Ryktesaker, uke 32

United-spillere kan være på vei til Blackburn. Les dagens United-rykter.

Publisert Sist oppdatert

United har vært svært travle på overgangsmarkedet hittil i sommer. Både Phil Jones, Ashley Young og David de Gea har kommet inn, mens Wes Brown og John O’Shea har dratt til Sunderland. Til tross for dette, skal man ikke utelukke at det skjer mer på overgangsfronten for De Røde Djevlene. Flere offensive midtbanespillere har blitt aet til klubben, og Wesley Sneijder, Luka Modric og Samir Nasri er en trio som har vært en gjenganger i engelsk presse. Det kan også være at spillere forsvinner ut dørene på Old Trafford før vinduet stenger på månedens siste dag.

Det skjer mye i Silly Season, og selv om ryktene har avtatt noe den siste tiden, samler United.no her alt av rykter som omhandler United for å gi deg en oversikt over hvordan ting ligger an. Under følger ryktene for uke 32.

  • For en oversikt over hvilke kilder som historisk sett er mer pålitelige enn de andre, se her.

Tidligere ukers ryktespalter:

  • United-rykter, uke 31 (1. august – 7. august)
  • United-rykter, uke 30 (25. juli – 31. juli)
  • United-rykter, uke 29 (18. juli – 24. juli)
  • United-rykter, uke 28 (11. juli – 17. juli)
  • United-rykter, uke 27 (4. juli – 10. juli)
  • United-rykter, uke 26 (27. juni – 3. juli)
  • United-rykter, uke 25 (20. juni – 26. juni)
  • United-rykter, uke 24 (13. juni – 19. juni)
  • United-rykter, uke 23 (6. juni – 12. juni

Lørdag 13. august

Det har vært en rolig lørdag morgen på ryktefronten. Ryktemakerne virker å ha mest fokus på ligastarten, men noe nytt er det:

Blackburn-manager Steve Kean forteller til Daily Star at han er interessert i å hente United-spillere til klubben.

– Jeg snakket med Sir Alex Ferguson om noen spillere etter Scholes’ testimonial, og de samtalene foregår ennå. Jeg vil ikke nevne noen navn, av respekt for Manchester United og Ferguson, sier Kean.

Fredag 12. august

Seriøse Guardian hevder at David Gill har ytret at Manchester United ikke aktivt forsøker å signere Wesley Sneijder. Overgangen kan teoretisk sett fortsatt skje – men da må Sneijder redusere lønnskravet sitt drastisk, samtidig som Inter muligens reduserer prislappen på 27-åringen – men dette skal United se på som svært usannsynlig. Independent hevder at overgangen skal ha stagnert, og ikke hatt særlig fremgang de siste fire månedene.

I går avslørte Roy Hodgson at West Bromwich Albion hadde gitt Owen Hargreaves et kontraktsforslag ettter et møte med spilleren tirsdag kveld. Han sier at klubben har tenkt lenge gjennom hva slags type kontrakt den skadeforfulgte midtbanespilleren skulle bli tilbudt. Hodgson er ikke i tvil omat Hargreaves har en framtid i Premier League.

– Vi fortalte han at «Greit, vi er ferdig med testene, og vi er enige med deg og din mann Alex om at kneet ditt er ok, og at du kan spille fotball. Og selvfølgelig hadde det vært fantastisk om du kunne ha kommet hit og spilt for oss.» Men jeg aner ikke om tilbudet vårt kommer til å interessere han, sier Hodgson ifølge Independent.

Torsdag 11. august

Ifølge The Mirror blir Samir Nasri Manchester City-spiller. Arsenal skal være villige til å selge franskmannen for £22 millioner, etter han har gjort det klart at det er ingen mulighet for at han skriver under på en ny kontrakt.

Jordan Ibe, Wycombes talentfulle 15-åring, meldes fortsatt å være i Uniteds søkelys. Interessen ble nok ikke noe mindre denne uken, etter at Ibe fikk spilletid for førstelaget da han kom på banen under ligacupkampen mot Colchester.

Du kan lese mer om Ibe her.

Onsdag 10. august

Tirsdag ble Gabriel Obertan klar for Newcastle United, men det er allikevel ikke franskmannen som får mest oppmerksomhet på overgangsfronten. Som vanlig er det Wesley Sneijders navn som dukker opp i de fleste fotballmedier. Det siste er at enkelte journalister (blant annet fra vanligvis troverdige BBC) melder på Twitter om at klubbene skal være enige om en overgangssum på £33 millioner for nederlenderen, men at United og Sneijder foreløpig ikke er kommet til enighet om spillerens personlige betingelser.

