Ryktesaker, uke 14

Pogba og De Gea på vei bort, mens Ndombélé og Oblak er på vei inn. Romelu Lukaku som ny spydspiss for italiensk klubb, og Dortmund viser interesse for potensiell Sancho-erstatter. Det florerer av rykter denne søndagen.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 7. april:

20:00: The Mirror hevder at PSG har sett seg om og funnet et bedre alternativ enn Ander Herrera. De har sett til Nederland og den tidligere United-spilleren Daley Blind. Andre på listen skal være Evertons Idrissa Gueye. Det er mulig vi skal ta dette med en klype salt, folkens.

10:15: Paul Pogba og David De Gea skal være to av hele syv spillere som, i følge Sunday Times (krever innlogging) skal ønske seg vekk fra Manchester om United ikke klarer å kvalifisere seg til neste års Champions League. Real Madrid skal være den aktuelle destinasjonen for Pogba, mens PSG og Juventus skal være blant de som er mest interessert i vår spanske sisteskanse.

Franske L’Équipe hevder at Lyons svært ettertraktede midtbanespiller Tanguy Ndombélé kan være på vei til Manchester United. Det er potensielt en mager trøst om Pogba skulle forsvinne, Ndombélé en anvendelig og spiller med gode kvaliteter offensivt og defensivt og har herjet i den franske ligaen denne sesongen.

At mange klubber etter sigende skal sikle etter 22-åringen er ikke så rart. PSG skal være klar til å ta opp kampen med United om Lyon-juvelen.

Om David De Gea ender opp med å prøve lykken et annet sted, skal nummer én og to på lista over erstattere være Atletico Madrids Jan Oblak og Evertons Jordan Pickford. Det melder Sunday Express på morgenkvisten. Everton-keeperens prislapp skal ligge rundt 60 millioner pund, mens det trolig må en overgangsrekord for keepere til for å hente 26 år gamle Oblak.

10:00: Inter Milan skal etter det Sunday Telegraph forstår ønske å hente Romelu Lukaku. Inter-spiss Mauro Icardi er sterkt linket vekk fra den blå delen av Milan, og vår belgiske spiss vil trolig tette hullet på topp hos Inter om den trøblete argentineren forsvinner ut dørene på San Siro.

Om du scroller deg ned til ryktene som kom på fredag kan du se deler av intervjuet Lukakus agent hadde med Sky Sports. Der bekrefter han at Lukaku, på et tidspunkt, ønsker å spille i den italienske eller spanske ligaen.

09:50: I følge The Sun skal Borussia Dortmund være interesserte i Fulhams 18 år gamle kantspiller Ryan Sessegnon. Men hvorfor skal de være interesserte i en ung engelsk ving hvis de ikke skal selge Jadon Sancho?

Avisen melder også at Manchester United har holdt et ekstra øye med PSGs belgiske høyreback Thomas Meunier siden starten av sesongen.

Redaksjonen diskuterer spillerkjøp: – Derfor er Sancho verdt ny overgangsrekord

Lørdag 6. april:

19:45: Det har vært en del skriverier om Crystal Palace-spillerne Aaron Wan-Bissaka og Wilfried Zaha den siste tiden. De har blitt linket til flere klubber, blant annet Manchester United. Nå har manager Roy Hodgson har uttalt seg i Express om muligheten til å beholde stjerneduoen.

– Vi er mer enn glade for å beholde dem, men vi må være realistiske og se hva som skjer. Hvis det kommer tilbud vil vi selvfølgelig se på dem, som med alt annet, sier Hodgson og legger til at alle fotballspillere har en pris.

10:25: Om man skal tro Daily Mail er Real Madrid lystne på å kvitte seg med Toni Kroos, Isco og Gareth Bale. Sistnevnte har vært linket til Manchester United ved utallige anledninger. Daily Star skriver imidlertid at den walisiske vingen, med sitt krav på 450 000 pund i uka, vil bli for dyr i drift for Manchester United.

Det blir ikke bedre av at overgangssummen ligger på rundt 80 millioner euro. Det blir for mye for Woodward som heller vil investere slike summer i yngre spillere.

Videre melder Daily Star at Manchester United vil se til Crystal Palace og Wilfried Zaha om en overgang for Callum Hudson-Odoi eller Jadon Sancho skulle gå i vasken. 26-åringen var for øvrig Sir Alex Fergusons siste kjøp, kan han bli Solskjærs første?

