Ryktesaker, uke 24

Zlatans agent med nye hint i sommerens store overgangssaga.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 19. juni:

21.22: – Zlatan har ikke bestemt seg ennå, sier Zlatan-agent Mino Raiola. Les mer hos Goal.com.

12.49: Ofte pålitelige Di Marzio hevder at Mourinho har kontaktet Breel Embolos agent, og at Jorge Mendes nå tar seg av forhandlingene.

12.15: Fransk-algirske Adam Ounas, en 19-åring som spiller for Bordeaux, har blitt linket til United en del i det siste. Nylig (i går kveld?) begynte han å følge både Anthony Martial og Manchester United på Twitter, og i skrivende stund følger han fortsatt begge kontoene. Han skal også ha begynt å følge United-kontoer på Instagram. Vi skal ikke legge for mye i det, selvsagt, men vi nevner det likevel.

Ounas er mest komfortabel på høyrekanten, men kan også spille i en mer sentral offensiv midtbanerolle.

08.55: Ikke direkte United-relatert, men Leicester City kan ende opp med en ny ex-red: Ifølge Daily Mail forbereder Premier League-mesterne et bud på £10 millioner for Michael Keane. Keane var en viktig brikke i Burnleys opprykk, og han har tidligere hatt et låneopphold i Leicester (2012/13-sesongen, på nivå to).

08.49: Antonio Conte vil gjerne ha Matteo Darmian til Chelsea, og dermed kan Mourinho komme til å la ham gå for å få tak i Nemanja Matic. Det skriver Steve Bates i Sunday People.

Videre nevnes det at Juan MataMarouane FellainiMemphis Depay og Morgan Schneiderlin alle går en usikker fremtid i møte, og Ronald Koeman og Everton følger sistnevntes situasjon, men United krever i så fall rundt £25 millioner for å få igjen pengene franskmannen ble kjøpt for.

I tillegg skal Arsenal være interessert i å signere Daley Blind. Mourinho skal ikke være sikker på Blind, og Wenger kan være klar til å snappe opp nederlenderen.

Til slutt skal Reading-manager og ex-red Jaap Stam ha henvendt seg for å hente Tyler Blackett på lån, mens Birmingham venter på et svar fra United på om James Wilson skal lånes ut den kommende sesongen.

08.41: Det rapporteres (se f.eks. gårsdagens siste oppdatering) at Mourinho ønsker seg en midtstopper av det mer rutinerte slaget, og Leonardo Bonucci har blitt nevnt. Nå skriver også notorisk upålitelige Daily Star at United vil prøve å prise 29-åringen bort fra Juventus, der de fleste supporterne virker å regne Bonucci som den beste stopperen i klubben.

Chelsea og City nevnes også som klubber som kan finne på å prøve seg.

«Den gamle damen» ønsker £50 millioner for Bonucci, skriver tabloidavisen videre, men så mye får garantert ikke Juventus for en såpass gammel spiller. Halvparten nevnes som en mulig pris.

Lørdag 18. juni:

18.45: Det står litt om overgangsplanene til Mourinho og United i Manchester Evening News nå. Saken er ført i pennen av Rob Dawson, som nok ikke kan sies å være avisens mest treffsikre på United-nytt, men vi videreformidler hovedpoengene derfra likevel

  • United er ute etter minst fire spillere til: En mer rutinert midtstopper, en sentral midtbanespiller, en høyreving og en spiss. I tillegg kan det bli aktuelt med en høyreback om ikke Mourinho er fornøyd med alternativene der.
  • Mourinho håper å utnytte usikkerheten rundt fremtiden til Raphaël Varane (som er 23, men som selvsagt har en del erfaring likevel) i Real Madrid.
  • Med Shaw på venstre er Mourinho lysten på en mer fysisk høyreback, så Fosu-Mensah og Jones kan potensielt bli alternativer der.
  • Mourinho vil ha mer energi på den sentrale midtbanen, og Paul Pogba er førstevalget hans til midtbanen. Stefano Sturaro i samme klubb nevnes som en mulig billigere løsning, og Luka Modric er også under vurdering. United er også klar over N’Golo Kantés utkjøpsklausul på rett i underkant av £20 millioner.
  • Zlatan Ibrahimovic og Henrikh Mkhitaryan står sentralt i Mourinhos planer offensivt. André Gomes nevnes som en mulig aktuell mann om Mkhitaryan ikke kan komme, og da kan en jo lure litt på lokalavisas informasjon med tanke på at portugiseren vel vil være en hel del mer aktuell for en sentral rolle.

17.30: Ryan Giggs til Nottingham Forest? Nottingham Post har en sak om det nå, men det er basert på odds heller enn på informasjon avisas journalister sitter på. Gianfranco Zola, Michel og Oscar Garcia har fortsatt lavere odds, så selv om mange tror Giggs forlater United, så ser han på langt nær ut til å være klar for Forest ennå.

