Ryktesaker, uke 5

Vi gir deg alt nytt om Mourinho. Og kan det bli hentet inn en sportsdirektør fra Atlético Madrid i tillegg? Det melder seriøs kilde.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Slik var Deadline Day

Søndag 7. februar:

08.36: Vi kommer ikke unna litt mer informasjon om José Mourinho her, så denne bolken av ryktesaken vies flere saker om Mourinho. Fredag la vi ut en sak om at seriøse kilder melder at United er i samtaler med portugiseren, en artikkel som kan leses her.

Ifølge Independent on Sunday er 53-åringen mer og mer trygg på at han får United-jobben. Saken blir fremstilt som eksklusiv, men inneholder egentlig ikke så mye nytt. Det blir uansett nevnt at Mauricio Pochettino – som et slags direkte resultat av at det fortsatt er enkelte i Old Trafford-hierarkiet som ikke ønsker Mourinho – har blitt foreslått inn som en del av et slags kompromiss, og at også en av Glazer-brødrene er en Poch-beundrer. Men følelsen skal være at argentineren kan ha godt av mer tid andre steder først.

Svært pålitelige Di Marzio melder at Atlético Madrid-sportsdirektør Andrea Berta kan hentes til Old Trafford for å jobbe sammen med Mourinho. Berta har oppnådd respekt for jobben gjort i den spanske hovedstaden, og har en god relasjon til Mourinho-agent Jorge Mendes. Di Marzio melder videre at Mourinho-forhandlinger har pågått en stund, og at han er identifisert som førstevalg uten mye rom for diskusjon, og at Mourinho og Berta dermed kan bli det sportslige teamet som vil være de sentrale figurene i Uniteds kommende prosjekt. Berta skal gi United sitt svar i løpet av de neste par ukene, meldes det.

Louis van Gaal har ikke mye troen på ryktene om Mourinho-samtaler selv. Det siteres han på i Daily Telegraph.

– Når jeg vet at det skapes [i media] så mye nonsens om meg, så kan jeg heller ikke tro på [det som skrives om] at det allerede er en relasjon mellom José Mourinho og Manchester United.

Samtidig gjør nederlenderen det også klart at slike spekulasjoner dessverre er slik fotballen har blitt. Telegraph skriver for øvrig også at England-jobben er nummer to på Mourinhos liste over mulige jobber.

Mourinho selv uttaler for øvrig i et intervju at han ønsker stabilitet for familien, og at han derfor ønsker å beholde London som basen for familiehjemmet. Han hinter videre (eller kanskje vi bare tolker det i den retningen på grunn av resten av ryktene…?) om at han ønsker å bli i England ved å snakke om fordelene ved den engelske ligaen fremfor den spanske. Les mer her.

08.06: Ex-red David Moyes har takket nei til et managertilbud fra Kina, melder The Sun.

08.03: En sak vi ikke fikk med oss i går: Italienske Corriere dello Sport meldte om et United-bud på £23.1 millioner på Mauro Icardi. Også Wolfsburg skal ifølge avisen ha lagt inn bud på spilleren, men det var ikke tilstrekkelig til å få tilslaget på spilleren. Les mer om rapportene her.

Lørdag 6. februar:

10.15: Ryktene om Mourinho har ført til spekulasjoner (hvis og om og men…)  om at Álvaro Morata kan være på vei i sommer. Les om Marca-ryktet hos Sport Witness.

09.08: Det er ytterst sjelden spillere går mellom Liverpool og United, så vi anbefaler å ta dette med noen trillebårlass med salt, men The Sun skriver at United og Arsenal kan komme til å legge inn bud på rundt £15 millioner for Daniel Sturridge i sommer. Spissen er skadeplaget, noe som i så fall er grunnen til at han vil være tilgjengelig på billigsalg.

09.05: Les om José Mourinhos angivelige samtaler med United i egen sak her.

Fredag 5. februar:

08.00: I går (kl. 09.35) videreformidlet vi meldingen om Neymars far som røpet at en ikke navngitt klubb har lagt inn et bud på £144 millioner på Barcelona-stjernen. Han utelukket ikke at dette kan føre til et klubbskifte til sommeren.
I etterkant har senior-Neymar tatt skrittet fullt ut og bekreftet identiteten på den tidligere anonymiserte budgiveren. Det gjorde han overfor den spanske radiostasjonen COPE ved å opplyse følgende:
– Klubben som tilbød €190 millioner (£146 mill.) er Manchester United.
Deretter minnet han om at sønnen fortsatt har to år igjen av kontrakten med katalanerne.
– Så dere kan ta det helt med ro, for min sønn er veldig lykkelig her (på Camp Nou).
Det er Daily Mail som skriver dette.

