– Godfølelsen er tilbake

AVISRUNDEN: Noen er utelukkende positiv, mens andre ikke ble særlig imponert tross storseier.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag morgen fikk David Moyes sparken i Manchester United, og med det samme ble Ryan Giggs utpekt som den midlertidige til å ta over for skotten.

Lørdag kveld fikk han sin debut, og etter en strålende andreomgang vant rødtrøyene 4-0 over Norwich på eget gress.

Britisk presse er rare greier, og tenderer til å endre mening etter hver eneste United-kamp de ser. Etter seieren over Newcastle tidligere denne måneden skrev noen at Moyes hadde noe på gang i United, mens for en knapp uke siden skrev de at United aldri før har fremstått like tannløse.

Men hvordan var tonen etter Giggs’ managerdebut?

Daily Mail, Rob Draper:

– Det var som om han aldri var borte. Sir Alex altså. Ikke David Moyes.

– Frustrasjonen som lenge har hvilt over Old Trafford var plutselig borte. Istedet var den erstattet med glede og håp. Her hadde vi et United-lag som spilte aggressiv angrepsfotball. Backene presset på, kantene leverte innlegg og spissene avsluttet klinisk. United har aldri produsert flere sjanser i løpet av en kamp før denne sesongen.

– Såklart, det var mot Norwich som nærmer seg nedrykk. Men fortsatt, det var definitivt en stilforandring på Old Trafford lørdag kveld.

Manchester Evening News, Rob Dawson:

Fem ting vi lærte:

  • Godfølelsen er tilbake på Old Trafford. Etter hysteriet som har omringet denne klubben denne sesongen, var nok synet av Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt og Phil Neville som trener et lite løft til fansen. De sang «Ryan Giggs’ red and white army» til og med før lagene hadde kommet ut av tunellen, noe som Giggs sa fikk han til å føle seg som tre meter høy. Det er kanskje ikke mye å spille for nå, men det er i alle fall et håp om å avslutte med litt ære.
    TRE METER HØY: Ryan Giggs var storfornøyd etter lørdagens seier.
    TRE METER HØY: Ryan Giggs var storfornøyd etter lørdagens seier.
  • Giggs viker ikke bort fra de tøffe avgjørelsene. Det kan ofte være vanskelig for spillende managere å ta ansvar for en garderobe fylt med lagkamerater. Men Giggs viste at han ikke viker bort fra store avgjørelser. Det var en modig avgjørelse å henvise £37.1 millioners-Mata på benken. Det var noe som hadde tatt nattesøvnen fra ham ifølge han selv. Men til slutt ble det bevist at han gjorde rett, ved at spanjolen kom inn fra benken i andre omgang og scoret to mål.
  • Han har lært fra de beste. Det tok ikke lang tid før folk begynte å dra paralleller mellom Giggs og hans tidligere sjef, Sir Alex Ferguson. Etter bare noen få minutter var Giggs ute på sidelinjen og pekte på klokken i håp om at dommer Lee Probert ville be Norwich raske på. Ferguson, som satt i direktørboksen sin, ville uten tvil vært stolt. Kanskje det var det han ville snakke om da han ringte Giggs på tirsdag.
  • Tom Cleverley sliter fortsatt. Giggs håper nok at han kan hjelpe Cleverley med å finne tilbake til formen etter stagneringen under David Moyes. Men, han fikk ikke akkurat den beste starten. Som utvalgt fra start slet han med å sette sitt preg på kampen og ble tatt av 20 minutter før slutt. Det kunne vært en lang prosess for Giggs å hjelpe 24-åringen med å få tilbake litt selvtillit. Cleverleys VM-håp forsvinner nok også.
  • Giggs er en «dress-manager». Det var det store spørsmålet før kampen. Eller, hvertfall, stort-ish. Ville Giggs være en dress- eller treningsdress-manager? Og i det han gikk ut av tunnelen før kampen i hans vakre klubbdress, gav han oss svaret. Egentlig gjorde det ingenting så lenge han unngikk Tony Pulis’ skijakke og baseball-caps. Heldigvis gikk han ikke i den fellen.
BRAKSEIER: Men husk, det var bare Norwich...
BRAKSEIER: Men husk, det var bare Norwich…

The Sun, Steven Howard:

– Én svale gjør ingen sommer – sespielt ikke når det bare er en halvdød kanarifugl. Så Mancheste United-fans bør ikke bli for høye på pæra etter dette her.

– Som Kenny Dalglish spurte lørdag morgen: Om spillerne som skuffet David Moyes og fansen hele sesongen plutselig skrur seg på, hva sier det om dem? Det betyr at de ikke prøvde hardt nok og ville ha Moyes ut. Det betyr at de er en egoistisk gjeng som bare gidder å bevege seg når de er på utkikk etter den rette.

– Ja, de VAR påskrudd og scoret fire mål på 32 minutter og fansen gikk hjem igjen glade nok. Men Giggs’ første seier som midlertidig manager må bli satt inn i kontekst med motstanderen de møtte. Et Norwich-lag i fritt fall som har tapt sine siste fem kamper. Et lag som bare har fått med seg 15 poeng av 63 mulige.

The Times, Jonathan Northcroft:

– Giggs så laget sitt vinne 4-0 hjemme mot Norwich. Uniteds 25 målsjanser er det beste de har klart i løpet av hele sesongen. Giggs sa at den vanskeligste jobben han hadde gjort hele uken var å bestemme hvem som skulle spille.

– Mata, som kom til United for £37.1 millioner i januar, kom inn fra benken i andre omgang og scoret to mål. En annen Moyes-signering, Marouane Fellaini, en £27.5millioners-rekrutt fra Moyes’ tidligere klubb Everton, var ikke en gang i troppen.

– Med tre flere kamper som dette krever det sterke mager fra Ed Woodward og Glazer-familien å unngå [å gå for Giggs som en permanent løsning.]

– I det øyeblikket Giggs gikk nedover sidelinjen i en dress, bærende på et papirark som om det var et mandat, mens han så på en prikk ut som den nye unge statsministeren, handlet symbolene utelukkende om positivitet og en frisk start.

– United spilte noe av de beste de er i stand til, spesielt da Mata scoret 3-0.

VAKKERT: Matas 3-0-scoring.
VAKKERT: Juan Matas 3-0-scoring. Her feirer spanjolen sammen med Wayne Rooney.

The Guardian, Paul Wilson:

– «The Story Continues» var banneroverskriften i Manchester Untieds kampprogram, og sammen med et bilde av Ryan Giggs, forsøkte klubben å injisere litt positivitet i denne turbulente uken.

– Bekrymingen for United-fansen er hvordan historien vil fortsette, med en Sir Alex Ferguson som gir Giggs sin støtte, selv om ryktene sprer seg om at Manchester United har valgt Louis van Gaal som den nye sjefen. Dette var i alle fall et positivt kapittel som besto av en enorm applaus og velkomst til Ryan Giggs.

Powered by Labrador CMS