Ryktesaker, uke 33

Er Philippe Mexes svaret på Uniteds forsvarsproblemer?

Publisert Sist oppdatert

Her er rykter fra avisene denne uka. Vi gjengir det meste som legges ut, så får dere vurdere selv hvor seriøse de ulike ryktene kan være.

Forrige ukes rykter

Søndag 17. august:

19.27: Eller stemmer egentlig det..?

19.22: Er Philippe Mexes svaret på Uniteds forsvarsproblemer? Mehdi Benatia skal fortsatt være førsteprioriteten, men Bayern München ryktes å være i førersetet om å sikre seg ham. Derfor skal 32 år gamle Mexes være et billigere alternativ som frister Van Gaal.

17.28: Daley Blind angående ryktene: – Jeg har ingenting å rapportere. Jeg trives her.

12.03: Og siden vi har nevnt at Mehdi Benatia ikke nødvendigvis ser ut til å være på vei til tross for det som ble meldt av enkelte medier i går:

11.47: Søndagsavisen Sunday People og Steve Bates stoler vi ikke akkurat alltid på, men de skriver at det er avgjort at NaniAnderson og Zaha skal ut, og at de attpåtil må trene og spise på andre tidspunkt enn resten av laget. De har blitt fortalt at de kun trengs i et nødstilfelle, noe det i så fall tydeligvis var mot Swansea i går siden Nani kom inn.

Bates skriver videre at Van Gaal har beordret Woodward til å få i stand signeringene av Daley Blind og Marcos Rojo, før han følger opp med at Arturo VidalAngel Di Maria og Juan Cuadrado stadig rapportert å være på Uniteds radar.

Les hele saken her, så kan du avgjøre selv om dette virker pålitelig eller om det mest av alt er gjetting.

11.41: Om Marcos Rojo og Mehdi Benatia: 

Infoen ble senere bekreftet av pålitelige Daniel Taylor i The Guardian:

Lørdag 16. august:

23.30: En siste oppdatering for i kveld om Benatia kommer her:

21.38: Vi har forresten sett enkelte frilansjournalister skrive om en såkalt «done deal» for Daley Blind. At ikke det har blitt lagt ut her har mest med at vi ikke har sett noen vi har sett på som pålitelige melde det, men heller folk som virker å ta feil (eller gjette) nokså ofte. Men nå har vi i alle fall nevnt det.

21.28: Football Italia, som ikke er spesielt kjente for sine mange overgangskontakter, skriver at Roma ønsker en Benatia-budkrig mellom United, Chelsea og Bayern München. Var informasjonen til Sky plantet for å sette i gang dette, mon tro? Les mer.

På Twitter melder for øvrig noen at Sky Italia har meldt at Benatia er klar, men akkurat det er bare tull og tøys

20.50: Her er et klipp fra da Sky (men ikke Jim White) meldte om at Benatia kan være på vei:

20.01: En skal kanskje lete litt før en finner ut hva denne saken om maktkampen i Crystal Palace har med Manchester United å gjøre, men Daily Mirror nevner der at en Zaha-låneovergang til Palace ble stoppet fordi United skal ha bestemt seg for å selge Zaha heller enn å låne ham bort. Ed Malyon, som har skrevet saken, vet mye om hva som foregår innad i Palace-systemet, og det er altså ikke helt utenkelig at dette stemmer.

18.58: Sky Sports-anker Jim White, som har en slags legendestatus i England for sin rolle i Sky Sports sine deadline day-sendinger, har følgende å melde om Mehdi Benatia:

Tor-Kristian Karlsen meldte for øvrig for noen dager siden, i forbindelse med rykter om Benatia-diskusjoner med Chelsea, at det var mest sannsynlig at han ville gå til Bayern om han skulle forlate Roma. Men ting kan jo ha endret seg siden det…

09.15: Stille på ryktefronten så langt i dag. Men her kan du hvertfall lese hva sjefen hadde å si angående overgangsmarkedet på pressekonferansen i går.

– Du kan kjøpe en spiller i løpet av 24 timer, tro meg. Det er ikke et problem, sa Louis van Gaal på fredagens pressekonferanse. Les mer her. 

Fredag 15. august:

15.25: Etter at Juve-trener Massimiliano Allegri gikk ut og sa at Arturo Vidal blir værende i klubben, tror The Metro at United nå kan komme til å gjøre et nytt fremstøt mot Inter Milans Fredy Guarin Les saken her.

