– Får ikke mange nye venner…

MED AVISFORSIDER: Det handler mest om Fellaini, Rashford og Mourinho i avisene etter kampen.

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet noe av det de fremste engelske fotballjournalistene har skrevet etter Uniteds kamp mot Celta torsdag kveld.

Manchester Evening News, Stuart Mathieson:

“United and Mourinho are Stockholm bound thanks to unlikely hero”

Stuart Mathieson

Uansett hvor glamorøs historie United har så er det nåtiden og fremtiden som betyr alt. Mourinhos feiring etter kampen fortalte alt. Dette var kanskje ikke så viktig i august, men det er det nå.

Og: Hvis Marouane Fellaini spiller fra start 24. mai så burde ikke lenger det føre til twitter-sammenbrudd. (…) Mange har stilt spørsmål ved hva manageren egentlig ser i Fellaini (…), men så dukker han jevnlig opp for å rettferdiggjøre tilliten. United hadde kanskje ikke fått muligheten til å vinne Mourinhos første trofe i klubben, Ligacupen, hvis ikke det var for hans sene mål på Old Trafford i semifinalen mot Hull. (…)

United har ikke akkurat skaffet seg så mange nye venner for fotballen de har spilt på veien mot finalen, men kanskje det kommer i fremtiden. (…) De må nemlig være på sitt beste mot Ajax. (…)

Folk ristet på hodet da Jose Mourinho kalte denne kampen den viktigste i Uniteds historie. Nå er de klare for finalen (…) og da vil den kampen være den største. Akkurat som cupvinnercupfinalen i 1991 var det største for Sir Alex Ferguson. Det handler om å få på plass en tro om hva som er mulig å få til i Europa.

Spillerbørsen:  Romero 6, Valencia 6, Bailly 6, Blind 4, Darmian 5 – Herrera 6, Fellaini 7, Pogba 8, Mkhitaryan 6, Lingard 5, Rashford 7

The Telegraph, Chris Bascombe:

Hva mer kan Rashford gjøre for å overbevise Jose om at han er langtidsløsningen på spissplass? Score mer? Skape mer? Skaffe seg Jorge Mendes som agent? (…)

United har blitt eksperter på å gjøre akkurat nok, men ikke mer. (…) For United-fansen bør det imidlertid gi håp for neste sesong. Så fort Mourinho får på plass nye elementer til laget sitt, først og fremst kreativitet og fart på kantene – så kommer mange av de uavgjorte til å bli til seirer. (…)

Paul Pogba var banens beste. Han var disiplinert og gjorde ting enkelt. Det vil være de som krever mer fra 89-millionersmannen, men han holdt hodet kaldt da andre ikke gjorde det.

The Telegraph, Sam Wallace:

“United dice with anger but cling on to make it through to the final”

Sam Wallace

I en klubb hvor så mye har gått galt siden Sir Alex Ferguson ga seg, så var det ikke helt utenkelig at håpet ville bli knust av en mann som ikke var god nok for Manchester City. (…)

John Guidetti fikk også sjansen til å avgjøre, historien lå på skuldrene hans, men han misset. (…) Mourinho og spillerne mener kanskje at de fortjente avansementet, men dette burde egentlig vært en kamp hvor forskjellen i kvalitet mellom lagene burde gjort det enkelt for hjemmelaget. (…)

Det største spørsmålet er hva slags United vi får se på Friends Arena (…). Til å være et så talentfullt lag er det uforståelig at de virket så skremte utover i kampen. (…)

Paul Pogba var Uniteds beste spiller, men Marcus Rashford var også god. (…) Henrikh Mkhitaryan og Jesse Lingard virket egentlig mest opptatt av å gjøre sin defensiv jobb.

