– Skamfullt, håpløst, pinlig

United får gjennomgå overalt. Les hva engelske aviser skriver.

Publisert Sist oppdatert

Her har united.no samlet en del av det engelske journalister skriver etter torsdagens kamp.

The Times, Henry Winter:

Manchester United glemte tydeligvis, skamfullt nok, 122 år med rivalisering, 184 tøffe kamper i England og håpet til fansen da de møtte Liverpool torsdag. United fremstod redde, uorganiserte, uten intensitet og uten oppfinnsomhet. (…)

Van Gaal ser ikke ut til å forstå den smerten slike prestasjoner rører opp hos dem som holder United kjært. Han gjentar at fortiden er irrelevant og at folk bør leve i nuet, men han risikerer å snart bli historie selv hvis han ikke finner tilbake til den gamle filosofien, storheten med Charlton og Ferguson, The United Way, angrep, tro og det å aldri gi opp.

lvg123456

The Independent, Simon Hughes:

Nevner i saken «Fem ting å snakke om»….:

* Tidene har forandret seg. Det er ikke så lenge disse lagene var best og nest best i England. (…) Nå er de 6. og 7. best i England og møttes i Europa League. Det er som to fattige som kjemper om den siste flaska med billig øl…

* Begge lag har en verdensklasse-spiller. (De Gea for United)

* Fellaini eksemplifiserer Uniteds problemer, mens Firmino representerer Liverpools fremgang under Klopp.

“United skal imidlertid ha en ting. De dominerte – de første 14 sekundene.”

Martin Samuel, Daily Mail

* Carrick burde få en ny kontrakt (tross feilen sin)

* United håpet å få en «hvit vegg med fans», men de færreste ble med på initiativet.

The Telegraph, Sam Wallace:

Det har vært mange nedturer med Louis van Gaal i United, men ikke mange som har føltes så håpløse som denne kampen – hvor United hele tiden var nest best. (…)

Marouane Fellainis albue på Emre Can ble ikke sett av dommeren, men det er tvilsomt om UEFAs disiplinærkomité lar han slippe unna med det.

Det er mange vitser om at United er bedre uten Fellaini, men sannheten er at når de er så svake som dette så er det få alternativer. (…) Dermed er trolig en seier i søndagens FA-cupkvartfinale mot West Ham Van Gaals eneste turnering som det kan vinnes et trofe i denne sesongen.

Daily Mail, Martin Samuel:

Dette var en stor seier og en viktig bekreftelse. Ikke bare for Liverpool. (…) Denne kampen sa nemlig også det meste om hva som foregår under Louis van Gaal i United. Dette er to klubben som er på vei i motsatt retning. (…)

Liverpool skjønte hva som var på spill. De hevet seg. Fra den dagen trekningen ble gjort så Klopp en mulighet i denne kampen. Van Gaal så bare på det hele som enda en kamp. Han utnyttet ikke øyeblikket, og Uniteds blodløse prestasjon bekreftet det. Kanskje det er forskjellen også. Van Gaal dro til en annen storklubb (bare). Klopp vil ha alt engelsk fotball dreier seg om.(…)

“Hva gjorde Van Gaal da de kom to mål under? Jo, han sendte utpå nok en defensiv midtbanespiller”

Jim White, The Telegraph

United skal imidlertid ha en ting. De dominerte – de første 14 sekundene. Men det var egentlig alt fra United. Utrolig nok.

Spillerbørsen fra Daily Mail:

De Gea 8, Fellaini, Martial og Blind 6,5, Smalling og Rashford 6, Varela, Rojo, Schneiderlin 5,5, Memphis, Mata, Carrick 5.

The Guardian, Paul Wilson:

Louis van Gaal trodde at United hadde en lykkeamuelett i kampene mot Liverpool, og at navnet hans var Marouane Fellaini, siden han hadde vært med på alle fire seirene mot dem før. (…) Det fungerte imidlertid ikke, og før kampen var over hadde Van Gaal kastet utpå alle de andre alternativene han hadde på midtbanen.

Daily Mail, Jamie Redknapp:

“Pinlig. Man kan bare synes synes på de ydmykede United-supporterne ”

Steven Howard, The Sun

Jeg synes synd på Marcus Rashford, som i løpet av en uke har gått fra å være spiss til å hjelpe ut backen sin. (…) Det er på tide at Memphis Depay vålner opp. (…) og dette resultatet er svært skadelig for Louis van Gaal. Med mindre han kan snu alt i returkampen.

The Telegraph, Jim White:

Klopp fikk Louis van Gaal til å se ut som en fortidens mann.

Glem at det handlet om Europa League. Om United og Liverpool hadde møttes i Johnson Paint Trophy så ville det betydd noe. Etter torsdagens kamp satt man imidlertid igjen med et inntrykk av at dette betydde mye mer for det ene laget enn det andre. (…)

Etter den sesongen United har hatt så bør ingen være overrasket, men det var spesielt å se hvor lite energi United spilte med mot sine største rivaler. (…)

Sannheten er at alt Klopp gjorde torsdag, inkludert byttene, var bedre enn det Van Gaal gjorde. Hva gjorde Van Gaal da de kom to mål under? Jo, han sendte utpå nok en defensiv midtbanespiller, Bastian Schweinsteiger, som tydelig hadde tre kilo ekstra i shortsen sin. Og hva gjorde Klopp, med en fot i kvartfinalen allerede? Jo, han sendte innpå en spiss i sluttminuttet.

Manchester Evening News, Stuart Mathieson:

Gea

The Sun, Steven Howard:

Louis van Gaal har bedt folk om å slutte å leve i fortiden, men etter denne grusomme prestasjonen så er minner fra fortiden egentlig det eneste United-fansen har igjen. Og vær ikke i tvil – gjentas dette mot West Ham søndag så ryker de også ut av FA-cupen. (…) Hvis det var én kamp United burde vært klare for, så var det denne, men (…) hva skjedde? Jo, United rullet over på ryggen og døde. Det var pinlig å se, og man kan bare synes synes på de ydmykede supporterne som tok turen til Anfield. Bare Gudene vet hvor United ville vært uten De Gea…

Powered by Labrador CMS