Fredag 5. april:

16.00: Borussia Dortmund-topp Hans-Joachim Watzke har gjentatt at United-aktuelle Jadon Sancho ikke kommer til å selges i sommer. – Vi vil ikke selge ham. Det er fakta, og det er tydelig diskutert til alle involverte parter. Han kommer til å spille for Dortmund også neste sesong, sier han til Sky. Så spørs det hva alle involverte parter sier om det kommer et gigantbud på bordet…

14:45: Manchester United leder an i konkurransen om å slå kloa i Sportings kreative midtbanespiller Bruno Fernandes. Det er portugisiske Correio da Manhã som melder dette. Prislappen på 24-åringen skal ligge på 70 millioner euro, tross utkjøpsklausulen på 100. Andre interesserte klubber skal være Chelsea, PSG, Atletico Madrid og Inter Milan.

Grunnet til at midtbanespilleren kan forlate klubben for 30 millioner euro mindre en utkjøpsklausulen skal være den økonomiske situasjonen i klubben.

13:00: I følge The Sun skal Zinedine Zidane være en stor beundrer av vår ivorianske stopper, Eric Bailly. Kilder nært Bailly skal ha fortalt den engelske avisen at han er på listen over førstevalgene til Madrid-manageren.

Prislappen skal ligge på 35 millioner euro, som er fem millioner mer enn det United betalte for ham i 2016, da han kom fra Villareal.

11:05: Sky Sports har snakket med Frederico Pastorello, agenten til Romelu Lukaku, som hinter til at klienten hans kan forsvinne ut dørene på Old Trafford. Pastorello forteller i intervjuet at Lukaku vil vinne troféer i forskjellige land og trekker frem Seria A og La Liga.

Her er et utklipp av intervjuet: 

Det må nevnes at det, mot slutten av intervjuet, kommer frem at belgieren trives under sin nye manager.

08:25: The Times melder at Solskjær ønsker å gjøre som Sir Alex Ferguson og bygge et ungt lag med britiske spillere. Da skal West Hams Declan Rice, Chelseas Callum Hudson-Odoi, Crystal Palaces Aaron Wan-Bissaka og selvfølgelig Jadon Sancho fra Borussia Dortmund stå på ønskelisten.

08:15: Zinedine Zidane har store planer om å renovere deler av Real Madrid-troppen i sommer, og skal være interessert i to Premier League-stjerner. Eden Hazard er den éne, og Zidanes landsmann Paul Pogba er den andre melder The Sun.

Videre skriver de at United vil tilby den franske midtbanespilleren en ny kontrakt for å skremme vekk de helhvite, men at spilleren selv vil ha en lønnsøkning til £500.000 i uka for å matche lønnen til Alexis Sánchez.

Les også: Redaksjonen diskuterer spillerkjøp (+).

Torsdag 4. april:

19.00: The Independent melder at Paris St. Germain står klare til å tilby David de Gea de 350.000 pundene han ønsker i ukelønn. Saken er skrevet av avises fotballsjef, Miguel Delaney. De Geas United-kontrakt løper til sommeren 2020. Han er nå blitt 28 år gammel.

17.00: United.no har tidligere snakket med journalist Jose Alvarez, og han har fremstått som en kompetent fyr, i alle fall på de områdene vi snakket med ham om. Han jobber imidlertid for utskjelte El Chiringuito. så derfor bør man nok ta imot meldingen om at Ander Herrera visstnok drar til PSG på en femårskontrakt (!!) med en viss skepsis.

08.50: Manchester United er klar til å sette hardt mot hardt og vil nekte å selge David de Gea i sommer selv om det betyr at han vil gå inn i sitt siste kontraktsår den kommende sesongen, melder Mirror.

I United-ledelsen er man uansett optimistiske med tanke på å beholde den spanske keeperen som skal ønske seg en ukelønn på rundt 350.000 pund.

United og De Geas representanter har pratet sammen i rundt 18 måneder uten å ha kommet til enighet.

Onsdag 3. april:

23.00: ESPNs United-journalist Rob Dawson har skrevet en sak sammen med en spansk journalist hvor de skriver at United har kastet seg inn i kampen om Atletico Madrids midtbanespiller Saul Niguez. 24-åringen sees på som en perfekt erstatter for Ander Herrera som kan forsvinne til PSG, men det meldes samtidig at United kan bli tvunget til å betale spillerens utkjøpsklausul på 150 millioner euro for å få tak i ham.

20.00: – Matthis de Ligt skal ha vært i samtaler med United, men han foretrekker Barcelona, sier Guillem Balague.

15.55: Manchester United har gitt opp jakten på Jadon Sancho og Callum Hudson-Odoi ettersom verken Borussia Dortmund eller Chelsea vil selge, skriver Daily Mail. 

Ole Gunnar Solskjær og United nå ha fokus på en ny høyreback, to nye midtbanespillere og en høyrekant, skriver avisen.

15.50: Crystal Palace-manager Roy Hodgson er lite lysten på å miste verken Wilfried Zaha eller Aaron Wan-Bissaka, men Hodgson medgir at alle spillere har sin pris, skriver Daily Mail.

