Robin van Yorkie?

Kan dagens spisskvartett måle seg med Yorke&Co anno 1999?

Publisert Sist oppdatert

Med signeringen av Robin van Persie har Sir Alex Ferguson en spisskvartett som kan utfordre hverandre kontinuerlig. I tillegg til nederlenderen jakter også Wayne Rooney, Javier Hernandez og Danny Welbeck nettsus og en fast plass på laget.

Sammenlikningene til trippelsesongens spisskvartett har derfor ikke latt vente på seg. Andy Cole, Dwight Yorke, Ole Gunnar Solskjær og Teddy Sheringham fikk mye av æren for triumfen i 1999, og spørsmålet alle spør seg er om 2013-gjengen kan oppnå samme suksess.

Dwight Yorke er – som så mange andre – imponert over Robin van Persie og er ikke i tvil om hvem som var 1999-versjonen av nederlenderen.

– Den som var Robin van Persie i vår æra må da være meg? sier Yorke til MEN.

Van Persie vs. Yorke

Og Yorke har i grunn et poeng. Akkurat som ham selv, ble Robin van Persie hentet som den siste ervervelsen i en allerede etablert spissrekke. Da Yorke kom til United løftet laget seg betraktelig, og det samme må kunne sies om nederlenderens inntreden.

I tillegg er Robin van Persie den som har scoret flest av de fire, akkurat som Dwight Yorke var i 1999.

– Han scoret i sin første kamp fra start og det er så viktig. Forventningene til en ny spiss i United er så store og det å være frempå med en gang fjerner litt av presset, sier Yorke som har sett flere spisser som har gitt etter for presset på Old Trafford.

– Dersom du går ti kamper uten å score så blir det en stor greie og presset bygger seg opp. Det er veldig tøft. Se bare på Fernando Torres i Chelsea. Det er et glimrende eksempel, fortsetter Yorke.

RvP foran skjema

I 1999 scoret Dwight Yorke 29 mål og delte Gullstøvelen med Michael Owen (Liverpool) og Jimmy Floyd Hasselbaink (Chelsea).

Hans nederlandske «kopi» er imidlertid foran 29-måls-skjemaet til Yorke med sine 21.

– Han er nødt til å nå 29 mål nå. Det både tror og håper jeg at han gjør. Hvis han slår meg kan du være sikker på at United vil ende opp med pokaler, sier Yorke.

99-gjengen best – foreløpig

Ser vi på resten av statistikken ser vi at angrepspillerne fra trippelsesongen ligger ett hakk foran. Likevel er det slett ikke helt usannsynlig at dagens spisskvartett kan kopiere 1999-gjengen, selv om det avhenger av at de tre nestbeste alle forbedrer sine målsnitt samtidig som suksess i FA-cup og Champions League er en nødvendighet.

Robin van Persie

21

Dwight Yorke

29

Javier Hernandez

12

Andy Cole

24

Wayne Rooney

9

Ole Gunnar Solskjær

18

Danny Welbeck

1

Teddy Sheringham

5

Her er det naturlig nok viktig å merke seg at tallene fra 1998/99 er ved sesongslutt, mens de fra 2012/13 er per 19. januar.

Så gjenstår det bare å se om spisskvartetten kan leve opp til forventningene og levere varene ved sesongslutt!

Hvilken spisskvartett er best? Logg inn og si din mening!

Powered by Labrador CMS