Ryktesaker, uke 8

Kan denne mannen erstatte David de Gea?

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 26. februar

08.24: Man Moussa Dembele erstatte Wayne Rooney? Ja, melder Daily Star. Selv om Rooney har sagt han blir i United denne gangen, forbereder United seg på en fremtid uten ham. Kanskje allerede til sommeren. På toppen av lista står Antoine Griezmann, men også Dembele er et hett navn. Celtic-spilleren har storspilt denne sesongen.

08.00: City og United kjemper angivelig om AC Milans keepertalent Gianluigi Donnarumma, ifølge Mirror. Keeperen er kun 18 år, men fikk Serie A-debuten allerede som 16-åring. Mourinho skal se på ham som en erstatter i tilfelle David de Gea ønsker seg til Spania. Trolig prislapp: 40 millioner pund.

Lørdag 25. februar:

12.45: Spanske Sport, gjengitt av MEN, mener at Neymar er høyt oppe på ønskelisten til José Mourinho. Avisen går så langt som å påstå at det har vært hyppig telefonkontakt den siste uken. Den usikre fremtiden til Zlatan på Old Trafford skal ha satt fart på kontakten.

12.40: The Mirror mener å vite at Zlatan er usikker på om han ønsker å forlenge kontrakten sin med Manchester United. Usikkerheten rundt Champions League-spill neste sesong skal være en av hovedårsakene til dette. Mourinho har på sin side ved flere anledninger gjentatt at Zlatan kommer til å forlenge, men bare tiden vil vise om spiller og trener er helt på nett her.

08.06: Raphael Varane har vært nevnt her før, og kommer garantert til og nevnes igjen. Nå mener Don Barlon, gjengitt av MEN, at hvis Real Madrid endelig skal få hendene sine på David De Gea, må den franske forsvarsspilleren gå andre veien.

Varane har vært United-supporter siden ungdommen, og var ikke langt unna en overgang til de røde djevlene i 2011. Slik ble det ikke, og United gikk for Phil Jones, og Varane endte som kjent opp i Real Madrid.

08.04: Alex Timossi Andersson har vært på prøvespill hos United, og fikk muligheten da U17 møtte Liverpool. Svensken scoret kampens første mål, og det er ikke bare bare i sin første kamp – og det mot Liverpool. Oppgjøret endte 2-2, og Aidan Barlow scoret Uniteds andre mål.

Torsdag 23. februar:

18.48: Rooney melder at han blir, så da må vi skrive om noen andre her. Svenske Alex Timossi Andersson, for eksempel, som skal prøvespille for United. Det melder blant andre Daily Mirror.

17.32: Mer fra BBC:

Det betyr i så fall at det er få muligheter igjen i Kina. Tianjin Quanjian skal ifølge Daily Mirror være den eneste klubben som både har ledig plass til Rooney på utlendingskvota, samtidig som de har økonomi til å hente United-kapteinen.

09.00: Ashley Youngs mulighet til å reise til Kina er fortsatt der, ifølge Daily Mail. Det skal være Shandong som har tilbudt ham en kontrakt verdt 5,25 millioner pund i året etter skatt. Tidligere har det imidlertid blitt hevdet fra informert hold at Young ikke vil reise dit, og nå som han faktisk har fått et par kamper for United så blir vel ikke det ønsket noe særlig sterkere.

08.20: Litt mer Rooney. Du er vel ikke lei? The Times skriver at det nå ser ut som om Rooney blir i England til sommeren, men at han uansett får en svær lojalitets-bonus fra United om han drar – selv om han altså vil tjene alt fra 600.000 pund til 1 million pund hvis han skulle ende i Kina. Da Robin van Persie forlot United fikk han over 8 millioner pund for sine tre år i klubben. Rooney skal ha sagt privat til venner at han må forlate United til sommeren om han ikke får jevnlig med spilletid.

08.15: Kan vel også ta med at Uited hadde speidere på Porto-Juventus onsdag kveld, trolig for å se på Andre Silva. Spissen ble imidlertid byttet ut etter en halvtime av taktiske grunner etter et rødt kort.

08.10: Samtidig skriver The Independent at Rooney helst vil bli i England. Følelsen skal være at nivået i Kina er under hans nivå. Han vil derfor i stedet vente til slutten av sesongen for å se om det kommer et interessant bud fra en annen Premier League-klubb. Å bli i England vil også være en viktig familie-avgjørelse.

08.07: Daily Mirror gjentar at Rooney har fått tillatelse til å forlate United allerede nå om det er det han vil.

08.05: The Sun skriver at Stretford forhandler med en klubb som er villig til å betale Rooney en milion pund i uka. Stretford skal ha reist til  Tianjin, der Tianjin Quanjian holder til, men kan nok også ha møtt andre klubber der.

08.00: Mer fra BBCs Simon Stone om Wayne Rooney og Kina. Rooneys agent Paul Stretford er nå i Kina for å se om han kan forhandle frem en overgang for United-kapteinen. Stone skriver også at hvis han ikke får til en avtale før overgangsvinduet for kinesiske klubber stenger i slutten av februar, så tyder nå alt på en overgang vekk fra United til sommeren.