14.10: Hull-manager Steve Bruce benekter kategorisk at han vil forsøke å lokke Danny Welbeck til KC Stadium, slik The Mirror ville ha oss til å tro i går. Det kan du lese mer om her.

13.35: Tidligere i uken har Wilfried Zaha vært nevnt som aktuell både for Newcastle og moderklubben Crystal Palace. I dag melder imidlertid Ladbrokes at det går mot et sesonglangt utlån til QPR. Les saken her.

13.20: Mail Online melder at Juan Cuadrado er utelatt fra Fiorentina-troppen som skal møte Real Madrid til sesongoppkjøring. Dermed skyter spekulasjonene fart. Les mer her.

13.10: Real vil ikke selge Angel Di Maria for mindre enn €50-60 millioner (£40-£48 mill.). Om United er villig til å betale dette, får de ham.

13.05: Portugisiske O Jogo melder at Louis van Gaal selv kontaktet Marcos Rojo og ba ham komme til United.

07.35: Daily Independent viser til Daily Star, som igjen viser til ESPN (puhhh …), og hevder at United vil tilby Roma £30 millioner for klubbens marokkanske forsvarsspiller Mehdi BenatiaMer om det her.

07.30: Nottingham-manager Stuart Pearce planlegger et fremstøt for å hente Nick Powell på lån. Les mer her.

07.25: Juventus-trener Massimiliano Allegri har vært ute og gjentatt sin tidligere beskjed om at Arturo Vidal ikke drar noen steder i sommer. Les mer her.

Torsdag 14. august:

21.55: Det begynner å bli en stund siden William Carvalho sist ble koblet til United, men nå skriver Metro at United skal stå klare til å snappe portugiseren foran nesen på Arsenal dersom det ikke blir noe av Arturo Vidal-overgangen.

15.00: United skal ikke være spesielt imponert over Juventus’ krav (se 11.55). Juventus forventer også svar innen tirsdag.

14.25: Oliveira Anderson skal ha avslått sjansen til å bli lånt ut til Rio-klubben Flamengo. Grunnen skal ifølge Mail Online være at han ikke stoler på sine landsmenn i Rio. Flamengo-ledelsen har rykte på seg for å ikke være så nøye med å betale spillerne sine, og Anderson fryktet at han ville lide tilsvarende skjebne.
Anderson skal også ha blitt tilbudt to andre brasilianske klubber – Santos og Atletico Mineiro, men disse skal allerede ha dekket sine behov. Les mer her.

13.20: United bør holde seg unna Marcos Rojo, tvitrer Jan Hagen, og mener at spilleren verken er verdt pengene eller komplikasjonene som har oppstått.

12.55: Sporting Lisboa skal nå ha kjøpt seg ut av kontrakten med Doyen Sport. Dermed er Marcos Rojo plutselig 100 prosent deres. Det er ikke så vanskelig å spå hva det vil få å si for forhandlingene med United.

11.55: Juventus vil la Arturo Vidal gå til United for €45-48 millioner (£36-38.5 mill.) + Nani og Chicharito, ifølge Tancredi Palmeri.

11.50: Angående Marcos Rojo-saken (se 10.25): Av en kunngjøring fra Sporting Lisboa, fremgår det at klubben er svært misfornøyd med at Doyen Sport legger press på dem for å selge sin argentinske back. Det synes som om Sporting ikke har noen planer om å la spilleren dra.

11.00: Denne Vidal-sagaen er til å bli matt av …

10.25: United skal ha mottatt positive signaler i tilfellet Marcos Rojo. Klubben ønsker å hente ham til Old Trafford, men Sporting Lisboa ønsker ikke å selge. Portugiserne har imidlertid et problem. De sitter på kun 25 prosent av rettighetene til den argentinske forsvarsspilleren. Resten tilhører tredjeparten, Doyen Sports. Og det er her de oppmuntrende signalene skriver seg fra.
Doyen går nemlig hardt ut mot Sportings uvilje mot å selge spilleren. I avtalen med Sporting og Doyen står det nemlig – ifølge Goal.com – at portugiserne skal betale Doyen 75 prosent av et hvert avvist bud. I dette tilfellet betyr det at Doyen har krav på £12 millioner av de £16 millionene som United angivelig frister med. Og det er åpenbart et beløp Doyen sier seg tilfreds med. De bekrefter nemlig, stadig ifølge Goal.com, at de om nødvendig vil gå til rettslige skritt for å få utbetalt disse pengene. Les mer her.

