Ryktesaker, uke 20

Paul Pogba, João Félix, David de Gea, Ndombele og De Ligt.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 19. mai:

16.34: Ifølge portugiske Record (her gjengitt av Sport Witness) har United allerede startet forhandlinger om en overgang for stjerneskuddet João Félix. United, som har hatt speidere på nesten alle Benfica-kamper denne sesongen, skal også være villige til å betale utkjøpsklausulen på €120 millioner (rundt £105 millioner) for å få tilslaget på den målfarlige 19-åringen om nødvendig. Atlético Madrid skal ifølge avisa også være svært interesserte, og ser på Félix som en mulig Griezmann-erstatter.

11.24: The Sun-journalist Alan Nixon vet ofte mye om hva som rører seg i lavere divisjoner, og han skriver at United er svært interesserte i den 18 år gamle midtstopperen Nathan Collins. Darren Fletcher, som nettopp har blitt frigitt av Stoke, skal ha gitt en sterk anbefaling av den høyreiste irske stopperen til United.

10.43: Matthijs de Ligt har blitt koblet til United i det siste, selv om det har vært ventet at han skal ende opp i Barcelona og Mundo Deportivo har en oppdatering om nederlenderen. De skriver at Mino Raiolas krav kompliserer ting, og noen andre potensielle De Ligt-destinasjoner listes opp – men United (eller andre engelske klubber, for den saks skyld) nevnes ikke i det hele tatt. Det gjør derimot Juventus, PSG og Bayern. Det er uansett verdt å påpeke at vi ikke vet særlig mye om hvor god kontroll Mundo Deportivo har på denne saken.

10.38: Mail on Sunday skriver at Crystal Palace har hengt en prislapp på £60 millioner rundt halsen på backtalentet Aaron Wan-Bissaka. Formålet med dette skal være å skremme unna Manchester United. Palace frykter å miste både Zaha og Wan-Bissaka i samme vindu, og vil gjerne unngå det. Wan-Bissaka har tre år igjen av kontrakten, noe som setter Croydon-klubben i en sterk forhandlingsposisjon.

Avisa skriver også at Ed Woodward er lite villig til å sanksjonere ekstremt høye overgangssummer eller lønnsutgifter, og at Uniteds fokus kommer til å være på unge spillere – og at et område som kommer til å prioriteres er en midtbanespiller som kan gi Paul Pogba mer offensiv frihet.

10.24: Daily Express er en avis som tidvis er så useriøs at vi knapt stoler på datomerkingen på forsiden, så en får lese det med en klype salt, men de skriver i en såkalt eksklusiv sak at PSGs plan er å oppfordre David de Gea til å ta én sesong til i Manchester United, og så signere gratis for dem neste sommer. PSGs FFP-sjonglering skal være det største hinderet for å få gjennomført en overgang denne sommeren, ifølge avisa.

10.18: Vi har ikke fått lest hele denne L’Equipe-saken, men i den linkes flere klubber til Lyon-midtbanespiller Tanguy Ndombele. PSG, Juventus, City og Tottenham skal være interesserte, og United nevnes også. Det skal bli rapportert i saken (om vi kan stole på gjengivelser av det som står der) at United faller bakpå i den kampen fordi vi ikke kommer til å gjøre noe før Paul Pogba-situasjonen er løst – siden Ndombele eventuelt ville vært en erstatter for ham.

PSG fremstår kanskje som den største favoritten til å hente Ndombele.

10.13: Mer Paul Pogba: Spanske Mundo Deportivo skriver at Pogba skal være villig til å fire på lønnskravene sine for å få komme til Real Madrid, og at det største problemet for Madrid-klubben er Uniteds manglende vilje til å gå inn i forhandlinger.

10.09: The Sun skriver at Ed Woodward er lite lysten på å la Paul Pogba forlate klubben, og at franskmannen  kreve en overgang (i form av en såkalt transfer request, som blant annet gjerne innebærer å si fra seg lojalitetsbonuser) for å få reise.

Solskjær skal være villig til å la Pogba gå – hans plan var opprinnelig å bygge laget rundt Pogba, men han skal ikke være så giret på å gå inn i sin første hele sesong avhengig av en spiller som ikke ønsker å være der.

Det er verdt å påpeke at artikkelen ikke er skrevet av en av avisas vanlige United-skribenter.