Onsdag 22. februar:

16.15: Litt mer Wayne Rooney nå på ettermiddagen: BBCs pålitelige journalist Simon Stone skriver at Rooneys representanter har vært i samtaler med Tianjin Quanjian, men at det ikke ble mer enn det. Fabio Cannavaro, som nå er hovedtrener i den kinesiske klubben, skal ha sagt at Rooney ikke er spillertypen de er ute etter.

Simon Stone skriver at det er lite sannsynlig at noe materialiserer seg før overgangsvinduet i Kina stenger 28. februar, men at Rooney forlater United til sommeren er «sikkert».

08.50: Blir Daley Blind den første som forlater Manchester United ved sesongslutt? The Sun synes å mene så. Den 26 år gamle nederlenderens kontrakt utløper først i 2018, men avisen mener at det forventede sommerkjøpet av Victor Lindelöf vil føre til at Blind skyves ut gjennom porten.

08.40: Sky Sports News er ikke overbevist om at Wayne Rooney er klar til å dra utenlands – i hvert fall ikke riktig ennå.
Nyhetskanalen viser til «Sky-kilder», som riktignok bekrefter at kapteinen har tilbud fra klubber i kinesisk Super League, men som også anser det «usannsynlig» at han kommer til å hoppe på noen av disse innen det kinesiske overgangsvinduet stenger på førstkommende tirsdag.

07.30: Flere britiske medier synes å enes om at Wayne Rooney virkelig kan komme til å forlate Old Trafford før måneden er omme.
The Mirror skriver at United-kapteinen tygger på et tilbud fra Kina som vil gi ham £140 millioner over tre år, mens Neil Custis i The Sun følger opp ved å hevde at en overgang vil gi Rooney £52 millioner i året, og dermed føre til at han blir verdens best betalte fotballspiller. Les også: Usikker fremtid.
P.S.: Det kinesiske overgangsvinduet stenger den 28. februar.

Tirsdag 21. februar:

17.40: Senest på mandag var Fabinho tilbake i ryktespaltene, og det skulle bare mangle at vi omtaler han også på tirsdag. Det siste vi hørte fra Monaco-spilleren var at han var interessert i Premier League, og ikke kunne avfeie at han ville ende opp der en dag. Nå har faren kastet seg inn i dansen, og det er ikke bare godt nytt for røde ører.

– Vi har snakket med Manchester City, Arsenal, Manchester United og til og med Barcelona. Vi liker Manchester United og arbeidet José Mourinho gjør der, men vi har en liten «soft spot» for Manchester City, sa Joao til Telefoot (her Independent).

Senere tirsdag kveld skal Fabinho i aksjon, når Monaco skal på besøk til nettopp Manchester City i Champions League.

07.30: I den grad noen ikke har fått det med seg: Jose Mourinho har avvist alle påstander om at Wayne Rooney kan komme til å forlate United til fordel for en kinesisk klubb før overgangsvinduet i Kina stenger i slutten av februar. Det gjentar The Times tirsdag, selv om de understreker at det ikke betyr at en overgang kan skje til sommeren.

Mandag 20. februar:

18.40: Snakker om Monaco og spillere vi tidligere har vært linket til: Fabinho er tilbake! Den versatile forsvarsspilleren, som også bekler den sentrale midtbanen, har gjort sakene sine meget bra for Monaco denne sesongen. Så bra at det er mange store klubber med navnet hans på blokka. Nå sier spilleren selv at Premier League absolutt er fristende…

17.10: Bernardo Silva har tidligere vært linket tett til Manchester United, og en rekke andre store klubber i Europa. Den franske storavisen L’Equipe, her gjengitt av Sport Witness, har valgt ut flere spillere som de mener det er interesse for, og like så greit verdsatt de i samme slengen. Silva er helt i toppsjiktet, og anses å være blant de største talentene i Ligue 1. Avisen mener at Monaco vil få mest for spilleren sin om han drar til Premier League, og prisen ligger et sted mellom €50-60 millioner.

De som ønsker å ta en nærmere titt på den fryktelig spennende portugiseren, kan gjøre det allerede på tirsdag, når Monaco møter Manchester City i Champions League.

13.25: Italienske Calciomercato hevder ifølge The Mirror at Everton regner med å miste Romelu Lukaku til sommeren, og at klubben allerede har siktet seg inn på en erstatter.
Manchester United er en av klubbene som har vist interesse for den 23 år gamle belgieren, som kilden mener kan bli den perfekte arvtaker for Zlatan Ibrahimovic.

07.45: The Independent hevder at Manchester United har fornyet sin interesse for Real Madrids tyske midtbanestjerne Toni Kroos, 27-åringen som ifølge David Moyes var nær en overgang i 2013/14-sesongen.
Avisen sår samtidig tvil rundt en United-overgang for Antoine Griezmann, franskmannen som lenge vært i rødtrøyenes søkelys. Det antydes at den 25 år gamle franskmannen isteden har et håp om en overgang til Real Madrid, og at han han ønsker å teste interessen derfra før han eventuelt foretar seg noe annet.

Powered by Labrador CMS