– Man trenger ikke å tape med 10 mann

Publisert Sist oppdatert

Under finner du en rekke av kommentarene fra engelske aviser etter tirsdagens kamp.

En del handler selvsagt om vrakingen av Wayne Rooney, men disse er ikke med i denne saken. De kan du i stedet lese her: – Rooneys tid er omme.

The Times, Oliver Kay:

Han holdt armene over hodet, som for å si unnskyld, og han virket mer lei seg enn han ville klart å få til hvis han hadde øvd det inn. Når Cristiano Ronaldo skulle markere målet som sendte Manchester United ut av Champions League, så krevde situasjonen også den markeringen samvittigheten hans hadde bestemt seg for å vise.

United-fansen var imidlertid rasende lenge før Real snudde kampen i løpet av fire minutter.

Til slutt handlet nemlig ikke dette om Ronaldo. Det handlet heller ikke om Jose Mourinho eller Sir Alex Fergusons avgjørelse om å vrake Wayne Rooney fra startelleveren til sesongens største kamp. Dommer Cakir tok tvilsomme avgjørelser i begge ender av banen, men etter hvert virket det som om han mistet kontrollen. Ikke like mye som Tom Henning Øvrebø som dømte Chelsea-Barcelona, men han nærmet seg.

Det røde kortet føltes ekstremt strengt ut, ikke minst fordi United hadde overgått seg selv i de to kampene, og kommet i en situasjon hvor de følte at de hadde kontroll. Etter at de solgte Ronaldo til Real for 80 millioner pund i 2008 har de sjelden sett ut som et lag som kan erobre Europa igjen, men en fin kombinasjon av vinnervilje og taktisk klokskap ga dem en liten stund en kommanderende rolle.

Konsekvensene av det røde kortet vil svi i dager, uker, måneder og for Ferguson i mange år.

The Times gir Ryan Giggs og Danny Welbeck en 8er på børsen. Nani, Robin van Persie og David de Gea får en 6er, mens resten får 7.

Daily Mail, Martin Samuel:

Det var skikkelig uflaks. Det var høyst diskutabelt, og det vil ha vært gjenstand for diskusjon hele natta overalt på de britiske øyer.

Likevel handler det til slutt om dette: Selv om den fancy kantspilleren din blir utvist, rett eller galt, så betyr det ikke at man må slippe inn to mål i løpet av 12 minutter og dermed tape kampen.

Manchester United ble ikke tvunget til å spille uten en midtstopper eller keeper. Nani har uansett aldri blitt vurdert som viktig i det defensive. Da han ble utvist handlet det om å holde på 1-0-ledelsen. Det handlet om å reorganisering og å stå imot.

Jeg sier ikke at Nanis utvisning var uviktig eller at det ikke var avgjørende for kampen. Jeg sier bare at utvisningen i seg selv ikke ga Real Madrid seieren. Chelsea mistet John Terry på Nou Camp forrige sesong da de lå under 0-1, men de tapte verken den ene kampen eller sammenlagt.

The Independent, James Lawton:

Uniteds vinnervilje ødelagt av dommerens grusomme overgrep mot rettferdigheten.

Av og til kan man kontrollere sin egen skjebne. Av og til kan man ikke det. Hva gjør man da? Vel, hvis du er et fotballag fylt opp med de største konkurranseinstinktene som finnes så gjør du som Sir Alex Fergusons Manchester United gjorde mot Real Madrid.

Du kjemper mot dem med alt du kan når dårligere lag ville kollapset helt vel vitende om at det røde kortet var et grusomt overgrep mot rettferdigheten.

United er ute av Europa, og det skjedde i kontroversielle omstendigheter, én av dem skapte de selv ved å vrake Wayne Rooney, men de kan fortsatt regnes som ett av lagene innen fotballen som aldri gir seg.

Ferguson hadde valgt en plan – og et lag – som rett og slett fortjente bedre. Så ble alt tatt bort fra dem.

The Telegraph, Paul Hayward:

– Cristiano Ronaldos retur til Old Trafford var som hentet rett ut fra Mary Shelleys Frankenstein. Du skaper et monster. Så kommer det tilbake for å ødelegge deg.

– Det skjedde imidlertid med litt hjelp fra dommeren. Nani skulle bare hatt et gult kort, men det skapte et hull i Uniteds plan, og Luka Modric og Ronaldo utnyttet det.

The Sun:

Vidic og Carrick får 8er på børsen.

Nani, Cleverley og Ferdinand får 7.

Resten av spillerne får 6.

Powered by Labrador CMS