10.15: Liverpool-manager Brendan Rodgers skal, ifølge Caught Offside ha fått grønt lys fra klubbledelsen til å tilby Fiorentina £20 millioner for den 27 år gamle, tidligere United-spissen Giuseppe Rossi.

09.35: Ifølge Mail Online uttaler Javier Hernandez’ agent at det «snart» vil dukke opp nytt i saken som linker klienten hans til Juventus, i en byttehandel som også involverer Arturo Vidal. På spørsmål fra søramerikanske journalister var agenten forsiktig med å uttale seg:
– For øyeblikket kan jeg ikke kommentere dette, og jeg har ikke noe nytt å fortelle vedrørende en byttehandel. Jeg har heller ikke pratet med noen i England om dette, men det vil snart dukke opp nyheter i saken, hevdet han.

09.25: Flere klubber, deriblant Blackburn og Cardiff, er interessert i å hente Michael Keane på lån. Samtlige skal imidlertid ha fått beskjed fra United om at et utlån ikke er aktuelt så lenge klubben ikke har tilstrekkelig dekning i forsvarsleddet. Samtidig understrekes det at situasjonen fort kan komme til å endre seg. Les mer.

09.15: London Evening Standard melder at Daley Blind «har blitt sett i nordvest, mens han nærmer seg en overgang til Manchester United». Her er saken.

07.50: Den meksikanske journalisten Willie Gonzalez, hevder at United vil punge ut med til sammen $75 millioner (£45 mill.) for duoen Juan Cuadrado/Daley Blind. Kilden hans? Cuadrados agent.

07.45: Risikerer United at Bayern München kommer inn og snapper opp Arturo Vidal? Det antydes i denne artikkelen fra HITC.

07.35: Ifølge The Mirror forbereder Hull City et bud på Danny Welbeck. I konkurranse med Robin van Persie og Wayne Rooney anses 24-åringens sjanser til spilletid på Old Trafford som små, og det vil ex-Red Steve Bruce & co. prøve å utnytte. Prisen på den fortsatt unge United-spissen vil ifølge kilden ligge på £14 millioner. Les mer her.

Onsdag 13. august:

18.28: Norske Sunnmørsposten er kanskje ikke den første avisen en tenker på når Manchester United-rykter blir nevnt. Men nå skriver avisen at Anders Lindegaard skal være på vei bort fra Old Trafford.

– Anders Lindegaard skal nylig ha blitt fristilt fra kontrakten med Manchester United. 30-åringen har spilte 29 kamper for den engelske storklubben, men nå er han på klubbjakt, heter det i artikkelen.

– Jeg ønsker ikke å si noe nå, men jeg kan si noe senere i kveld, sa agent Michael Stensgaard til Sunnmørsposten.

16.56: Ifølge britiske Daily Express har Manchester United og Arturo Vidal verbalt blitt enig om en avtale som gir chileneren £183,000 i uken. Men «Den Gamle Dame» skal ha fortalt United at de ønsker seg Luis Nani i retur som en del av overgangsprisen. Les mer om det her.

14.00: Ajax har i dag uttalt at de ikke har mottatt noe bud på Daley Blind – noe som skulle tyde på at en overgang til United i alle fall ikke er rett rundt hjørnet.

12.50: United tviler på at de lykkes med Angel di Maria-kjøp, skriver Independent-journalist på twitter.

11.50: Daley Blinds agent avviser bastant at det er gjennombrudd i kontakten med United.

10.00: Ifølge Daily Mail var Ed Woodward i Cardiff tirsdag, for å forhandle om en overgang for Angel di Maria. Les saken her.

08.25: Marcos Rojo er suspendert av sin egen klubb nå, og har fått beskjed om å holde seg borte når laget sesongåpner til helga. Samtidig gir Sporting-ledelsen uttrykk for at de ønsker mer penger for ham. Det melder Sport Witness.

08.20: Det har vært litt frem og tilbake, men vi nevner også at Sam Wallace i The Independent skriver at United IKKE er interessert i Fiorentinas colombianer, Juan Cuadrado. Les saken her.

07.50: Manchester Evening News mener det er snakk om en overgang på 16 millioner pund for Marcos Rojo. Les saken her.

07.30: United har ifølge Daily Mail hatt et gjennombrudd i jakten på Ajax-spiller Daley Blind. Partene skal nærme seg full enighet og overgangssummen for Blind skal ligge på om lag 20 millioner pund. Barcelona har også vært inne i bildet, men ifølge avisa er United nå favoritter. De understreker også at United nærmer seg et kjøp av Sporting Lisboas Marcos Rojo. Les saken her.