11.25: Manchester United er blant klubbene som har vist interesse for Youri Tielemans som er på lån til Leicester fra Monaco, melder lokalavisen Leicester Mercury.

Tielemans var blant de mest ettertraktede unge spillerne i Europa da han møtte United i Europa Leagues kvartfinale med Anderlecht i 2017, men overgangen til Monaco ble ikke det karriereløftet mange hadde trodd det ville bli.

11.05: En rekke medier har tidligere skrevet om Manchester Uniteds interesse for Jadon Sancho og nå følger Independent etter.

Avisen skriver at United skal være villige til å betale 100 millioner pund for 19-åringen som har vært strålende for Borussia Dortmund denne sesongen og Sancho skal trone øverst på Uniteds ønskeliste i sommer.  

Tirsdag 2. april:

12.45: Helt siden Ed Woodward fortalte journalistene på sommervinduets siste dag at Manchester United hadde slått til og hentet Raphaël Varane om han var tilgjengelig, har linken mellom franskmannen og United vært sterk.

Nå kan den bli enda sterkere. 

Agenten Bruno Satin representerer flere franske spillere og har snakket med Anthony Varane som er Raphaëls bror og agent. Under samtalene kom det frem at Real Madrid-stopperen definitivt vurderer å forlate Santiago Bernabeu, melder Manchester Evening News.

12.30: Matteo Darmians dager i United kan snart være talte. Skal vi tro italienske Calciomercato.it hadde Darmians agent Tullio Tinti torsdag et møte med Inters sportsdirektør Piero Ausilio der en overgang for Darmian skal ha stått på agendaen. 

08.32: Arsenal skal være nær ved å hente den 17 år gamle kantspilleren Gabriel Martinelli fra den brasilianske klubben Ituano for rundt 6,5 millioner pund, melder The Sun.  

United skal også ha vist interesse for unggutten. 

08.20: Manchester United kan få tøff konkurranse fra flere klubber om Douglas Costas underskrift. Juventus-spilleren er trolig på vei bort fra Italia og Torino og United, Chelsea og Manchester City har alle vist interesse for Costa og nå har også Tottenham meldt seg på i kampen, skriver italienske Tuttosport (gjengikk i engelske Metro).

Mandag 1. april:

21.30: James Ducker i The Telegraph skriver at United ikke kommer til å innfri lønnskravet til Ander Herrera, selv om det kan bety at spanjolen går til PSG. Herrera skal tjene rundt 80.000 pund i uka og krever nå 200.000. Han skal i utgangspunktet ønske å bli værende, men har altså ikke akseptert budet fra United om en ny treårskontrakt med en betydelig lønnsøkning.

14.30: Journalisten Duncan Castles melder at Ander Herrera nå skal ha blitt enig med Paris Saint-Germain om en intensjonsavtale, og vil forlate United gratis i sommer.

Forutsatt at dette ikke er en meget dårlig aprilspøk, og Castles opplysninger stemmer, kan det dermed ser ut til at United mister en meget viktig midtbanespiller under Ole Gunnar Solskjær.

Etter sin første pressekonferanse som fast manager i klubben, sa Solskjær til united.no at Herrera hadde vært meget god og at han ønsket å beholde ham.

Kontraktsforhandlingene mellom United og Herreras representanter har imidlertid pågått en god stund uten tilsynelatende fremdrift.

Vi understreker at dette foreløpig er et rykte og at vi ikke har sett den samme informasjonen andre steder, men dette blir selvsagt en sak vi kommer til å følge tett.

08.55: Manchester United ønsker å beholde Ander Herrera, men er ikke villig til å gå med på spanjolens angivelige lønnskrav på 200.000 pund i uken, skriver Mirror. Herreras kontrakt med United går ut i sommer og spanjolen kan gå gratis dersom United ikke får navnetrekket hans på en ny avtale.

Paris Saint-Germain skal være svært interessert i å hente Herrera til den franske hovedstaden.

08.40: Når vi først er inne på koblingen melom United og Real Madrid kan vi også ta med den spanske avisen AS  sin sak om at United vil kreve enten Toni Kroos eller nevnte Gareth Bale i retur dersom et salg av Paul Pogba skal bli aktuelt.

08.20: Gareth Bales fremtid i Real Madrid vil bli avgjort i sommer, melder radiostasjonen talkSPORT som baserer saken sin på sitater fra Zinedine Zidane. Bale og Real Madrids franske manager har ikke det beste forholdet og mange forventer nå at waliseren blir solgt i sommer.

Både Manchester United og gamleklubben Tottenham har vært linket til Bale tidligere

 

Powered by Labrador CMS