Er dette Uniteds superduo?

Hvilke midtbanespillere plukker flest poeng for Manchester United? United.no gir deg svaret.

Publisert Sist oppdatert

I de seneste årene har midtbaneproblemet til Manchester United blitt omtalt til det kjedsommelige. Éric Djemba-Djemba, Liam Miller, Alan Smith, Kléberson og Anderson er bare noen eksempler på midtbanespillere som ikke har klart å ta opp arven etter Roy Keane.

Manchester United har tidvis kunnet stable en brukbar midtbaneduo, og har tidligere hatt blant andre Paul Scholes, Owen Hargreaves, Michael Carrick og Darren Fletcher å velge mellom – alle spillere som tidvis har levert på meget høyt nivå.

Denne sesongen har Manchester United brukt syv spillere i en sentral midtbaneduo i løpet av de første 26 rundene i Premier League. Hvem har plukket flest poeng? Og hvilken midtbaneduo gir statistisk sett Manchester United flest poeng? United.no gir deg svaret.

Fletcher best, Fellaini verst

Svakheten med denne statistikken er det svært ujevne antallet kamper de ulike spillerne har spilt denne sesongen. Mens Michael Carrick har startet flest kamper (16) av de syv spillerne, har de to spillerne som har spilt minst, Ryan Giggs og Anderson, kun startet to kamper for de regjerende seriemesterne.

Manchester United har plukket 42 poeng på de første 26 kampene, og standardavviket til de respektive spillerne må derfor forventes å være lavere jo flere av disse 26 kampene de har startet i. Derfor er det ikke overraskende at den spilleren som har startet flest kamper, Michael Carrick, har et poengsnitt som er tett oppunder det totale poengsnittet til United. Med Carrick fra start har Manchester United plukket 1.56 poeng i gjennomsnitt, mot 1.61 poeng i gjennomsnitt totalt.

Manchester United v Fulham - Premier League
TILLIT: Michael Carrick har start flest kamper av de sentrale midtbanespillerne.

Den som har best poengsnitt er imidlertid Darren Fletcher. På sosiale medier enkelte uttalt, med en ironisk og spøkefull tone, at den skotske midtbanespillerens tilbakekomst er «som en ny signering å regne» – men kanskje er han nettopp det? Etter at Fletcher kom tilbake fra sykdom har han startet tre kamper sentralt på midtbanen – mot Hull, Swansea og Fulham. På disse kampene har United tatt syv poeng, noe som gir et gjennomsnitt på 2.33 poeng.

I de seks kampene Fletcher ikke har startet siden han returnerte – Norwich, Tottenham, Chelsea, Cardiff, Stoke og Arsenal – har United kun tatt syv poeng, et poengsnitt på skremmende lave 1.17. Poengsnittet siden Fletcher startet for første gang etter den lange sykdomsperioden er med andre ord dobbelt så høy med skotten på banen enn uten.

Den som har det nest beste poengsnittet av de syv midtbanespillerne er Phil Jones. Den unge, krigerske engelskmannen har startet seks kamper sentralt på midtbanen i Premier League denne sesongen. United har vunnet fire av disse kampene, spilt én uavgjort, og kun tapt én gang. Dermed står de med et poengsnitt på 2.17 poeng per kamp når Phil Jones starter sentralt på midtbanen.

Verst i klassen er Marouane Fellaini. Belgieren har startet fire kamper sentralt på midtbanen for United denne sesongen, uten at dette har vært noen suksess for rødtrøyene. Fellaini fikk muligheten fra start mot både Manchester City, Southampton, Cardiff og Everton, men den høyreiste midtbanespilleren har så langt ikke vært med på å vinne når han har startet sentralt på midten, og står med tre poeng på fire kamper – et grusomt poengsnitt på 0.50 poeng per kamp.

Manchester United v West Bromwich Albion - Premier League
DYSTER LESNING: Marouane Fellaini har ingen god statistikk så langt i United-karrièren.

Ellers har Tom Cleverley startet 15 kamper og plukket 25 poeng, noe som gir et poengsnitt på 1.67 poeng. Ryan Giggs har kun startet to kamper sentralt på midtbanen – én seier og ett tap, altså et snitt på 1.5 poeng. Anderson fikk to kamper fra start før han ble utlånt til Fiorentina, og kan skimte med samme tall som Ryan Giggs.

Hvem tar flest poeng

Jakten på en superduo

Darren Fletcher og Phil Jones er de to midtbanespillerne som hver for seg har best poengsnitt når de starter sentralt på midtbanen. Disse to har ikke fått sjansen sammen sentralt på midtbanen, men begge to er med i en duo som har best poengsnitt. Hele ti midtbanekonstellasjoner har blitt stablet på beina så langt denne sesongen. Carrick og Cleverley har spilt sammen flest ganger (9), og står med et poengsnitt på 1.56 på disse ni kampene.

To midtbaneduoer har et gjennomsnitt på tre poeng per kamp. Både Fletcher-Cleverley og Giggs-Jones vant den ene kampen de startet sammen på midtbanen. Dette er ikke noe særlig grunnlag for en statistikk, men Ryan Giggs og Phil Jones var også duoen som startet på midtbanen i den knallsterke 5-0-seieren borte mot Leverkusen, så kanskje er dette midtbaneduoen som bør starte neste kamp for Manchester United?

Midtbaneduo poeng
Powered by Labrador CMS