Lørdag 18. mai:

16.18: Angående rapportene om Marcus Rashfords kontrakt fra tidligere i dag: Rashfords bror og agent har lagt ut en melding på Instagram som sannsynligvis er et angrep på den rapporten. Media, i så fall i dette tilfellet The Sun, blir der beskyldt for å bare dikte opp ting.

14.52: Mer fra Daily Record (og også mer om potensiell keeperjakt): De skriver, i en artikkel de har valgt å publisere uten navn på journalist, at United har gjort forsøk på å signere to Ajax-spillere i det siste: Matthijs de Ligt og målvakt André Onana.

Ifølge avisa forventer de å miste De Ligt denne sommeren, men er lite lystne på å miste begge de to defensive bærebjelkene.

Uansett: vi tar denne kilden med en klype salt.

11.01: Ifølge Daily Record er Jasper Cillessen en ledende kandidat til å bli ny United-keeper hvis David de Gea skulle ende opp med å forlate klubben. Den nederlandske 30-åringen har gitt beskjed om at han vil forlate Barcelona denne sommeren, og ifølge Daily Record har United fått beskjed om at Barcelona ønsker €25 millioner pluss bonuser for spilleren. Saken er skrevet av Duncan Castles, som ikke er blant de journalistene vi stoler mest på.

10.18: Marcus Rashford avventer å signere ny kontrakt til han har sett hvor seriøse United er når det gjelder å bli en del av den europeiske eliten igjen, skriver The Sun. Det er ikke avisas mest treffsikre United-mann som har skrevet saken.

09.57: Ifølge Sky Sports News (som i disse dager har varierende treffsikkerhet) har United hatt innledende kontakt med Fulham angående Ryan Sessegnon.

Tottenham og Juventus skal også være interesserte, men ifølge Sky Sports er United den eneste klubben som har vært i kontakt med Fulham.

Kantspilleren, som fyller 19 i dag, hadde en utfordrende førstesesong i Premier League etter å ha dominert som 17-åring i divisjonen under – at Fulham hadde en fryktelig sesong generelt, gjorde det nok ikke akkurat enklere.

Sky Sports News skriver også at United er interesserte i Sean Longstaff, men der skal United ikke ha opprettet kontakt, og Newcastle sier at midtbanespilleren ikke er til salgs.

Fredag 17. mai:

11.50: Ajax-kaptein Matthijs de Ligt har blitt linket til Barcelona i flere uker og det har lenge vært ventet at den katalanske storklubben blir ungguttens neste klubb. Nå skriver derimot Telegraph at Manchester United i aller høyeste grad fremdeles er på banen i kampen om unggutten. 

For det første skal det herske tvil om Barcelona har økonomi til å hente både De Ligt og Antoine Griezmann i det samme overgangsvinduet, og for det andre skal tanken på å være en helt sentral brikke i gjenoppbyggingen av United skal friste den nederlandske 19-åringen. 

10.15: Ifølge italienske Sky er det ikke bare Inter som ønsker Alexis Sánchez til Serie A i sommer. Juventus er også interessert, i det som selges til folket som en Breaking News-sak.

08.20: United får 20 prosent av all fortjeneste Crystal Palace måtte få ved å selge Wilfried Zaha i sommer. Selges han for 80 millioner pund betyr det 15 millioner til United, skriver Daily Mail. Interessant hvis United plutselig skulle finne ut at de vil gå for ham.

08.15: Atletico Madrids midtbanespiller Thomas Partey har vært koblet til United, og nå har agenten hans bekreftet at han har en utkjøpsklausul på 50 millioner euro. Dette ifølge Manchester Evening News, som har sitert et intervju han har gitt til Passione Inter.

08.10: Spanske Mundo Deportivo nevner igjen at Marcus Rashford står høyt på Barcelonas liste. På den lista står også Arsenal-spissene Lacazette og Aubameyang – foruten Griezmann som de nå jobber mot på ny.

08.05: Paul Hirst, United-journalisten i The Times, skriver fredag at United faktisk har godt over 250 millioner pund å handle for hvis de rette spillerne blir tilgjengelig. Supporterklubbens Bjarte Valen, som kan Uniteds økonomi bedre enn de fleste, skrev nylig at United i alle fall har 200 millioner – pluss at de fortsatt har muligheten til å bruke en kredittfasilitet på 125 millioner – selv om det virker lite trolig at den blir brukt. Les den saken her.

08.00: Gratulerer med dagen, Norge!

