Fletcher klar igjen!

Sir Alex Ferguson skal ha gitt Darren Fletcher grønt lys til å spille for Skottland i onsdagens viktige EM-kvalifiseringskamp mot Georgia i Tbilisi.

Publisert Sist oppdatert

Det er den skotske landslagssjefen Alex McLeish som røper den overraskende nyheten om midtbanespilleren som i utgangspunktet ikke var ventet tilbake i aksjon før om ytterligere seks uker.

Fletcher ble taklet stygt av tidligere Arsenal-spiller Patrick Vieira under landskampen mellom Skottland og Frankrike den 12. september, men heldigvis har skaden blitt leget langt hurtigere enn noen hadde regnet med.

"Jeg har hatt kontakt med Sir Alex hele uken, og fikk beskjed om at han (Fletcher) ville være tilgjengelig for United til kommende helg. Dermed er han også tilgjengelig for Skottland på onsdag," sier den skotske suksessmanageren, ifølge BBC.

Nær en sensasjon

Med to kamper igjen å spille, topper Skottland sin EM-kvalifiseringsgruppe, ett poeng foran Italia og to foran Frankrike. Det betyr at "the Tartan Army" er svært nære ved å sørge for at en av gruppens to storfavoritter må se sommerens EM-sluttspill fra sofakroken. Likevel, ingenting er avgjort, og skottene bør vinne i Tbilisi om drømmen om EM-fotball skal gå i oppfyllelse.

– En viss aura

McLeish er imidlertid realistisk og vet at troppen hans er mer sårbar for skader enn det som er tilfellet for de største nasjonene. Derfor kom lørdagens melding om at han må klare seg uten Celtics Scott Brown og Rangers' Alan Hutton mot Georgia, ekstra ubeleilig.

Desto mer gledelig er derfor Sir Alex' klarsignal til bruk av Darren Fletcher. Haken er at 23-åringen ikke har spilt fotball på over en måned. Av den grunn er det tvilsomt om han vil bli å finne i skottenes startoppstilling på onsdag kveld. Uansett kan Fletcher bli en viktig mann å ha i troppen, for som Alex McLeish påpeker: "Som Manchester United-spiller er han omgitt av en viss aura."

Powered by Labrador CMS