Får vi lignende scener på søndag?

– En scoring for historiebøkene

Reaksjoner: José Mourinho var strålende fornøyd med Mkhitaryan-suseren og andre omgang mot Sunderland.

Publisert Sist oppdatert

United beseiret Sunderland og David Moyes med sifrene 3-1 på Boxing Day, og tok dermed sin fjerde strake seier i serien.

United ledet lenge 1-0 etter en scoring fra Daley Blind, før Zlatan og Mkhitaryan avgjorde kampen på tampen. En sen scoring av Borini ble kun et trøstemål for Sunderland å regne.

Eneste skår i gleden er at rivalene Arsenal, City og Chelsea også gjorde jobben, og dermed er luka den samme opp til de lagene.

Tottenham og Liverpool spiller først senere i romjula.

José Mourinho

gettyimages-628300694_fotor

– Jeg er fornøyd med andre omgang, men ikke den første. 1-0 til pause, og jeg mener det også skulle vært en klar straffe til oss (Mata-situasjonen).

– Men til tross for det, synes jeg ikke vi fortjente å vinne 1-0. Jeg synes David organiserte laget sitt bra. De stengte oss av, hadde lange baller og kontringer, og de gjorde det bra.

– I andre omgang styrte vi kampen med det laget vi har hatt den siste tiden. I de siste månedene har vi spilt bra med intensitet, kreativitet og dynamikk, og jeg likte andre omgang veldig, veldig godt.

– Vi scorer tre, men kunne scoret fem eller seks. Tre poeng og 12 poeng i de siste fire er det vi trenger. Vi spilte bra ganske lenge, men poeng er det vi må ha nå.

Hva sa han til spillerne i pausen?

– Min melding til spillerne var at kampen gikk i en retning der vi hadde kontroll, men ikke helt, fordi man vet aldri hva som skjer. Vi var nødt til å akselerere, presse høyere, og spille raskere med korte pasninger og mye fart på ballen.

– Jeg synes vi gjorde det fra første minutt i andre omgang, men med Mkhi og Martial får vi intensivert spillet vårt enda mer og vi scorer da både det andre og tredje.

Han roste også Mkhitaryan og Pogba opp i skyene.

– Det var synd det ikke var matchvinnermålet, fordi det var en scoring for historiebøkene. Han har scoret vakre mål gjennom hele sin karriere, men i dette øyeblikket bidrar han også sterkt med det defensive arbeidet og med kreativiteten sin. Jeg er veldig glad for at han kom raskt tilbake fra skaden, og at han har kommet tilbake med glede.

– Han (Mkhitaryan) føler at folk på Old Trafford elsker ham, og det er veldig viktig.

– Pogba blir bedre og bedre hele tiden. Han har alt som skal til for å bli en stor spiller. Premier League er veldig vanskelig. Spiller du tre eller fire år i Italia, og så kommer til England er det helt annerledes. Og han gjør det bra, og mer enn bra. Utviklingen er klar. Så neste sesong vil vi se han på topp.

– Men han vil score flere og flere mål. Han er en midtbanespiller, og i mine øyne den beste midtbanespilleren i verden. 

Om Zlatan, som scoret sitt 17. mål for United.

– Han kunne scoret mer i dag. Jeg trodde han skulle sette 2-0 der tidligere, men jobben han gjør er helt fantastisk. Han går på mange løp og er sterkere og raskere enn flere i forsvaret deres.

Om fortsettelsen:

– Middlesborough er en vanskelig kamp. De trenger sårt poeng etter å ha tapt mot Burnley. De kommer til å komme hit og prøve. Aitor er en god venn av meg, men i fotball glemmer man sånt. De kommer til å komme hit for å prøve, så det blir enda en vanskelig kamp.

David Moyes

gettyimages-630156674_fotor

– Jeg synes vi hadde en god sjanse til å få noe ut av kampen da vi lå under 1-0, men vi gir bort et forferdelig mål og det tredje er offside. Men jeg synes vi spilte bra, og vi ga ikke opp. Jeg sa til gutta at hvis vi kunne holde det til 1-0, så kan de bli nervøse de siste 10 minuttene, men vi klarte ikke helt å komme dit.

– Jeg visste at jeg kom til å møte noen av United-spillerne igjen, eller jobbe med dem, så det er kun slikt som det er i fotball nå om dagen.

– Jeg synes det var fint å komme tilbake hit. Jeg har alltid likt å komme hit. Men det er et vanskelig sted å komme, og et vanskelig sted å få et resultat, og det viste seg slik også i dag. 

Om Sunderlands siste halvdel av sesongen:

– Jeg sa det på starten at det kommer til å bli tøft og det har ikke forandret seg. Det kommer til å bli tøft helt til slutten av sesongen, det er ingen tvil om det.

Daley Blind

blind

– Jeg så det var rom å løpe i, Zlatan ga meg ballen, en touch og så avsluttet jeg. Jeg synes det var en god scoring og det var viktig å få den før pause for å få en god følelse inn i pausen, og inn i den andre omgangen.

Om Zlatan og Mkhitaryan:

– Det er sånt han gjør (Zlatan med ett mål og to assists), og jeg håper han holder på den gode formen.

– Mkhi er en sterk spiller, og det var en flott avslutning. Så jeg er veldig glad for å kunne spille med ham, sier Daley Blind. 

Powered by Labrador CMS