10.45: Tysk presse kjører ikke spesielt hardt på ryktene om Henrikh Mkhitaryan, virker det som:

09.17: Mourinho skal ha vært interessert i å hente Miralem Pjanic fra Roma, men bestemte seg for å la være å prøve seg på bosnieren for å fokusere på Paul Pogba, ifølge Manchester Evening News. Pjanic har gått til Juventus, noe som igjen kan bedre sjansene for å hente Pogba.

Franskmannen skal være tiltenkt sjefsrollen på midtbanen, men konkurransen blir tøff, og Real Madrid har vært favoritt til å signere den tidligere United-spilleren. Mourinho-agent Jorge Mendes skal ha blitt bedt om å bli med i forhandlingene med Pogba-agent Mina Raiola for å bidra til å få inn Mourinhos prioriterte midtbaneforsterkning.

08.29: Vi hadde i går en artikkel om at alle spillere skal få sjansen til å vise seg frem for Mourinho, basert på en Daily Mirror-sak skrevet av David McDonnell (som har gode United-kontakter), og den artikkelen kan vel egentlig nevnes her også, siden den nevner spillere som står i faresonen for at Mourinho vil bestemme seg for å kvitte seg med dem.

Bastian Schweinsteiger, Marouane Fellaini, Matteo Darmian og Memphis Depay skal alle ha en usikker fremtid, mens Juan Mata nok også må regnes med der selv om Mourinho vil se om hans arbeidskapasitet har utviklet seg tilstrekkelig etter at han solgte spanjolen fra Chelsea.

Fredag 17.juni:

17.37: Mourinho er interessert i å hente Chelsea-back César Azpilicueta, ifølge spanske AS. Også Athletic Bilbao og PSG skal være interessert i backen som kan spille både høyre- og venstreback.

Conte kan ifølge avisen komme til å gå med på å selge 26-åringen, men vil han være villig til å selge til en rival?

17.24: Ifølge Daily Mirror kommer Neymar til å signere en ny kontrakt med Barcelona snart. Nå er det vel få som forventet at brasilianeren skulle gå til United i sommer, men vi nevner det likevel siden han har blitt nevnt i denne spalten i år også.

12.05: Jose Mourinho ønsker ikke å ha Ryan Giggs som sin assistent i United. Dette fordi portugiseren ser på Giggs som en potensiell rival til managerjobben, skriver The Times (betalingsmur). The Times skriver også at Mourinho er skeptisk til Giggs siden han mener waliseren skal ha distansert seg i forholdet til de to foregående managerne David Moyes og Louis van Gaal, samt at Paul Scholes som uttrykte seg meget kritisk til Van Gaal er en god venn av Giggs.

08.50: Henrikh Mkhitaryan vil til Manchester United. Dortmund vil imidlertid ikke selge og der står situasjonen i dag. Mkhitaryans agent Mino Raiola sier til The Times at armeneren ønsker et klubbskifte. – Han vil til United og vi prøver å få en løsning, sier Raioloa.  

08.30: Julian Draxler skal ha fanget Manchester Uniteds interesse og klubben skal vurdere å legge inn et bud på Wolfsburg-spilleren. Den skriver tyske avisen Bild. Draxler vil imidlertid ikke bli billig siden det bare er ett år siden 22-åringen signerte for Uniteds overmenn fra Champions League-gruppen. Draxler har, til tross for sin unge alder, allerede rukket å spille 21 ganger for det tyske landslaget og han var med i den tyske troppen som vant VM i Brasil i 2014.

Torsdag 16. juni:

21.15: Den tyske Schalke-vingen Leroy Sané er et hett overgangsobjekt i sommer, og har lenge vært koblet til Manchester United. Ifølge Manchester Evening News er det imidlertid Manchester City og Pep Guardiola som leder racet om ungguttens signatur. De refererer til den tyske avisen SZ, som igjen refererer til en såkalt «kilde nær Guardiola».

21.00: Zlatan Ibrahimovic trente i Adidas sine ferske flaggskipstøvler under Sveriges forberedelser til kampen mot Italia i morgen.

Svensken har tidligere hatt en avtale med Nike, med slagordet #DaretoZlatan, og flere nettsider, blant annet Goal.com, spekulerer i at sponsorbyttet kan være et hint om at svensken har valgt seg United som sin neste klubb.

United har som kjent Adidas som draktsponsorer.

Det har imidlertid Bayern München også…

19.00: Manchester United i lang, lang tid vært koblet til Benficas argentinske ving Nicolas Gaitan. Nå bekrefter Atletico Madrid på sine hjemmesider at akkurat den sagaen er over:

Argentinerens overgang ferdigstilles etter Copa America, der han spiller sammen med Uniteds Marcos Rojo. Dermed må Mourinho se seg om andre steder dersom han jakter på en vingspiller. Kanskje betyr dette at Atletico forbereder seg på å måtte gi slipp på Antoine Griezmann?

