– Det absolutte bunnpunktet

Dette skriver engelsk presse etter onsdagens kamp.

Publisert Sist oppdatert

Her er noe av det som har stått i engelske aviser om onsdagens kamp.

The Times, Bill Edgar:

Moyes innrømmet at det var sårt å tape mot sin tidligere klubb, men det var desto mer vondt for United å falle til 9. plass på tabellen siden Arsenal, Chelsea,. Manchester City, Liverpool og Tottenham alle vant – akkurat som Everton gjorde det.

[poll id=»41″]Man må tilbake til 2001/02-sesongen for å finne forrigte gang United hadde så få poeng. Da endte de på 3. plass. Moyes forsøkte å være positiv i pressekonferansen etter kampen, en seanse som varte i mindre enn to minutter, men optimisme er vanskelig for øyeblikket.

The Times, Oliver Kay:

Det var forventet at United bare ville bli bedre når man nærmet seg halvspilt sesong, men avstanden oppover har bare blitt større etter to poeng på de tre siste seriekampene. Det skal riktignok sies at dette var Uniteds første tap siden september, men alle de tapte poengene innebærer at det er svært få poeng igjen å tape. Med mindre de forbedrer seg raskt så vil de slite voldsomt med å bli blant de fire beste i en sesong hvor Everton og Liverpool har gjort den kampen tøffere. (…)

Marouane Fellaini sliter allerede med å vinne hjertene til United-fansen, og han liker nok ikke å tenke på at United ikke har vunnet noen av de fire Premier League-kampene han har startet. Den sentrale midtbanen har vært United svake punkt i flere år, men Fellaini ser ut til å mangle kjappheten – både i hodet og beina. (…)

United-manageren vil nok likevel være glad for at United-fansen ikke buet da sluttsignalet kom. Det kan være en slags trøst – selv om Premier League-tabellen ikke innbyr til særlig trøst i øyeblikket.

The Sun, Martin Blackburn

Moyes forsøkte å hjelpe Everton til seier på OId Trafford i 11 år. Omsider lyktes han.

The Guardian, Daniel Taylor:

David Moyes må være bekymret over at Everton fant ut hvordan det var å vinne på Old Trafford. Moyes vant jo aldri der som Everton-manager, akkurat som han aldri vant borte mot Arsenal, Chelsea eller Liverpool, heller. Det han ikke klarte på 46 kamper over 11 år klarte imidlertid erstatteren hans, Roberto Martinez, på første forsøk.

davide

United falt til 9. plass og en følelse av at tittelsjansen kanskje er borte selv før vi er kommet til jula. For Moyes må det være det abslolutte bunnpunktet i det som har vært fire vanskelige måneder.

Daily Mail, Matt Barlow:

Bryllpsreisen er over. Ikke at alt har gått lekende lett for David Moyes etter at han forlot Everton til fordel for Manchester United, men alt endret seg til det verre da han møtte eksen onsdag.

Han ble møtt med ondskap og hat fra de  tilreisende supporterne rett etter Evertons sene vinnermål, som sørget for Uniteds fjerde serietap så langt. Å hvordan de blå hånet ham og koste seg da: «Are you watching David Moyes?», «You’re getting sacked in the morning» og favoritten gjennom hele kampen «Oh David Moyes is full of s***»

moesev

The Telegraph, Jim White:

Fellaini and Moyes suffer bad hair day

David Moyes sa før avspark at han forventet en delt mottakelse av Everton-fansen, men det var ingenting delt med den. Etter Evertons sene vinnermål kunne man ikke høre annet enn «You’re getting sacked in the morning» fra dem.

Det begynte med lett buing da han kom for å sette seg på plassen sin, og fortsatte med «David Moyes is full of s***». Dermed var 11 fine år i Everton raskt historie. (…)

Fellaini var aldri i nærheten av å dominere kampen. Han var treg med ballen, og syndebukken i Evertons sene mål. Han ble altfor lett utmanøvrert av Romelu Lukaku i feltet, og kunne bare se på at landsmannen sendte ballen til Bryan Oviedo som scoret fra bortre stolpe. (…) Det burde imidlertid ikke overraske noen. Evertons seier var ventet, og kom seg et resultat av hvordan kampen utviklet seg.

BBC, Phil McNulty:

Hvis dette var en historie om to managere så er det klart at en av dem har gjort en atskillig bedre jobb enn den andre med å komme seg ut av skyggen til forgjengeren. Moyes forsøkte å skjule skuffelsen, men dette må ha gjort vondt. Han vet at den dårlige bortestatistikken mot gode lag var noe kritikerne elsket å bruke mot ham, akkurat som kritikerne mente at det hang sammen med at han var for redd for å satse. (…)

moyeserten

Moyes nærmer seg ingen krise, men betaler prisen for en elendig sommer på overgangsmarkedet. De mislykkede forsøkene på å kjøpe en stjernespiller  har bare blitt tydeligere når man ser alle de middelmådige prestasjonene resten av laget viser – kombinert med at noen av de eldre gutta har begynt å slite. For å si det rett ut – ingen lag reiser til Old Trafford med frykt lenger. Tittelen virker uhyre langt unna for øyeblikket og et seriøst forsøk på å vinne Champions League er det ikke en gang verdt å vurdere med denne stallen.

Manchester Evening News:

Mike Keegan gir en 8er til David de Gea, en 7er til Nemanja Vdic, mens Fellaini, Kagawa og Welbeck får 5ere. Resten av spillerne som startet fikk 6ere. Blant innbytterne fikk Januzaj en 6er, mens Chicharito og Nani fikk 5ere.

Powered by Labrador CMS