– Hva tenkte van Persie på?

– Og United er definitivt svakere på noen områder i år, skriver Independent. Les hva avisene skriver etter 3-0-seieren her.

Publisert Sist oppdatert

Tony Evans, The Times

Tittel: Hykleri gir FA en vanskelig jobb med å fjerne det verste

– Papiss Demba Cisse headet mot mål, David de Gea klarte å få den ut på mållinja, og debatten om videoteknologi rundt mål vil tilta. Men ville det ikke vært bedre om kameraene ble brukt til å avsløre og straffe Cheik Tiote etter hans stygge takling på Tom Cleverley? Eller for å finne ut om Robin van Persie virkelig ga Yohan Cabaye en albue?

– For trass i oppstandelsen all filming får så er det volden og taklingene på banen som kan ødelegge karrierer som er fotballens største problem.

Alan Shearer, The Sun:

Tittel: Rooney er én av Europas beste

– En spiller med Rooneys kvaliteter kan ikke holdes utenfor altfor lenge, og Wayne Rooney var overalt på St. James’ Park. Han hjalp backrekka med å være spillbar. Han var tilgjengelig på kanten for å legge et innlegg eller sentralt like bak van Persie. Når Wayne Rooney er i det humøret så er han i mine øyne én av Europas beste. Touchen, pasningene og energien hans fikk United til å fungere som lag.

Shearer mener også at Michael Carrick leverte en bortimot prikkfri kamp, men at David de Gea er som en ulykke som bare venter på å skje.

– Jeg mener fortsatt at seriegullet kommer til å ende hos Manchester City eller Chelsea, men Manchester United viste søndag at de vil presse de to hele veien.

Kevin McCarra, The Guardian:

– Newcastle har mye å være stolte av denne sesongen, men når de fremstår så gode så fører det også til at lag som Manchester United sørger for at de er spesielt godt forberedt til å møte dem.

– I det meste av kampen var det et modig (Manchester) United som dominerte spillet. Det forvirret nok også motstanderne som nok må ha trodd at de skulle få flere muligheter til å angripe på eget gress.

– På en måte så er det egentlig litt urettferdig at målene kom etter cornere. United skal nemlig ha mer skryt for måten de tok tak i kampen og angrep på enn dødballene. Rooney, fremfor alt, så ut til å kose seg i en litt dypere posisjon.

Sam Wallace, The Independent:

Tittel: United er tilbake på rett vei etter storseier borte

– Det er noen hendelser i løpet av en sesong som krever at Manchester United slår tilbake på godt gammelt vis, og hvis ikke det å tape hjemme for Tottenham for første gang på 23 år er én av de gangene, så er det vanskelig å vite når sånt skal kreves.

– I januar var det Manchester United som ble offer for en av Newcastles beste prestasjoner den sesongen, men søndag var det hjemmelaget som ble tatt på senga. Det endte 3-0 til Newcastle i januar, og United kopierte det resultatet søndag, takket være Tom Cleverleys briljante 3-0-mål. Mente han det? Selvfølgelig. Et talent som det mener alltid sånt.

– Spørsmålet for United blir hvordan Howard Webb vurderer albuen mot Yohan Cabaye, som kan gi ham en tre kampers-utestengelse. Man må imidlertid lure på hva van Persie tenker når han blir involvert i noe sånt når United leder 3-0 og det er seks minutter igjen å spille. Var det den snodige formasjonen Sir Alex Ferguson valgte – 4-2-3-1 eller 4-1-3-2 – som krevde at van Persie måtte falle ned dypere og takle mer, noe som er den ene tingen i han nydelige spill som han ikke helt behersker?

– Fergusons lag har allerede tapt mot Everton og Tottenham i serien denne sesongen, og erfaringen fra forrige sesong tilsier at de ikke kan gi bort altfor mange poeng hvis de skal bli mestere igjen. Er de svakere på noen områder? Definitivt. Men likevel, med tanke på denne prestasjonen, så kan de fortsatt lære tøffe motstandere en lekse, skriver Wallace.

Uten å nevne klart hva United er klart svakere på.

Matt Lawton, Daily Mail:

Tittel: RvP krysser linja mens Fergie får svar

– Var det et innlegg? Var ballen over linja? Gikk Robin van Persie over streken da han så ut til å gi Yohan Cabaye en albue? Det var spørsmålene som krevde svar etter nok en absorberende Premier League-kamp. Sir Alex Ferguson hadde imidlertid også andre spørsmål, spesielt etter tapet mot Tottenham forrige uke, og hvis vi legger van Persie-hendelsen til side så må han ha vært ekstremt fornøyd med hvordan laget hans responderte.

– Backrekka som slet så voldsomt mot Tottenham holdt ikke bare nullen, de produserte også to mål. Offensivt var det en ambisiøs oppstilling, og Rooney var spesielt god foran Roy Hodgsons øyne. Hodgson så nok også hvor god Rio Ferdinand var. United imponerte også på midtbanen, og Michael Carrick og Tom Cleverleys prestasjoner tyder på at United ikke vil være så avhengige av Ryan Giggs og Paul Scholes denne sesongen.

– Ferguson vil bli rasende hvis van Persie utestenges, spesielt før kamper mot Chelsea og Arsenal, men han må være fornøyd med det som så ut som klare indikasjoner på utvikling.

Powered by Labrador CMS