Torsdag 16. mai:

20.00: The Times skriver torsdag kveld litt det samme som The Telegraph, men de navngir Crystal Palace-høyreback Aaron Wan-Bissaka, Napolis Kalidou Koulibaly og Atletico Madrids Saul Niguez som tre av de fire-fem nye signeringene.

18.15: United-journalist James Ducker i The Telegraph gjentar noe av det som er sagt før – at United kan komme til å hente fem nye spillere i sommer. Det handler da om en høyreback, en stopper, to sentrale midtbanespillere og en høyre kantspiller.

18.00: Italienske Corriere dello Sport skriver at Inter fort kan tenke seg både Romelu Lukaku og Matteo Darmian når de nå er ventet å offentliggjøre Antonio Conge som sin nye manager. Fra før av er Inter sterkt koblet til Alexis Sánchez.

17.15: Wilfried Zaha – som er blitt koblet til United – kan komme til å koste 100 millioner pund eller mer. The Guardian skriver i alle fall at Crystal Palace kan komme til å kreve den summen – noe som kanskje skremmer bort klubber som måtte være interesserte. The Telegraph skriver at Zaha er klar til å reise tilbake til United igjen hvis Ole Gunnar Solskjær og co legger inn et bud.

15.51: United har ingen sjanse til å signere Jadon Sancho denne sommeren, skriver Miguel Delaney og Jack Pitt-Brooke i The Independent. Sancho skal ha vært sommerens hovedmål, men mangelen på Champions League-spill gjør at håpet er borte, og spilleren er veldig usikker på om Old Trafford ville vært riktig utviklingsarena nå.

Barcelona, Real Madrid og PSG skal fortsatt være interesserte.

Independent gjentar ellers noe av det som har blitt nevnt tidligere: at United nå har vendt sin oppmerksomhet i retning Daniel James.

15.02: Mer om unge spillere som spiller i Frankrike – denne gangen en spiller med et fascinerende navn.

12.54: Det har vært påstander tidligere om at United blir brukt for å skape interesse rundt Daniel James, og i alle fall at ryktene om en nært forestående overgang er noe forhastet, og Manchester Evening News skriver mer forsiktig om et eventuelt James-kjøp. De anerkjenner interessen, men skriver om han mer som en backupløsning til Jadon Sancho – men kanskje gjør mangelen på Champions League-spill at Sancho er uaktuell…?

12.41: Det har i det siste vært en del rykter om den lynraske Swansea-unggutten Daniel James, og nå kommer det mer.

Daily Mail skriver nå at det bare er detaljer igjen før klubbene er enige om en overgangspakke verdt rundt £10 millioner, og United skal også være i ferd med å bli enig med James om de personlige betingelsene.

Daniel James kan spille på begge kantene, og det er spesifikt høyrekanten United ser for seg James på, og en skal ha gjort spesifikke sjekker på hvor godt han vil passe inn i den rollen – i Swansea har han mest spilt på venstresiden, men han er god med begge beina. Saken er skrevet av Adrian Kajumba, som var den som først omtalte James-interessen, men som vanligvis ikke er kjent som en av de mest treffsikre.

Tidligere Manchester Evening News-journalist James Robson skriver om noe av det samme for Evening Standard, men han opererer med en noe høyere overgangssum: med tilleggsklausuler vil prisen kunne stige til mellom £15 millioner og opp mot £20 millioner, ifølge Robson.

08.59: Franske Le Parisien skriver (her gjengitt av Sport Witness) at mange Premier League-klubber, og spesielt Manchester United, er interesserte i å signere Nicolas Pépé. PSG skal også være interessert. Lille ønsker å få inn en overgangssum på mellom €50 millioner og €70 millioner (£43,6-£61 millioner) for den målfarlige høyrevingen.

Pépé-interessen ble tidligere i uka også omtalt av David McDonnell i Daily Mirror.

08.51: United prøver å få i stand en avtale med en 15-åring, meldes det:

08.49: Er det nå også muligheter for å bli kvitt Alexis Sánchez permanent for United? Sjansene øker visstnok, men det vil uansett koste både klubb og spiller, i så fall. Les om rapportene fra Daily Mail/The Independent her.

08.34: United ønsker å signere backduo fra Crystal Palace, skriver The Sun. Det er selvsagt snakk om Aaron Wan-Bissaka, men i denne rapporten nevnes også Patrick van Aanholt som en mulig erfaren backup for Luke Shaw på venstrebacken. £50 millioner for duoen nevnes som en potensiell overgangssum. Saken er ikke skrevet av avisas vanlige United-korrespondent, og vi anbefaler en viss skepsis her.

