Ryktesaker, uke 51

OPPDATERT 18.00: Draxler (bildet), William Carvalho og mange flere blir lenket inn, mens fire blir lenket ut.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak slik at dere som elsker dem lett kan finne dem, mens alle andre også lett kan holde seg unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 22. desember:

18.00 Sport Witness har sett litt på ryktene om en interesse for William Carvalho, som er nevnt tidligere i denne spalten i dag. At Daily Express melder om en interesse er ikke så interessant, og Sport Witness har også en liten advarsel om overdrevet entusiasme for transferrykter i portugisisk media.

Men United har speidet mye i Portugal, blant annet på Benfica og Sporting. I Benfica er det mange som kan være målet, flere av de nevnt i ryktespalten tidligere denne uken, men i Sporting er det færre å velge i. Carvalho har imponert stort denne sesongen, og midtbanespilleren kan fort ha imponert United-speiderne – som skal ha sett Sporting sju ganger hittil i 2013/14-sesongen. Les mer her

14.35 Det er ikke bare spillere som er på vei inn stadionportene. Ryktene vil ha det til at flere spillere kan forlate United i januar. Daily Mail skriver at Moyes planlegger å la både Anderson, Wilfried Zaha og Alexander Büttner forlate klubben i januar. Mens Anderson og Büttner er aktuelle for permanente overganger, er Zaha kun tilgjengelig for lån, skriver avisen. I tillegg hevder The Mirror at Rio Ferdinand er ønsket av flere MLS-klubber, samt enkelte klubber basert i de Forente Arabiske Emirater.

14.25 Overgangsvinduet nærmer seg med stormskritt, og følgelig kobles en hel haug av spillere til Manchester United. Mens Daily Star skriver at Ángel Di María er et hett overgangsobjekt, melder The Express at United og Arsenal kjemper om William Carvalho. I tillegg hevder portugisiske Abola at United fremdeles ønsker å hente Ezequiel Garay, Nicolás Gaitán og Nemanja Matić. Det er vanskelig å si noe om hvilke rykter som medfører riktighet og hvilke som er ren fantasi, så det lønner seg å ta alt dette med en stor klype salt.

12.40 Ifølge The Sun skal David Moyes være interessert i å hente Schalkes Julian Draxler til Manchester United. Avisen skriver at United skal være villige til å tilby 25 millioner pund for å få ham i januar, men Schalke skal ikke være villige til å slippe tyskeren i januar. Unggutten signerte ny kontrakt med Schalke i sommer, og en utkjøpsklausul på 40 millioner pund skal visstnok aktiveres etter sesongslutt.

08.20 José Mourinho forsøkte ikke å skjule sin begeistring for Wayne Rooney da det ble klart at engelskmannen ønsket å forlate Old Trafford. Nå blusser ryktene om en Rooney-overgang til Stamford Bridge opp igjen. Heller lite troverdige Daily Star melder at Mourinho skal være interessert i å hente Rooney, men at han også ser på fem andre spillere, deriblant Radamel Falcao og Jackson Martínez.

Samtidig skriver The Sun at Real Madrid skal ha Rooney på radaren, selv om Sergio Agüero står øverst på ønskelisten.

Lørdag 21. desember:

13.00

 

11.00 United hadde speidere på Benficas bortekamp mot Vitória Setúbal i går, ifølge portugisiske O Jogo (gjengitt av Sport Witness). Målene for speidertokten? Midtstopperen Ezequiel Garay og midtbanespilleren Nemanja Matić (bildet), som begge for øvrig spilte hele kampen, som Benfica vant 2-0. United skal nærme seg, og har hatt speidere på mange Benfica-kamper i det siste.

At Benfica røk ut av Champions League-gruppespillet kan hjelpe United i jakten på spillerne.

