– Han er et mareritt for forsvarspillere

Bli bedre kjent med Daniel James. Hans tidligere medspiller og romkamerat fra tiden i Swansea forteller om en lojal spiller som alltid gir alt – noe som høres ut som en kvalitet Ole Gunnar Solskjær kan verdsette.

Publisert Sist oppdatert

På onsdag denne uken kom beskjeden vi har ventet på, da Manchester United ga en offisiell bekreftelse på at Daniel James skal spille fotball for klubben kommende sesong. 

Oli McBernie, som tidligere har vært på lån til Uniteds akademi hvor han vant Milk Cup i 2013, var hans romkamerat i Swansea og kjenner James godt. Han har blitt intervjuet av Manutd.com i kjølevannet av waliserens ankomst.

– Daniel ringte meg faktisk her om dagen og sa «jeg kan ikke tro det, Oli. Jeg fikk ikke en kamp på lån i Shrewsbury i fjor og nå er jeg i Manchester United», forteller McBernie.

– Han fortjener virkelig alt dette. Jeg kan nesten ikke vente med å se ham spille på den største scenen. Vi var romkamerater for U23-laget før jeg ble hentet opp til førstelaget. Året etter fulgte James og vi ble romkamerater igjen.

– James er helt fantastisk, han er som et stort barn, men likevel profesjonell for alderen. Han vet akkurat hva han vil og hvordan han skal nå målene sine. Måten han har forbedret spillet sitt det siste halvåret er helt utrolig, og man har ikke klubber som Manchester United etter seg om man ikke er en topp, topp spiller, sier McBurnie om spilleren han også omtaler som entusiastisk og lojal. 

ENDELIG: Etter lange måneder med spekulasjoner kunne vi på onsdag endelig se Daniel James i en United-drakt.

– Jeg tror ikke det er mange spillere som er like sultne som James. Han har så mye selvtillit og ønsker å nå så langt som mulig. Jeg husker treneren i Swansea tok ham ut av laget etter noen kamper, og James spurte hvorfor.

– Treneren forklarte at det var for å beskytte ham, men James svarte: «Nei, jeg vil spille så mye som mulig. Jeg vil fortsette». Han er sulten på kamper på de største arenaene, og det er derfor Manchester United er den perfekte klubben å gå til – en av de største klubbene i verden, sier McBurnie.

Ettersom McBurnie har en fortid i Manchester United var det naturlig at James forhørte seg om forholdene i klubben.

– Han spurte meg om hvordan det var i United og slikt, men han var allerede fast bestemt på at han ville dit. Uansett sa jeg sa til han at «man kan ikke takke nei til Manchester United, dra dit og bli en stjerne», sier McBurnie før han legger til: 

– Jeg tror fansen kommer til skjønne hva han er god for. James er den typen spiller som får supporterne på beina. En spiller man kommer for å se på.

BARE Å VENNE SEG TIL: Frustrerte forsvarsspillere har funnet ut at det enkleste er å klippe ham ned, noe vi har sett gjentatte ganger i Championship, så vel som i cup-kampen mot Manchester City.

Der venstresiden er godt dekket i United, er det på høyre flanke at problemene har vært i sesongen vi har lagt bak oss. Selv om James har spilt mest som venstreving for Swansea, er han anvendelig og kan bekle alle rollene på topp.

– James spiller en del på venstresiden, men kan også spille som midtspiss eller på høyrekanten. Han er uten tvil den raskeste spilleren jeg har spilt med. Hans høye press og enorme en-mot-en-ferdigheter gjør ham til et mareritt for forsvarsspillere. Kommer han forbi deg er det umulig å ta ham igjen. 

– Han har jobbet mye med sluttproduktet sitt, som har blitt betydelig bedre de siste seks månedene. Med et bedre trenerapparat og bedre spillere rundt seg kan han bare eskalere, sier hans tidligere medspiller.

Videre i intervjuet forteller McBurnie at også Ryan Giggs har vært delaktig i overgangen for waliseren. Det kan du lese i hele intervjuet her.

Powered by Labrador CMS