Tirsdag 12. august:

20.25: Ifølge The Daily Mail skal Crystal Palaces styreleder, Steve Parish, ha hintet om at The Eagles ønsker å hente Wilfried Zaha tilbake til moderklubben. Les mer om saken her.

18.20: Marcos Rojo skal ha bedt Sporting Lisbon om en overgang til Manchester United, det er kilder i Sky Sports som melder dette. Den argentinske landslagsspilleren har tidligere blitt linket til Southampton, men Rojo skal ha et ønske om å gå til United.

17.15: Skal vi tro The Daily Star har Manchester United frem til fredag å bestemme seg angående Arturo Vidal. Budet skal lyde på svimlende £40 millioner pluss Javier Hernandez.

15.00: Sporting Lisboa-forsvarer Marcos Rojo påstås å ha nektet å møte opp til dagens trening.

13.20: Om vi skal feste noen lit til tabloidene, deriblant The Mirror, i denne saken, er det ting tyder på at Wilfried Zaha er på vei tilbake til sin moderklubb Crystal Palace. Londonerne skal ha gått med på å betale £2 millioner for å hente sin gamle stjerne tilbake til Selhurst Park på lån. Du kan lese mer her.

12.00: United påstås å ha lagt inn et bud på €20 millioner (£16 mill.) på Sporting Lisboas argentinske landslagsspiller Marcos Rojo. Det er portugisiske O Jogo som melder dette. Rojo er 24 år gammel og kan brukes både som midtstopper og som venstreback.

10.35: Beryktede Express viser til spanske Mundo Deportivo, som hevder at Juan Cuadrado er klar til å avfeie interessen fra United til fordel for en «drømmeovergang» til Barcelona. Spilleren skal ha bedt sin klubb, Fiorentina, om å lytte til bud fra Camp Nou. Les her.

07.50: Italienske Gazetta dello Sport hevder at Marouane Fellaini nå er svært nær en overgang til Napoli, etter at United skal ha gått med på å låne ham ut. Ett problem gjenstår, og det er leiesummen. Mens United vil ha €4.5 millioner (£3.6 mill.) er italienerne så langt kun villig til å betale €2 millioner (1.6 mill.). Les mer her.

Mandag 11. august:

19.55: Manchester United og Napoli skal være i samtaler om et utlån av Marouane Fellaini. Det er TalkSPORT som melder dette.

15.15: Mats Hummels til United? Neppe. Ifølge Borussia Dortmunds  hjemmeside har han nemlig blitt utpekt til lagets kaptein for 2014/15-sesongen.

15.05: United villig til å sprenge banken for å skaffe seg Angel Di Maria…?

14.50: Og der kan vi en gang for alle krysse ut Eliaqium Mangala. Han har nå skrevet under for Manchester City, som skal ha betalt Porto €30.5 millioner (£24.4 mill.). Det høres ut som en grei pris, men den forteller langt ifra hele sannheten. Portos eierandel i spilleren lød nemlig på kun 56 prosent. Det betyr at City i realiteten har punget ut med over £40 millioner.

10.35: Den katalanske avisen Sport mener å vite at United og Juan Cuadrado har kommet til enighet om personlige betingelser. Derimot gjenstår det å bli enig med colombianerens klubb, Fiorentina. De står visstnok på sitt krav om en overgangssum på £32 millioner (eller £36 mill. slik det hevdes av andre kilder). Les mer her.

08.30: Har Chelsea planer om å komme United i forkjøpet og snappe Juan Cuadrado rett foran nesen på Ed Woodward? Det hevder The Express.

08.25: Apropos den påståtte Zaha-interessen fra Newcastle, så forlanger United visstnok £7 millioner for den tidligere Crystal Palace-vingen. Det er i såfall halv pris, og vel så det, i forhold til de £15 millionene klubben hentet ham for. Men – kun £10 av disse millionene var garantert, påpeker Daily Mirror. I så fall vil et eventuelt salg til £7 millioner kun innebære et tap på £3 millioner.

07.50: Det er dårlig med rykter på morgenkvisten. United Ramble skriver riktignok at Newcastle, ifølge «rapporter», leder kampen om Wilfried Zaha. Dersom United senker prisen på ham vil geordiene være interessert i en permanent overgang, men ellers vil det være snakk om lån. Du kan lese mer om det her.

 

Powered by Labrador CMS