– Glazers ødelegger for United

Kjent United-journalist med interessant sak etter tapet for Basel.

Publisert Sist oppdatert

Daniel Taylor i The Guardian er en av journalistene som følger United tettest på balløya. Torsdag kveld skrev han en kommentar etter den tidlige Champions League-exiten, og saken er interessant.

Taylor er klar på at Uniteds amerikanske eiere, Glazer-familien, ødelegger for Ferguson – selv om skotten selv aldri vil innrømme så offentlig.

– Mange vil hevde at kjøpene av Phil Jones, Ashley Young og David de Gea for 50 millioner pund er bevis for at Glazers ikke er så ille som portrettert, men dette er ikke så enkel matematikk som det ser ut til å være.

– De nye kjøpene ble økonomisk mulig fordi spillere som Paul Scholes, Gary Neville, Edwin van der Sar og Owen Hargreaves forsvant. De satt alle på årslønner verdt om lag fire millioner pund hver. United tjente også om lag ti millioner pund på salgene av John O´Shea, Wes Brown og Gabriel Obertan, i tillegg til at de også hentet inn litt på salg av reservespillerne Corry Evans og Joe Dudgeon.

– Ferguson ønsker å hente en topp midtbanespiller, men klubben kom frem til at det ikke var mulig å hente Wesley Sneijder. Samir Nasri fikk mer ved å dra til City, som allerede har David Silva og Yaya Toure. Luka Modric ville dra fra Tottenham, men United lot Chelsea ta seg av budgivningen. Er det derfor så rart at United ser ut til å mangle noe på midtbanen?

– Anderson varierer for mye. Michael Carrick er frustrerende elegant. Ryan Giggs er 38. Tom Cleverley kom med noe ekstra i starten av sesongen, men forventningene til ham overgår virkeligheten.

Vil du lese resten av Taylors vurderinger, klikk her.

Powered by Labrador CMS