Daily Mail, Martin Samuel:

For at den kanskje største gamblingen i Mourinhos karriere skulle lykkes, måtte to ting skje: En, Claudio Beauvue, en venstre kantspiller (…) måtte legge inn i stedet for å skyte, og så måtte John Guidetti (…) ta imot det innlegget og bomme. (…) Mourinho har satset på Europa League denne sesongen, og har lyktes. Så vidt. (…) De ble nemlig skremt. Gjennom hele kampen.  (…)

Hadde du spurt United i august om de ville tatt et trofé i England, et trofé i Europa og en retur til Champions League i 2017/18-sesongen, så ville de trolig tatt det. Klarer United å vinne Europa League vil dette bli vurdert som en bra sesong. (…)

Til de som prøver å snakke ned prestasjonen det er å nå finalen, så er det greit å påpeke at dette aldri har vært et lett trofe å vinne.  (…) Med denne type prestasjon så kan United likevel ikke være garantert seier mot Ajax. (…) Veien til finalen har nemlig ikke vært enkel. De eneste som ser ut til å ha det enkelt med United for tiden er agentene.

 Spillerbørsen i Mail: Romero 6.5; Valencia 6, Bailly 6.5, Blind 5.5, Darmian 6; Herrera 6, Pogba 6; Lingard 6 (Rooney 86), Fellaini 7, Mkhitaryan 6.5 (Carrick 77, 6); Rashford 7.5 (Smalling 89)

The Times, Henry Winter:

“Fellaini helps nervous United reach final”

Henry Winter

Manchester United snakker om å fullføre puslespillet, å vinne det siste trofeet som mangler, men de ble i stedet nesten revet i biter selv i sluttminuttene her. (…)

Uniteds sesong, kredibiliteten deres og håpet om å nå Champions League, var avhengig av dette, og likevel var Mourinhos taktikk å legge seg bakpå og forsvare seg med alle mann, i stedet for å forsøke å drepe kampen, slik Ajax prøver. Det kostet dem nesten dyrt. (…)

To ulike stiler møtes i finalen. Mourinhos pragmatiske stil mot Peter Bosz´ ønske om å angripe. United vil kanskje være de flestes favoritter, men Ajax får stemmene til de som er glade i fotball. (…)

United finalehåp fikk en smell med Eric Bailly ute (…), og kanskje havner også Antonio Valencia i trøbbel da UEFA undersøker det som skjedde i håndgemenget etter 87 minutter. (…)

Mange snakker om alle Ajax´unge spillere, men United har en selv: Marcus Rashford. (…) På et avgjørende tidspunkt i sesongen har Rashford tatt ansvar. (…) Fellaini scoret, men rolig, i bakgrunnen, ble Rashford gratulert for pasningen hans til målet.

Spillerbørsen i The Times: Romero 7, Valencia 6, Bailly 6, Blind 5, Darmian 5, Pogba 8, Herrera 7, Fellaini 8, Lingard 7, Mkhitaryan 7, Rashford 8

The Independent, Tim Rich

“United reach the Europa League final by skin of their teeth after dramatic draw”

Tim Rich

Jose Mourinho skapte navnet sitt ved å vinne UEFA-cupen, og nå er han bare en kamp unna å gjenta det. Å løfte Europa League-trofeet er også den eneste måten denne sesongen kan ende som en suksess for United på. (…) Med tanke på statistikken hans i finaler, så vil nok også få personer tippe mot ham i Stockholm. (…)

Veien til finalen må sies å være mer effektiv enn heroisk. Kun to resultater, 4-0 mot Feyenoord og 3-0 mot St. Etienne, kan sees på som minneverdige. (…)

Hvis Fellainis røde kort i lokalderbyet mot City viste begrensningene hans, så viste denne kampen verdien hans. Han gir United noe de mangler, en fysisk tilstedeværelse (…)

Dette har vært en grusom sesong for David Moyes, men han kan i det minste reflektere over at begge kjøpene hans, Fellaini og Mata, fortsatt er på Old Trafford. Det er mer enn hva man kan si om kjøpene til Louis van Gaal. (…)

Europas beste er i Champions League, men skulle United vinne i Stockholm så vil Mourinho ha klart noe Ferguson ikke klarte. Det vil kanskje bare være en liten ting, men for å bygge opp United på nytt så vil det være en start.

Powered by Labrador CMS