10.45 I vår la David Beckham opp, men Daily Mirror skriver om et forsøk på å få ham tilbake på fotballbanen. Det er den bolivianske klubben Club Bolívar som gjør dette forsøket, ifølge tabloiden. Det hele baserer seg på at milliardæreieren Marcelo Claure skal hjelpe Beckham med kjøpet av et franchise i MLS fra 2015, og at han i juli hintet om at han vil prøve å få Becks til klubben. Klubbpresidenten har bekreftet at det ikke er helt uaktuelt, selv om det kan være at det bare blir for noen kamper i Copa Libertadores.

Så gjenstår det å se om dette er aktuelt for Beckham selv, eller om det mest av alt er et markedsstunt.

Club Bolívar er den mestvinnende klubben i Bolivia.

10.35 Nani blir lenket til Italia oftere enn portugiseren er på fotballbanen for tiden. Daily Express fremstår ofte som medienes svar på Lars Berger hva angår treffsikkerhet, men de melder i alle fall at Juventus vurderer et nytt forsøk på ham i januar. De nevner også at Moyes, i tillegg til å vurdere å selge Nani, visstnok også vurderer å selge Valencia. Så var det det med treffsikkerhet igjen da…

Fredag 20. desember:

17.45 İlkay Gündoğan har vært et av de heteste navnene som blir nevnt når januarsigneringer diskuteres. Nå setter et gammelt sitat fart på ryktene.

 

12.30 For 250.000 gang(?) blir Wesley Sneijder koblet til Manchester United. Ifølge The Sun skal den 29 år gamle nederlenderen til og med være «desperat etter å skrive under for David Moyes».
Så desperat at han visstnok er villig til å gå kraftig ned i lønn – fra £4 millioner til £3 millioner årlig. Grunnen skal være at han frykter for sin plass i sommerens VM-tropp, og at han ser en overgang fra Galatasaray til United som en gylden mulighet til å få ny fart på karrieren.

11.20 Om vi skal tro Newcastle-manager Alan Pardew, er Wilfried Zaha ikke aktuell som låneobjekt i januar. Det er Daily Mail som melder dette.
Newcastle har, sammen med Zahas forrige klubb, Crystal Palace, lenge vært favoritter til å hente Zaha i januarvinduet.
– Han var fenomenal i Palaces opprykkssesong, men karrieren hans har kanskje stagnert en smule, sier Pardew, ifølge kilden, og legger til: – Kanskje ligger det en mulighet for ham der (i Palace).

11.00 Ifølge Daily Star linkes United til to Basel-spillere. Det gjelder den 22 år gamle stopperen Fabian Schar (har fødselsdag i dag) og hans  lagkamerat, den 21 år gamle egyptiske vingspilleren Mohamed Salah.
Også Arsenal rapporteres å være interessert i Schar, noe spillerens agent, Dimitrios Papadopoulos, for så vidt ikke bekrefter. Derimot hevder agenten at han har hatt kontakt med interesserte engelske klubber, foruten noen i Italia og Tyskland.

Torsdag 19. desember:

15.25 Daily Star skriver at David Moyes lurer på å legge inn et bud på Roma-stopperen Mehdi Benatia. United har også tidligere sett på den 26 år gamle marokkanske landslagsspilleren, men kunne bare konstatere at han forsvant fra Udinese til Roma for £11.3 på sensommeren. Likevel skal Moyes & co. ha fulgt nøye med på utviklingen hans.

14.15 Til alle som måtte ha håpet at Barcelonas Andres Iniesta skulle bytte Camp Nou ut med Old Trafford: I dag bekrefter katalanerne at midtbanegeniet har skrevet under på en ny kontrakt som gjelder frem til 2018.

13.05 SportWitness melder at United satser på å sikre seg Benfica-stopperen Ezequiel Garay i januar. Den 27 år gamle argentineren har gjentatte ganger tidligere vært koblet til en overgang til Old Trafford.
Garays kontrakt utløper i 2015, noe som betraktelig øker sjansene for at Benfica vil gå med på en eventuell handel. For, om de skulle velge å vente til neste sesong, vil de få langt mindre igjen for et salg.

