– Vi så seriemesterne i 2014

Her kan se lese hva engelsk presse skriver etter Uniteds seier mot Arsenal.

Publisert Sist oppdatert

The Times, Oliver Kay:

Hvis Robin van Persie er, som Arsene Wenger kaller det, en «Arsenal-mann», så viser han det på en rar måte. Han feiret nemlig det avgjørende målet mot Arsenal på en måte som viste at han er deseperat etter å få i gang Uniteds gullkamp og sette en stopper for Arsenals. (…) Det var langt i fra Uniteds flotteste seier, men det var en seier for vinnerviljen – best sett hos Phil Jones og Wayne Rooney – og United er nå bare fem poeng bak Arsenal i tittelracet. (…)

Etter all krisepraten da United tapte mot City og WBA i løpet av sju dager i september, så har de etterpå vunnet seks kamper og spilt tre uavgjorte. Spillerne venner seg fortsatt til livet etter Sir Alex Ferguson, men søndagens kamp viste at samholdet og vinnerviljen som har vært i United de siste to tiårene ikke er blitt borte. (…)

Resultatet viser at United kommer til å kjempe om seriegullet også denne sesongen. Det vil også Arsenal. Van Persies mål tok imidlertid vinden ut av seilene deres for en liten stund, og han virket ikke akkurat lei seg for det.

The Guardian, Barney Ronay:

Wayne Rooney har ikke hatt alt for mye å glede seg over i tidligere møter med Mesut Özil. Grusomhetene fra Bloemfontein under forrige VM forsvinner kanskje aldri, mens han ble plassert på benken da United ble slått ut av Real Madrid i Champions League i våres. Dette var imidlertid en kveld for å slå tilbake på for engelsk fotballs arbeidsjern og en tøff opplevelse for Özil som var Arsenals mest skuffende spiller på det som av og til var et brutalt møte for ham med engelsk fotball. Velkommen til Waynes World.

The Guardian gir Rooney, Jones og Chris Smalling en 8er på spillerbørsen. Vidic, RvP og Evans får 7ere, mens Kagawa får en 5er. Resten får 6ere.

dmoyuesThe Independent, Ian Herbert:

Uniteds avgjørelse om å ikke kjøpe Mesut Özil ble rettferdiggjort etter hans usynlige kamp, og på slutten var alt som «normalt» for Arsenal. Man hørte «Ryan Giggs running down the wing»-sangen, Arsene Wenger gestikulerte i frustrasjon på sidelinjen i jakka som er bygd som et hus og det ble tap. Likevel var ikke alt helt som vanlig i oppgjøret som har gitt Wenger bare én seier på ni forsøk. Bortelaget avsluttet kampen som hjemmelaget, og skapte masse trøbbel for United.

Daily Mail, Martin Keown:

Wayne Rooney var som to spillere for United. Han var overalt. David Moyes har løst det som var en vanskelig situasjon, og United får nå det beste ut av bade Rooney og Van Persie – noe som ikke alltid var tilfelle forrige sesong. Det fortjener han kreditt for. (…)

Jeg synes imidlertid ikke at United ser helt bra ut enda, selv om de er sterkere offensivt enn Arsenal og Chris Smalling spilte bedre i en noe uvant høyreback-rolle.

Daily Mail, Jamie Redknapp:

Rooney spilte med høyt tempo, jaget tapte baller og var glimrende. United må nå prøve å få ham til å skrive under på en ny langtidskontakt. Hvorfor la alle de uønskede spekulasjonen få starte igjen? Han var banens beste, gjorde nesten 2-0 og hadde fortjent en scoring. (…) Det var en stor seier for David Moyes. Det er i ferd med å bli hans United nå. Jeg skrev forrige uke at det hvis de slo Arsenal så er de også med i gullkampen. Det er de nå.

[poll id=»37″]Daily Telegraph, Alan Hansen:

Seieren over Arsenal viser at United også er godt med i tittelracet.

Det var David Moyes beste helg på Old Trafford, og meldingen til alle andre er at United aldri har vært ute av gullkampen. (…) Seieren mot serielederne, et lag som har herjet denne sesongen, viser bare hvor urettferdig all prat om at de har blitt dårligere er. (…) United har fortsatt klassespillere, en bred tropp og når de jobber sammen så er de et godt lag. De kommer garantert til å ende i topp-4. Det har alltid vært sikkert. (…) Moyes kan ikke ha forutsett at Citys borteform skulle være så dårlig, og Chelsea var heldige som fikk poeng på overtid mot WBA. United har dermed hentet inn poeng på begge de to, og jeg tror tittelen ender hos en av de tre lagene. (…) City og Chelsea har de beste spillerne, men United er United.

Daily Telegraph, Henry Winter

Robin van Persie feiret ikke sine to mål mot Arsenal forrige sesong, men nå feiret han vilt. (…) Feiringen var nok delvis en reaksjon på alle de stygge tilropene fra hans tidligere beundrere. (…) Uniteds selvtillit vil ha økt av resultatet, tempoet i 1. omgang og hvor motstandsdyktige de var etter hvilen. (…) Det er imidlertid små marginer. Moyes ble tvunget til å bytte ut Nemanja Vidic for Tom Cleverley i pausen, men ellers var byttene hans stort sett defensive. Ryan Giggs erstattet Shinji Kagawa og Marouane Fellaini kom innpå for Van Persie. Hadde Arsenal utliknet – mens Adnan Januzaj fortsatt satt på benken, så ville nok ikke overskriftene vært like hyggelige for Moyes. I stedet kan han nå være stolt over Van Persies bidrag, keeperspillet til David de Gea og prestasjonene til tre engelske landslagsspillere. Rooney (…), Phil Jones (…) og Chris Smalling.

The Sun, Steven Howard:

Vi så mesterne i 2014 på Old Trafford søndag – og det var ikke Arsenal. (…)

United begynner å se ut som en ordentlig gullkandidat igjen. Akkurat som i Chelsea og Manchester City, så har det tatt litt tid for spillerne å bli kjent med manageren – og motsatt, men søndagen ble et nytt bevis på at ting går seg til – da serielederne ble tatt ned på jorda igjen. (…) Berg og dal bane-sesongen i Premier League fortsetter altså, og nå vil alles øyne igjen være på United. (…)

Arsenal må forbedre seg hvis de skal holde United unna den neste måneden. De må det siden kamper mot Southampton (H), Everton (H), Man City (B) og Chelsea (H) alle venter da. (…)

Hvis du vil gjøre sammenlikninger mellom United og Arsenal så trenger du ikke å se lengre enn på vinnerviljen og energien Rooney viste i 10er-trøya, og sammenlikne det med hva Mesut Özil viste.(…)

Det er også en siste statistikk å ta med. Arsenal har aldri vunnet serien etter at de har tapt på Old Trafford, og ja, det er november, men som vi så søndag – noen ting endrer seg aldri.

Manchester Evening News, James Robson:

Taktisk triumf for Moyes. United-manageren vant den taktiske kampen ved å mikse silke og stål.

Var dette en seier for strålende angrepsfotball? Nei. Men det var en seier. Arsenal kom til Old Trafford for å spille pen fotball, men av og til handler det om å vinne stygt. (…) Hadde Arsenal fått utlikningen ville det føltes veldig vondt for Moyes – som egentlig traff perfekt med taktikken.

Powered by Labrador CMS