– Dette viser moralen og samholdet

– Seieren viste alt hva Mourinho har skapt…Les hva engelsk presse skriver etter tirsdagens seier.

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet noe av det viktigste som står om United etter tirsdagens 2-0-seier mot Hull i første semifinalekamp i ligacupen.

Henry Winter, The Times:

“Fellaini seals win but Rooney must wait for record”

Henry Winter

Marouane Fellainis bamseklem med Jose Mourinho viste mer enn bare takknemlighet for at manageren hans fortsatt tror på ham, og mer enn bare hans egen glede over å score igjen. Det viste moralen og samholdet Mourinho har skapt i United.

Mourinho har klart å endre på humøret både blant fansen og i garderoben. Han har fått United til å tro igjen. Han har gjort dem fryktet og han har definitivt sørget for at de er verdt å se på igjen. Denne rutineseieren, som sender United et godt stykke på vei til Wembley, viste alt Mourinho har fått til. Fansen forventet et stormløp fra start, at de skulle angripe i bølger. Det gjorde de også, selv om målene først kom i 2. omgang. (…)

United hadde garantert scoret mer om ikke Zlatan Ibrahimovic hadde blitt syk i forkant av kampen.

Mourinho fortsetter også med å gjøre gode valg, Pogba er i ferd med å bli en stabilt sterk kraft  United-laget, Herrera også, og Phil Jones har utviklet seg. (…)

Det er mange som ikke liker høyreiste og snodige Fellaini, ikke minst for at han senker Uniteds tempo, men Mourinho ser helt klart at belgieren har noe som han kan bruke. (…) Nå er Fellaini også bare 238 mål fra å slette Uniteds målrekord. (…)

Kravene økes også. Mourinho mislikte feiringen etter 1-0, han mente at fansen burde skapt bedre atmosfære, noe som bør føre til at Old Trafford er et enda mer fiendtlig sted å komme til for Liverpool søndag.

Spillerbørsen i The Times: D De Gea 7 — A Valencia 7, P Jones 7, C Smalling 7, M Darmian 7 — P Pogba 8, A Herrera 7 — H Mkhitaryan 7 (sub: J Lingard 70min, 7), W Rooney 6 (Martial 59, 7), J Mata 8 (M Fellaini 79) — M Rashford 7. 

josem123455
SKAPEREN: Jose Mourinho har skapt alt det United-fansen nå kan glede seg over, påpeker Henry Winter.

Sam Wallace, The Telegraph:

Hvis Marouane Fellaini hadde løpt inn i Jose Mourinho med mer kraft, så ville kanskje et gult kort for en vill talking vært passende, men United-manageren klaget ikke. (…) Fellainis sene mål sørget for at returkampen om to uker vil være atskillig mer komfortabel. (…)

I sommer forventet man at Juan Mata ikke ville overleve så lenge i United under Jose Mourinho, men manageren ga spanjolen tillit. Belønningen har vært stabile prestasjoner som få andre i United har matchet denne sesongen. Målet mot Hull var hans 33. mål siden han ble solgt av Mourinho til United for tre år siden.

Rob Dawson, Manchester Evening News:

“Paul Pogba has answered his doubters”

Rob Dawson

Paul Pogba var fantastisk mot Hull. Det var spesielt to pasninger som utmerket seg, en som ga Wayne Rooney en sjanse og en annen i forkant av Juan Matas mål. Ja, av og til mister han ballen, men normalt skjer det kun fordi han forsøker å finne en åpning. Nå er det på tide å slutte med all praten om han er verdt pengene eller ikke. (…)

Ellers har det tatt litt tid for Matteo Darmian å se komfortabel ut på venstrebacken. Det er heller ikke hans foretrukne posisjon, men om han fortsetter som dette så kan han fort gjøre venstreback-plassen til sin egen. (…)

Mourinho vet forresten når han skal hvile Michael Carrick, og at han midtbanespilleren ble hvilt til en semifinale i ligacupen sier mye om hvor viktig portugiseren mener helgas kamp mot Liverpool er.

carsunderland
VIKTIG: Ligacupsemifinale mot Hull er en ting, ligakamp mot Liverpool atskillig viktigere. Derfor spilte ikke Michael Carrick tirsdag kveld.

Tim Rich, The Independent:

De visste begge at Old Trafford ville foretrukket om det var noen andre som gjorde det, men Juan Mata og Marouane Fellaini sendte United mer enn halvveis til Wembley.

Målene var ganske så like, et innlegg på bakre stolpe fra en back, (…) men United burde vunnet med mer enn to mål.

Problemet i denne kampen var at Uniteds oppbyggende spill var så saktegående at man nesten tittet over for å se om Louis van Gaal hadde tatt plass på sidelinjen sammen med blokka si.

Jamie Jackson, The Guardian:

Dette viste entusiasmen Mourinho har fått på plass i United. Hver gang United nå går ut på banen så er det en forventning om at de kommer til å vinne og være best, og nå har de ni strake seirer og 15 kamper uten tap.

Ian Ladyman, Daily Mail:

Ikke satse pengene dine på en overraskelse i returkampen. Forvent heller ikke da en spennende kveld med cupfotball. Det var ingenting som liknet på en ordentlig batalje i denne kampen, og trolig blir det heller ikke slik i returkampen om 14 dager. Hvis United bare scorer på halvparten av sjansene de misbrukte tirsdag så vil de vinne klart også da. Dette var enveiskjøring fra første stund. (…)

Mata var farlig i hele kampen, og fortjente målet sitt selv om det var noen centimeter offside.

Daily Mails spillerbørs: De Gea 6, Valencia 6.5, Jones 6.5, Smalling 6, Darmian 6.5, Herrera 6, Pogba 6.5, Mata 8 (Fellaini 79 6.5), Rooney 6 (Martial 59 6), Mkhitaryan 7 (Lingard 71 5.5), Rashford 6

David McDonnell, Daily Mirror:

Dette er uten tvil nå Jose Mourinhos Manchester United (…), men det var to mål av spillerne som ble kjøpt av David Moyes som sørget for at de røde nå har en fot godt plantet på Wembley-gresset.

Rekordkjøpet Paul Pogba styrte sjappa med en majestetisk prestasjon på midtbanen, men det var lenge lite annet til å glede fansen.

paul1234
MYE SKRYT: Mange trekker frem Paul Pogba som banens beste da Hull ble slått tirsdag

Wally Downes Jr., The Sun:

Hver United-spiller får en bonus på 50.000 pund hvis de vinner ligacupen, men det de viste i 1. omgang tydet på at de ikke var så veldig lystne på de pengene. Mourinhos lag så i alle fall atskillig mindre nådeløse ut uten Zlatan Ibrahimovic. (…)

Så er spørsmålet om en Everton-fan (Rooney) kan stå alene igjen på toppen av Manchester Uniteds målstatistikker etter en scoring mot Liverpool til helga? (…)

Etter at Marouane Fellaini ga bort et straffespark i kampen mot Everton i desember, så virket det som om han kunne være på vei bort fra Old Traffird, men samme dag som United ble enige med Everton om salget av Morgan Schneiderlin så satte belgieren punktum med sin 2-0-scoring. Dermed ser Fellaini – som mange misliker – ut til å være inne i varmen igjen.

Powered by Labrador CMS