18.30: Nettstedet Talksport (som refererer til tyske Bild) hevder å vite årsaken til at Breel Embolos overgang til Manchester United lar vente på seg.

Det skal visstnok være ungguttens mor, Germaine Embolo, som er usikker på om en tur til England er det rette for sveitserens karriere. Samtidig skal hun visstnok ha oppmuntret overgangen til Red Bull Leipzig.

Dette til tross for at Embolo visstnok vil motta 4 millioner pund i året for å spille i United, omtrent det dobbelte av det Leipzig har mulighet til å tilby. Det var i forrige uke at ryktene først dukket opp, og det var da snakk om en pris i retning 15-20 millioner euro for det fysiske unikumet.

10.00: The Mirror viser til «rapporter i Tyrkia» når avisen melder at Fenerbahçe skal være lystne på å hente Juan Mata til Istanbul. Skulle det bli noe av, vil den 28 år gamle spanjolen bli den tredje United-spilleren som forlater Old Trafford til fordel for Şükrü Saracoğlu i løpet av ett år. I fjor sommer hentet klubben som kjent både Nani og Robin van Persie.

Samme blekke viser også til Sky Italia, hvor det påstås at PSG-angriperen Edinson Cavani har skrevet under på en ny avtale med pariserne frem til 2020. I så fall kan vi omsider krysse ut den 29 år gamle uruguayaneren som lenge har blitt linket til Premier League – ikke minst Manchester United.

Onsdag 15. juni:

18.30: Lokalavisen Manchester Evening News blåser nytt liv i Raphael Varane-ryktene denne onsdagskvelden. Real Madrid-stopperen skal visstnok være mer interessert i å dra til United og være førstevalg, enn å signere en ny kontrakt i Real Madrid og fortsette som andrevalg bak Pepe og Ramos.

Mourinho på sin side skal ha gode relasjoner til sin gamle elev, samtidig som han også skal være lite villig til å satse på Eric Bailly som førstevalg på stopperplass. Derfor skal Varane være den perfekte løsningen. Det sies ingenting om prisen på stopperen.

Samtidig slenger de også inn i saken at United også jakter på Leonardo Bonucci og John Stones, men at de får konkurranse fra byrival Manchester City om de to.

18.00: United skal visstnok ha fått et bud på 19 millioner pund på Henrikh Mkhitaryan avslått av Borussia Dortmund. Midtbanespilleren kan gå gratis neste sommer, og tidligere i dag skrev britisk presse at Dortmund heller lar det skje enn å slippe ham denne sommeren. Det er Daily Mirror som hevder dette.

BBC meldte tidligere i dag at midtbanespilleren ønsker seg en overgang til klubben, men ting tyder altså på at han enten A) blir dyrere enn antatt, eller B) enkelt og greit får streng beskjed om at det er uaktuelt å dra av manager Thomas Tuchel.

17.00: Mourinho ønsker ikke bare å kartlegge hvem som skal hentes inn i sommer. Også hvem som skal forlate klubben er minst like viktig for å sørge for at klubben har en balansert tropp neste sesong.

Ifølge Tyskland-sjef Joachim Löw skal Bastian Schweinsteiger diskutere sin fremtid med Mourinho etter EM.

– Bastian vil avklare situasjonen med sin nye trener etter EM. For meg virker han veldig avslappet til det, sa Löw. 

Sannsynligheten for at han blir ble sannsynligvis ikke særlig mye mindre etter innhoppet for Tyskland i EM.

13.00: Dortmund sier at de ikke vil selge Henrik Mkhitayran. De vil i stedet beholde ham ut kontraktstiden (går ut neste sommer), selv om de fort mister ham gratis dam, skriver ESPN og siterer tyske Bild.

12.55: Petter Veland om Andre Gomes og Chelsea-bud. United har jo vært sterkt koblet til Gomes.

10.00: Paul Hirst i The Times skriver at Dortmunds Henrikh Mkhitayran vil bort, og at han helst vil til United.

07.45: – Jeg blir, er ordene David de Gea skal ha fortalt Jose Mourinho, skriver The Sun. De ordene skal også være viktige siden Real Madrid og De Gea skal ha en klausul som gir ham lov til å dra til Spania hvis de benytter seg av klausulen før denne dagen er omme, siden det i klausulen står datoen 15. juni. Det er The Suns Phil Cadden som har historien.