Onsdag 18. desember:

10.20: – Det er ingen som har ringt angående å låne Wilfried Zaha, sier David Moyes. (Les saken her)

10.15: – Vi har ikke mottatt noen bud på Angel di Maria, sier Real Madrid i en uttalelse ifølge Manchester Evening News. (Les saken her)

09.45: Ifølge Daily Mirror ønsker David Moyes å forlenge med Antonio Valencia (28). Ecuadorianerens kontrakt går ut sommeren 2015. Valencia ønsker ifølge avisa en kontrakt som er  på samme nivå med det Nani har i United. Nå ligger Valencia et godt stykke under det kantkollegaen har. (Les saken her)

09.30: Porto-back Alex Sandro forsvinner ikke fra ryktespaltene. Nå er det Metro som skriver at David Moyes vurderer et bud på den brasilianske venstrebacken. Sandro spilte da David Moyes fra tribunen så Atletico Madrid – Porto live i Champions League forrige uke. (Les saken her)

Tirsdag 17. desember:

Marco Reus er et navn United har blitt linket til før, og Daily Mail linker han igjen i retning  United i dag. Reus skal ha en utkjøpsklausul på rundt £30 millioner pund, skriver avisen, og Reus skal være bekymret over en utvikling i Dortmund der klubben ser nærmest sjanseløse ut mot Bayern München.

Moyes skal være en fan, og da gjenstår det å se om Reus tror karrieren hans vil bli fremmet ved å gå til United – og om United i det hele tatt vurderer et fremstøt. For så veldig konkrete er ikke Daily Mail om eventuelle planer om å kjøpe tyskeren.

Dorin Rotariu blir fulgt tett av United, skal vi tro The Sun. United-manager David Moyes har sendt sine speidere for å se den rumenske 18-åringen i aksjon ved flere anledninger, skriver avisen.

Rotariu, som spiller for Dinamo Bucuresti kom fra Poli Timosoara i 2012, og imponerte såpass at han nå spiller de fleste kampene for Dinamo. Med fem mål på 16 kamper og allerede etablert på det rumenske U21-laget er det liten tvil om at vingen har et stort talent.

Wilfried Zaha har fått minimalt med tillit under David Moyes, og nå virker det som United-manageren er villig til å la Zaha gå på lån til en annen Premier League-klubb for å få den nødvendige førstelagserfaringen.

Daily Mail melder at Newcastle har kommet konkurrentene Everton i forkjøpet og er nå nær ved å sikre seg Zaha på lån resten av sesongen. Newcastle-manager Alan Pardew var veldig interessert i å hente Zaha til Newcastle allerede i januar i fjor, men ga opp forsøket da United la inn bud på i underkant av 15 millioner pund.

Manchester United skal være en av fem Premier League-klubber som har snust på Hoffenheims målfarlige angriper Kevin Volland. Både United, Arsenal, Chelsea, LIverpool og Tottenham skal også være interesserte i spilleren som vil koste rundt 12 millioner pund, ifølge talkSPORT.

 

Mandag 16. desember:

16.55: Nick Powell har imponert på utlån i Wigan Athletic, og i denne helgens lånerapport kunne du lese om (og bli linket til et videoklipp) et nytt Powell-mål, denne gangen av det ganske spektakulære slaget!

Daily Mirror mener å vite at David Moyes fort kan ende opp med å hente unggutten tilbake fra Wigan i januar – men ikke for å bruke han i United. Planen skal være å sende ham på utlån til Premier League heller enn Championship, siden United tror utviklingen vil gå fortere i Premier League.

West Ham United, Stoke City og Crystal Palace skal alle ha sett Powell i aksjon i det siste, og blir av tabloidavisen derfor nevnt som mulige klubber han kan gå på lån til.

16.40: Skotske Ryan Gauld, som har blitt sammenlignet med Lionel Messi, har blitt linket til klubber som Arsenal, Manchester United og Real Madrid. I dag fyller han 18 år, og i den anledning har han signert ny kontrakt med Dundee United. Den nye kontrakten varer til sommeren 2017, melder klubben på sin hjemmeside.

Powered by Labrador CMS