Onsdag 15. mai:

20.44: En Alexis Sánchez-oppdatering:

17.43: Det er ikke akkurat noe sjokk om Dean Henderson spiller neste sesong også i Sheffield United – det gagner nok alle involverte parter.

Sheffield Star skriver at Henderson kommer til å gi United beskjed om at han ønsker å spille i Sheffield United også neste sesong. Avisa omtaler ellers igjen at Sheffield United har fått klar beskjed fra Manchester United om at de ikke vil få forhandlet frem en permanent overgang for den spennende målvakten.

Manchester Evening News skriver også at Henderson er interessert i en ny sesong. De skriver i tillegg at Henderson har stor tro på at han kan bli Uniteds neste førstekeeper, og at han kan returnere til klubben hvis United skulle ende opp med å bestemme seg for å selge David de Gea. De Gea skal ikke ha bestemt seg for hvor fremtiden hans ligger, og spanjolen skal først reflektere over egen dårlig form før han tar en bestemmelse om fremtiden, melder lokalavisa.

Uniteds plan ser ut til å bli å beholde De Gea uansett – selv om de risikerer at han går gratis sommeren 2020.

13:45: Lokalavisa Manchester Evening News skriver i dag at Barcelona er interesserte i den unge teknikeren Angel Gomes. 18-åringen har tiltrukket seg oppmerksomhet fra flere klubber i Europa og PSG har tidligere blitt nevnt i ryktespalten. Gomes har ett år igjen av kontrakten og den spanske giganten skal følge situasjonen hans tett.

08:25: Om man skal tro Daily Mirror skal Manchester United strekke seg langt for å få sendt Alexis Sánchez på dør. De skal være villige til å betale tolv millioner pund, omlag halvparten av lønnen han tjener i dag, om han sier seg villig til å dra på lån kommende sesong. Det er Inter Milan som virker mest sannsynlig.

08:20: Midtveis i sesongen vi akkurat har lagt bak oss lånte Leicester Youri Tielemans fra Monaco. Etter å ha vist seg frem i Premier League skal Manchester United og Tottenham være interesserte i belgierens tjenester fremover skriver Sky Sports. Leicester selv skal jobbe på spreng for å sikre seg underskriften hans permanent før det er for sent.

08:15: Real Madrid skal ha begynt prosessen med å skaffe seg Paul Pogba melder Independent. Manchester United skal kunne godta et salg av midtbanespilleren om prisen kommer opp på 150 millioner pund.

Tirsdag 14. mai:

18:00: Fulhams tenåring Ryan Sessegnon har lenge vært linket en overgang til Tottenham. Tirsdag skriver imidlertid The Telegraph at Mauricio Pochettino & Co. vil få hard konkurranse fra Manchester United. Andre klubber som følger situasjonen er RB Leipzig og Paris Saint-Germain.

Kontrakten til Sessegnon går ut om ett år, og etter nedrykket er det svært usannsynlig at 18-åringen blir værende i klubben.

17:50: En overgang til Real Madrid for Paul Pogba skal være avhengig i at den spanske hovedstadsklubben får solgt Keylor Navas i sommer, for å delvis kunne finansiere kjøpet av United-spilleren. Dette er det Independent som melder. Madrid-manager Zinedine Zidane er i utgangspunktet stor fan av keeperen, men styret i klubben skal ha gitt beskjed om at et kompromiss må inngås Om Pogba skal inn, skal Navas ut.

Dette er nok et hinder i å lokke Pogba til Spania. De øvrige er den astronomiske lønnen, og ikke minst at Mino Raiola, Pogbas agent, har fått overgangsnekt denne sommeren.

15.23: Miguel Delaney (ikke blant de vi stoler aller mest på) skriver tirsdag for The Independent at United synes at prisen på Kalidou Koulibaly (antatt å være £90 millioner) er for høy, og at alternativer som Harry Maguire og Milan Skriniar derfor blir vurdert. Det skal være uenighet knyttet til Toby Alderweireld på grunn av belgierens alder, mens det ellers er ventet at Axel Tuanzebe returnerer til klubben.