07.30: John Stones er tilbake i ryktespaltene til Daily Star. Journalisten deres, Jeremy Cross, skriver at City og United kjemper om Evertons John Stones. Mourinho ønsket også Stones forrige sesong, mens Guardiola ser til Stones etter at han ikke fikk Laporte, ifølge Cross da…Samtidig har Everton fått ny manager, så får man se hvordan det hele ender.

Tirsdag 14. juni:

21.00: Ifølge tyske Bild skal Bayern ha meldt seg inn i kampen om signaturen til Zlatan Ibrahimovic. Mens avisene skriver om Manchester Uniteds interesse og ønske om svensken, hevder Bild at Bayern jobber for Zlatans signatur bak kulissene.

18.00: Også kilder nær ESPN hevder at Zlatan Ibrahimovic har kommet til enighet med Manchester United om en overgang, og at avtalen vil sluttføres etter EM.

16.30: Spanske Marca hevder Raphael Varane kan flytte på seg i sommer. Denne sesongen har vært preget av skader for Varane, og franskmannen har blitt vraket flere ganger i fordel Pepe og Sergio Ramos. Den spanske avisen nevner Manchester United som en potensiell overgang for Varane, mye grunnet Jose Mourinho som ga Varane sin Real-debut.

16.00: Ifølge Bleacher Report skal Matteo Darmian være ønsket i Chelsea kommende sesong. London-klubben har nylig ansatt italienske Antonio Conte som har gitt tillit til backen på landslaget. Flere engelske medier hiver seg på ryktene, og skriver at den italienske manageren ønsker å hente landsmannen til London.

16.00: Mandag skrev flere medier at tidligere United-aktuelle Sofiane Feghouli var på vei til West Ham. Tirsdag bekreftet London-klubben overgangen som fullføres når vingens kontrakt med Valencia går ut 1.juli.

13.40: Supporterklubbens Bjarte Valen holder til i England, og har lett tilgang på Sky Sports News.

Mandag 13. juni:

18.30: Mirlaem Pjanic har tidligere vært linket til en United-overgang, men Juventus bekrefter på sin Twitter-konto at de har signert midtbanespilleren. Juventus punget ut €32m(ca. £25m) for bosnieren som signerte en 5-årskontrakt med Torino-klubben

18.00: Ifølge spanske AS skal Alvaro Morata ha utelukket en overgang til noen andre enn Manchester United eller Chelsea. Med sin tidligere trener Conte i Chelsea, og Mourinho i United, skal de to klubbene være de eneste alternativene Morata vil vurdere.

17.15: Andre Gomes er et kjent navn for de som følger med på United-ryktene, og midtbanespilleren har selv kommentert ryktene om United.

– Jeg er ikke bekymret over hva som skjer etter EM. Det jeg kan fortelle er at Mourinho er en fantastisk manager.

16.30: Ifølge den franske avisen L’Equipe skal West Ham være nær en overgang for Valencias Sofiane Feghouli. Algerieren har tidligere vært linket til United gjentatte ganger. Vingen er uten kontrakt i sommer og kan gå gratis til London-klubben.

12.50: The Independent viser til rapporter i Spania, hvor det fremgår at Alvaro Morata ikke er interessert i å dra til Arsenal eller PSG.
23-åringen, som for tiden befinner seg i Frankrike med det spanske landslaget, har vært to sesonger i Juventus etter overgangen fra Real Madrid i 2014. Det er imidlertid ventet at madrilenerne vil utløse en tilbakekjøpsklausul med tanke på videresalg i sommer. Ifølge spanske medier, deriblant AS, kan det fort ende med en overgang til enten Manchester United eller Chelsea.

12.40: Ifølge GianlucaDiMarcio.com kjemper Manchester United og Barcelona med Napoli om underskriften til Monacos brasilianske høyreback Fabinho.
Fábio Henrique Tavares, som er hans egentlige navn, er 22 år gammel, og har fire landskamper for sitt hjemland.

12.00: Tyrkiske Fanatik hevder at Galatasaray er interessert i å hente Antonio Valencia til Istanbul, og at klubben har fått grønt lys til å sikre en avtale med 30-åringen.

11.30: talkSPORT melder at Roma kaster seg inn i kampen om Inters 24 år gamle midtstopper Jeison Murillo. Colombianeren har tidligere blitt nevnt som mål for Manchester United, men ifølge kilden skal han også interessere Leicester og Real Madrid. Spilleren verdsettes til £25 millioner.

11.20: Manchester Evening News viser til tyske Bild når den melder at Borussia Dortmunds offensive midtbanespiller Henrikh Mkhitaryan er villig til å flytte til Premier League, og at Manchester United og Arsenal er interessert. Den 27 år gamle armenske landslagsspilleren har nettopp avsluttet sin tredje sesong i Bundesliga.

11.15: Sky Sports News melder at ex-Red Jaap Stam i ettermiddag vil bli bekreftet som ny manager i Reading.

Powered by Labrador CMS