– Skulle bli mer som Van Nistelrooy

Det handler selvsagt om Rashford, Memphis, Van Gaal og Drømmenes teater…Les hva engelske aviser skriver etter 5-1.

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet noe av det som står om United etter torsdagens 5-1-seier mot Midtjylland.

The Times, Matt Dickinson:

Vi lurte  på om kampen kom til å bety slutten for noe på Old Trafford, i stedet endte det som kunne ha blitt en vond Europa League-kamp med den fantastiske debuten til en ny tenåring, Marcus Rashford.

“Kanskje reddet han også Van Gaals jobb.”

Martin Samuel, Daily Mail

Dette var en debut som var hentet rett fra tegneseriene – Den lokale 18-åringen som kun fikk vite rett før avspark at han skulle starte, men som så leverte to mål. Det som begynte som en engstelig kveld for United endte til slutt med en gledelig utklassing – akkurat det Van Gaal må ha håpet på da han nevnte «kåt fotball».

Men, Arsenal som er neste motstander søndag,  stiller noen andre spørsmål til dette laget. Depay var glimrende i denne, han lekte seg til siste slutt, men kan han vise det igjen mot et toppforsvar og holde dette nivået? Guillermo Varela var lysende på høyreback, men hvordan takler han Alexis Sanchez? Og om Martial ikke blir frisk – er det for mye å forvente at Rashford kan lede linja lengst frem nok en gang?

Daily Mail, Martin Samuel:

Fletcher Moss i Manchester sør høres mest ut som navnet på et advokatfirma, men i realiteten er det en liten fotballklubb som produserer mange talenter for Manchester United – og av og til også en helt. Nå har den levert en ny en, 18 år gamle Marcus Rashford.  (…)

mrash

The independent, Mark Ogden:

Marcus Rashford reddet United fra Europa League-ydmykelse med den mest imponerende debuten i Europa foran Stretford End siden Wayne Rooney scoret hat-trick mot Fenerbahce i 2004.

The Telegraph, Luke Edwards:

Det var en prestasjon fylt med godt pasningsspill, høyt energinivå og stor vinnervilje. Louis van Gaal ba spillerne om å være kåte (mente trolig: Klar for kampen) før kampen, og de viste også ganske så sexy fotball til tider. Alt dette fra et lag med enorme skadeproblemer, med en manager som måtte gi to spillere debut fra start – i en viktig kamp hvor tap ville vært katastrofalt. Det var en imponerende forestilling fra en spilergruppe som visstnok skulle ha lav selvtillit etter all kritikken etter tapet borte mot danskene. Med ryggen mot veggen så kjempet de imidlertid helt ut, og fansen kunne ikke ha bedt om mer. (…)

Du vil kanskje ikke lese det neste jeg skriver, siden du allerede har bestemt deg for å at han ikke er den rette manageren for United, men den skadelista Van Gaal nå må tåle er vanvittig. Lik det eller ikke, men ingen klubb i fotballverdenen, uansett nivå, tåler å ha 14 spillere ute uten at det går utover resultatene. (…)

“Memphis er som en bølle…”

David Anderson, Daily Mirror

United må imidlertid forbedre avslutningene sine. Altfor mange gode muligheter ble misbrukt, og det må bedre seg når de møter bedre lag.

The Guardian, James Riach:

Mempis Depay var svært sentral, men den store hyllesten går til Rashford. Det var svært mange på Old Trafford som ønsket at han skulle ta det andre straffesparket, slik at han kunne fått sitt hat trick. Han fikk ikke lov til det, men hadde det ikke vært for ham ville United vært i trøbbel i denne kampen. Med ham scoret de imidlertid fem for første gang under Van Gaal, og den negativiteten som har omkranset klubben den siste tiden forsvant i alle fall for et lite øyeblikk.

BT Sports, Paul Scholes:

United som klubb handler om å få frem unggutter. Nå har vi vært vitne til en spesiell debut, og forhåpentligvis kan karrieren hans ta av etter dette. Selv var jeg litt skeptisk da Martial ikke kunne starte, men for Rashford handlet det da om å ta vare på sjansen. Det var også to bra mål. Han viste årvåkenhet og det var to ordentlige spissmål.

Daily Mirror, David Anderson:

memmim

Mer uflaks for Van Gaal (Martials skade), Memphis er som en «bølle» som herjer med de som er mindre enn seg selv, men som faller gjennom når han møter noen på eget nivå, Rashford ser ut som et spennende talent, Carrick hører ikke hjemme i midtforsvaret og Midtjyllands Sisto er en spiller Premier League-klubber bør ta en nærmere titt på.

The Sun, Neil Custis:

Old Trafford ble Drømmenes teater for Marcus Rashford. Da Sir Bobby Charlton ga Old Trafford kallenavnet så kan det ha vært nettopp for slike kvelder. Nei, det var ikke Champions League, det var ikke fullsatt og motstanderen ble først stiftet da United vant sin andre europacup, men 18 år gamle Rashford vil aldri glemme denne kvelden.

The Suns børs: Rashford 9, Riley 8, Memphis, Blind, Herrera 7 og resten 6.

Powered by Labrador CMS