15.21: Portugisisk sportspresse tar vi ikke alltid så seriøst, og vi anbefaler en klype salt når A Bola (her gjengitt av Sport Witness) skriver at Angel Gomes kan komme til å forlate klubben denne sommeren, og at han tar tilnærminger fra PSG og andre ikke-navngitte klubber (portugisiske og spanske) svært seriøst. Det hevdes at Gomes ikke er fornøyd med mengden spilletid, og at han ikke tror flere sesonger på akademinivå vil gagne ham.

14.03: På talkSPORT snakket de tirsdag om Kalidou Koulibaly-rapportene, og det ble hevdet at Koulibaly er «nær» å gå til United. Vi ville uansett vært veldig skeptiske til å ta det som kommer derfra så for god fisk, for treffsikkerheten er ikke alltid på topp.

00.00: United-journalist David McDonnell og Daily Mirrors John Cross har en sak sammen i Daily Mirror og Daily Express tirsdag hvor de skriver at United vurderer å gå for Napoli-stopper Kalidou Koulibaly og Lille-spiss Nicolas Pépé (23). Det nevnes en pris på 27 år gamle Koulibaly på 80 millioner pund mens Pépés pris skal ligge på 45 millioner pund. Pépé har scoret 20 mål og levert 11 målgivende på 36 kamper for Lille denne sesongen.

I Mirror-saken står det også at det vurderes å tilby kontrakt til PSGs Adrien Rabiot, men at Dortmunds supertalent Jadon Sancho fortsatt topper ønskelistene. Declan Rice og Aaron Wan-Bissaka er også på Uniteds liste.

 

Mandag 13.mai:

20.30: Sky Sports melder at tidligere United-spiller Darren Fletcher er en ledende kandidat til jobben som teknisk direktør i klubben. Litt mer om mulig Fletcher-ansettelse: Jobben han er tiltenkt er å være et bindeledd mellom Woodward og Solskjær – ikke en transferguru. Fletcher har selvsagt allerede blitt koblet til denne jobben, og det skal også sies at Sky Sports langt i fra er så treffsikre som de burde være med sine nyhetssaker basert på kilder.

19.45: Til informasjon. New York Times skriver at UEFA undersøker muligheten for å utestenge Manchester City fra Champions League i minst én sesong, selv om det er usikkert om en eventuell straff vil gjelde for kommende sesong eller 2020/21…Men er det da vi må holde med Arsenal i Europa League-finalen og håpe at vi får Citys plass i Champions League?

17.15: Napolis Kalidou Koulibaly: Det er øverste mann på Uniteds overgangsliste denne sommeren. Det skriver Daily Mirrors fotballsjef, John Cross. Ifølge Cross skal ikke United være så interessert i Leicesters Harry Maguire, men samtidig skal det ligge et press på Solskjær om å få noen ut for å kunne starte på handlingen inn.

16.40: Mandag blir det rapportert at Real Madrid kommer til å offentliggjøre Eden Hazard som ny spiller dagen etter Europa League-finalen, men franske L’Equipe skriver ifølge GetFrenchFootball at Paul Pogbas mulige overgang til Real Madrid har møtt et hinder – nemlig Pogbas lønnskrav på 15 millioner euro i årslønn, noe spanjolene mener ikke vil passe inn i klubbens nåværende lønnsstruktur.

16.30: Swanseas Daniel James ble koblet til United før helga, men nå skriver The Sun at den walisiske klubben bevisst bruker United utad for å skape mest mulig interesse – og forhåpentligvis en budrunde på spilleren som har nektet å skrive under ny kontrakt og kun har ett år igjen av sin nåværende kontrakt med Championship-klubben.

10.05: West Hams Declan Rice er blant spillerne som har blitt linket til United denne våren. Etter seieren mot Watford i siste seriekamp, innrømmer manager Manuel Pellegrini at han er usikker på hva som skjer med 20-åringen i sommer.

– Kanskje noen av de store klubbene, muligens alle, vil ha ham. Men det er en ting. Det andre er om han selv vil bli eller dra og det kan jeg ikke si noe om akkurat nå, sier Pellegrini skal vi tro Manchester Evening News. 

09.45: En frustrert Ole Gunnar Solskjær skal ha avlyst et møte med spillergruppen for å oppsummere sesongen. Møtet skulle også være en anledning for spillerne til å ta farvel med blant andre Antonio Valencia og Ander Herrera som nå forlater United. I stedet har spillernes sommerferie nå startet umiddelbart og spillerne møtes ikke igjen før 1. juli når sesongoppkjøringen begynner, melder The Sun.

Powered by Labrador CMS