– Dette skjuler ikke hvor dårlige United faktisk er

Engelsk presse ble ikke akkurat overbevist etter 2-2 mot Arsenal.

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet noe av det mest sentrale i rapportene fra de fremste United-journalistene etter onsdagens kamp.

The Times, Henry Winter

Scrappy United show heart to earn a point

Det sier sitt om situasjonen at United kan gi bort poeng hjemme, stå med tre poeng av 12 mulige på de fire siste kampene i ligaen, være åtte poeng bak topp-4, 18 bak ligaleder City og fortsatt avslutte kvelden med lettelse, smil og applaus.

United-fansen er imponerende tålmodige og lojale, og kanskje var det bare det at spillerne faktisk kjempet som sørget for det. Det er likevel et tegn på hvordan forventningene har sunket. (…)

Det bør likevel bekymre Mourinho at Marcus Rashford, som startet kampen, leverte mer innsats på slutten enn det de to innbytterne, Paul Pogba og Romelu Lukaku, klubbens dyreste kjøp noensinne, leverte. (…)

Eric Bailly må da få starte mer, og Chris Smalling så mer ut som en kaptein enn Ashley Young gjør det. (…)

ROSES: Eric Bailly må da få starte mer, skriver Henry Winter.

Det var en kamp som fikk deg til å holde pusten, som var underholdende, men full av feil. Det var en kamp som minnet oss om hvorfor disse lagene er så langt bak eksepsjonelle City og Liverpool.

Daily Mail, Martin Samuel

Dette var jo akkurat som i gamle dager, jo, vel, foruten kvaliteten da.

José Mourinho virket irritert. Av alt. På alle. Han vraket så godt som alle de største navnene, Pogba, Lukakua, Mata og til og med talismanen Fellaini, men prestasjonen ble ikke dårligere. Det sier ganske mye. Arsenal var trolig så vidt bedre over 90 minutter, men det betyr ikke at uavgjort var urettferdig.

Daily Mails børs: De Gea 5.5, Dalot 6.5, Bailly 7, Smalling 6, Rojo 6 (Fellaini 72 6), Darmian 6.5, Herrera 6.5, Matic 6, Lingard (Pogba 75 6), Rashford 7.5, Martial 7 (Lukaku 63 6)

The Guardian, Jamie Jackson:

Mourinho gets some mad dog spirit but United remain a puzzle

Det som virkelig sier mye om hvor lite kontroll José Mourinho har over dette United-laget er de 39 byttene på laget han hadde gjort frem til Arsenal kom til Old Trafford. Det var flest i Premier League, (…) og mot Arsenal fulgte han opp med sju nye bytter på førsteelleveren. (…)

Ved å bytte sju mann til denne kampen sendte han to beskjeder. 1) At 2-2-kampen mot Southampton måtte få konsekvenser, og 2) en kodet beskjed til Ed Woodward om hvorfor han ble tvunget til å bruke Darmian og Rojo – to mann som var karakterisert som middelmådige nok til å selges i forrige overgangsvindu. (…)

INNE PÅ LAGET IGJEN: Matteo Darmian.

Mourinho ønsker selv mer støtte på overgangsmarkedet, men at han onsdag ikke startet med Pogba eller Lukaku kan vanskelig sees på som et grep som overbeviser styret om at han må støttes der i fremtiden. Begge er jo Mourinho-signeringer og de kostet henholdsvis 89,5 og 75 millioner pund. (…)

Hovedsaken her er imidlertid stabilitet.

Under Mourinho har United blitt et lag som tar ett steg frem for så å ta to tilbake. Erfaringen hittil i sesongen sier at det vil bli nye bytter på laget mot Fulham, men den ene tingen de må ta vare på – var innsatsen som de viste mot Arsenal.

The Telegraph, Jason Burt

Manchester United show spirit to recover from errors and scrap out a draw with Arsenal on a night of chaos

Det var kjemping. Masse kjemping.

José Mourinho hadde bedt om sinte hunder, og han fikk det i en kamp som likevel endte med en ny poengdeling, denne gangen mot Arsenal.

Uavgjort er likevel noe United kan ta med seg videre, men Arsenal, som nå står med 20 kamper uten tap i alle turneringer, vil føle at de burde vunnet på Old Trafford for første gang siden 2006. Selv om Mourinho mente annerledes, så var Arsenal det beste laget. De skapte de beste sjansene. (…)

Marcos Rojo var heldig som slapp med gult kort etter en vill takling i 1. omgang, men United vant ikke og de så heller ikke ut som om de kom til å vinne. De har nå spilt fire kamper uten å vinne, og er åtte poeng bak Chelsea på 4. plass. Hadde Chelsea vunnet ville avstanden vært tosifret, og da ville nok alle Uniteds håp vært over.

The Independent, Miguel Delaney

José Mourinho cannot escape the facts of just how bad United are

Det var mye diskusjon rundt laguttaket og hva 2-2-resultatet betød, men man får klarhet ved en rask titt på tabellen. Et uavgjort-resultat kan nemlig bare sies å være «bra» i forhold til et lags reelle situasjon.

Nå, etter 15 kamper, er José Mourinhos lag ansvarlig for følgende fakta:

* Fire kamper uten seier. 18 poeng bak City

* Åtte poeng bak topp-4

* Fortsatt negativ målforskjell

* Bak Bournemouth på tabellen, på 8. plass

Som sagt, vi er kommet til desember, og vi snakker om Manchester United.

MASSIV UNDERPRESTASJON: Miguel Delaney om United.

Det sier veldig mye om hvor ille situasjonen egentlig er. Det er en massiv underprestering – uansett om noen heller snakker om andre ting, som at Pogba og Lukaku ble benket. Det at de var vraket betød heller ikke mye. United var likevel grusomme, selv om de startet med fem forsvarsspillere, hvorav tre stoppere. (…)

Manageren er det første problemet som må håndteres, selv om det ikke er det eneste problemet. Det skal også sies at tallene fort bedrer seg. Det bør i alle fall det med det kommende kampprogrammet. (…) Det føles imidlertid ikke som om det er en garanti for at det kommer til å skje. (…)

Med tanke på ressurser og stall så burde United egentlig vært komfortable inne blant topp-3. Ingen debatt om en enkeltkamp kan endre på det.

Manchester Evening News:

Børsen, av Samuel Luckhurst:

De Gea – 6
Dalot – 6
Smalling – 6
Bailly – 7
Rojo – 6
Darmian – 6
Matic – 5
Herrera – 6
Lingard – 7
Rashford – 6
Martial – 7
Lukaku – 5
Fellaini – 4
Pogba – 5

Powered by Labrador CMS