I tillegg til dette var det tirsdag kveld flere nettaviser som kjørte en sak hvor overskriftene dreide seg om at Sneijder har inrømmet uoffisielle samtaler med United. Dette er imidlertid en noe tabloid vinkling av saken. Det Sneijder egentlig gjør i det mye omtalte intervjuet, er at han benekter at offisielle samtaler har funnet sted snarere enn å bekrefte at han har snakket med de engelske ligamestrene.

Det skal imidlertid tas med at han ikke stiller seg avvisende til en eventuell overgang til United, dersom Inter ønsker å selge ham. Samtidig sier han at det er store muligheter for at han fortsatt er Inter-spiller når overgangsvinduet stenger.

Store navn og mye penger er en kombinasjon pressen er glad i, noe som fører til mange rykter rundt Wesley Sneijders potensielle overgang til United. United.no vil derfor nok en gang understreke at dette er en ryktespalte, og at sakene i denne spalten må vurderes med et kritisk øye.

Tirsdag 9. august

For å bli ferdig med dagens Wesley Sneijder-snakk, nevner vi han med en gang. Landsmann Rafael van der Vaart er ikke i tvil om at Manchester United ville vært et fantastisk stoppested for playmakeren.

– Jeg håper ikke han kommer til United, for det vil gjøre dem sterkere. Men han er en fantastisk spiller som ville passet godt inn i United, sier han ifølge Sky Sports News.

Nettstedet GiveMeFootball hevder at United fortsatt er med i kampen om Samir Nasri, men påpeker at det blir vanskelig for De røde djevlene å hamle opp med City, som er kapable til å gi Arsenal nøyaktig det de krever for franskmannen.

Klaas-Jan Huntelaar ble spurt av spox.com om han har utelukket en overgang til United. Nederlenderen var aet til United for noen år siden, men svarer med at det aldri var konkret interesse. – Jeg har ikke hørt noe direkte fra United uansett. Det var kun en sak i media, sier spissen.

Samtidig er det bekreftet at Gabriel Obertan blir Newcastle-spiller. Vingen har skrevet under på en femårskontrakt med skjærene.

Mandag 8. august

Darron Gibsons fremtidige United-karriere henger i en tynn tråd, og ifølge Metro ønsker Blackburn Rovers å forsterke midtbanen med den irske landslagsspilleren. Midtbanespilleren var tidligere nær en overgang til Sunderland, men overgangen kollapset i tolvte time.

Selv om både Federico Macheda og Sir Alex Ferguson har uttalt at italieneren ikke vil returnere til Serie A denne sesongen, ønsker Fiorentina ifølge Calciomercato.com å hente 19-åringen på lån denne sesongen.

United har sikret seg 14 år gamle Dean Hendersons underskrift, melder The News & Star. Den tidligere Carlisle-keeperen knytter seg til Uniteds akademi.

Wesley Sneijder må være ryktespaltenes mest nevnte navn i forbindelse med Manchester United denne sommeren, og også på denne ukens første dag er nederlenderen i fokus. Inter-spilleren innrømmer nå at han er til salgs om det rette tilbudet skulle dukke opp på skrivebordet hos ledelsen i den italienske storklubben, men forteller samtidig at han ikke har snakket med noen av Manchester klubbene om en overgang.

– Alt jeg vet er at Inter trenger penger, og at jeg er til salgs hvis det rette tilbudet kommer, sier Sneijder ifølge Voetbal International.

– Jeg kan kort oppsummere interessen fra United og City: jeg har ikke snakket med noen av disse klubbene, så jeg kan egentlig ikke si så mye om fremtiden min for øyeblikket.

Det har den siste tiden vært antatt at Manchester City også er interesserte i Sneijder, men dette benektet Roberto Mancini for søndag kveld. Sneijder sier han håper at fremtiden avgjøres i dagene etter Nederlands kamp mot England onsdag kveld. Den som lever får se.

En annen spiller som, særlig tidligere i sommer, ofte var nevnt som en mulig United-signering, er Samir Nasri. Nå kan det imidlertid se ut som om franskmannen er tapt for United, og at han kommer til å spille for de lyseblå fra Manchester den kommende sesongen. Fraske L’Equipe melder nemlig at Nasri skal være enig med City om de personlige betingelsene. Ukelønnen skal ifølge avisen ligge på hele £185.000.

Southamptons stortalent Alex Oxlade-Chamberlain har også tidligere vært i Uniteds søkelys, men nå har the Saints og Arsenal blitt enige om en overgangssum på £12 millioner, melder PA Sport.

Og dette er tydeligvis dagen for å avkrefte overgangsrykter. For ikke lenge siden var Martin Ferguson i Sverige for å se på Tetuh Bangura, men nå bekrefter han ovenfor Expressen at han er på vei til tyrkisk fotball og Bursaspor.

Powered by Labrador CMS