Torsdag 4.februar:

21.00: Sky Italia har meldt det, og nå melder også spanske El Confidencial det: Jose Mourinho blir Uniteds nye manager. Ifølge avisa, som siterer kilder i Portugal, skal avtalen allerede være underskrevet, og det eneste spørsmålet som gjenstår er NÅR det kommer til å skje. I saken skal det også stå at Pep Guardiola skal ha vurdert for og også imot City fordi han da muligens måtte kjempe mot – og være i samme by – som Jose Mourinho. Her kan du lese hva Sport Witness gjengir fra saken. MERK: United.no kan dessverre ikke si noe nøyaktig om troverdigheten til disse kildene og journalistene som har byline på saken. Ifølge Sport Witness skal den spanske avisa være troverdig, spesielt på Real Madrid, og har sånn sett kanskje gode kontakter inn mot Mourinho-miljøet etter hans tid der. Tidligere har også italienske Gazzetta dello Sport skrevet at det skal være kontakt mellom United og Mourinho-leiren. Det eneste som virker sikkert er at vi United-fans kommer til å lese mye mer om Mourinho, at han skal være klar eller ikke – og sikkert også andre managere – i lang, lang tid nesten uansett hvordan det går i resten av Uniteds sesong.

13.15: Manchester United kommer trolig til å forsøke seg på Renato Sanches igjen i sommer. Agenten Jorge Mendes skal ha opplyst til den portugisiske avisen O Jogo at United forsøkte seg med et bud i januar på 30 millioner euro pluss ytterligere ti millioner euro knyttet til ulike bonusordninger. Da Benfica svarte med at de ville ha 60 millioner euro, skal United ha vært villige til å betale 40 millioner euro med 20 millioner i bonuser, men den portugisiske klubben ville ha hele beløpet i en engang. Nå tyder i stedet det meste på at United kommer tilbake med et nytt bud i sommer. Her kan du lese mer om spilleren United ser ut til å strekke seg langt for å hente til Old Trafford.

13.00: Manchester United forholdt seg rolig på Deadline Day og ingen nye spillere kom inn portene på Old Trafford. En stund vrserte det rykter om at Omar Elabdellaoui kunne være på vei, men den norske landslagsbacken ble værende i Olympiakos. Nå skriver den greske avisen Gazzetta at Elabdellaoui kan komme i sommer i stedet. United må i så fall belage seg på å bla opp syv millioner pund for spilleren som var i Manchester Citys akademi.

11.00: Manchester United og erkerivalene City skal ligge lengst fremme i løypen for å sikre seg Evertons John Stones. Det melder Times. Stones, som er fra Barnsley, skal være lite villig til å flytte til London fordi han ønsker å være nær familien som bor i Yorkshire. Prisen kan imidlertid bli en utfordring for det er ventet at Everton vil forlange rundt 5o millioner pund for forsvarsspilleren.

09.35: Intet ville forbause om dette er et klassisk triks for å forhandle frem en bedre kontrakt med Barcelona, men Barcelona-spilleren Neymars far sier at en ikke navngitt klubb har lagt inn et bud på 144 millioner pund for ham og at Neymar kan komme til å forlate Barcelona i sommer, melder The Sun.

08.25: Denne går nok ikke bort før United igjen er med i tittelkampen: Jose Mourinho skal ha takket ja til å overta managerjobben i United i sommer fordi United vil bryte Louis van Gaals kontrakt ett år før den går ut, melder Sky Italia. Les mer om det hos Manchester Evening News.

08.05: Det er forholdsvis få rykter som angr Manchester United på morgenkvisten, men vi kan ta med at Victor Wanyama vegrer seg mot å skrive en ny kontrakt med Southampton. Grunnen skal være interesse fra Arsenal og Tottenham, melder Mirror. Også Manchester United har flere ganger vært linket til Wanyama og vil trolig bli det igjen om midtbanespilleren vil forlate Southampton.

Onsdag 3. februar:

15.45: Et ikke helt United-relatert rykte, men siden Gary Neville er direkte involvert tar vi det likevel med. The Independent siterer nemlig City-manager (enn så lenge) Manuel Pellegrinis agent, Jesus Martinez, som har fortalt chilensk radio at Valencia kan bli klientens neste stopp.

10.35: Manchester Evening News skriver at Everton-stopper John Stones vil foretrekke å bli boende i nordvest når han forlater Everton.
Videre heter det at selv om United inntok tilskuerrollen da Chelsea forsøkte seg på 21-åringen, ville klubben trolig ha kastet seg inn i kampen dersom Everton hadde akseptert et bud fra londonerne. Her kan du lese mer om det.

Powered by Labrador CMS