alt i fotballen, så det sårer når folk tenker på andre ting.

– Jeg er veldig stolt av å kunne si at jeg har oppnådd alt med hver eneste klubb jeg har spilt for, spilt 115 ganger for landet mitt og kommet på andre plass i kåringen av verdens beste fotballspiller to ganger.

Powered by Labrador CMS