– Viste mer mangler i troppen enn hos Solskjær

Les hva engelske aviser skriver etter tirsdagens kamp.

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet noe av det viktigste som de engelske journalistene skriver om United etter tirsdagens tap mot Paris St. Germain.

The Times, Henry Winter:

Pogba sent off as Uniteds bubble is burst by bruising defeat

United ble utklasset teknisk og uttenkt taktisk, selv om de hadde grunn til å være frustrert. Presnel Kimpembe skulle ikke ha vært på banen da han scoret PSGs første etter å ha laget en rekke frispark som kun ga ett gult kort. Det var andre grunner til frustrasjon også, og mest skadene til Jesse Lingard og Anthony Martial. Uten dem forsvant Uniteds tempo og dynamikk. Uten dem forsvant det høye presset. (…)

Solskjærs avgjørelse om å sende innpå Alexis Sánchez og Juan Mata kunne imidlertid diskuteres. Ashley Young, som hadde noen gode innlegg, kunne blitt dyttet opp og høyreback Diogo Dalot kunne kommet innpå for å stoppe Di Maria. Lukaku kom også innpå for sent.

Men les ikke dette som kritikk av Solskjærs managerkvaliteter. Still heller ikke spørsmålstegn ved hans evner til å bli den permanente erstatteren for José Mourinho.

HENRY WINTER: Et bevis på at han fortsatt har noe å lære.
HENRY WINTER: Et bevis på at han fortsatt har noe å lære.

Dette var det første tapet på 12 kamper (…), men det var også en påminnelse om at han fortsatt lærer. Dette var faktisk et tap som heller understreket hvilke mangler det er i dette United-laget – mer enn Solskjærs mangler.  Det viste hvor viktig det er å gjøre en jobb på overgangsmarkedet og viktigheten av å få på plass en Sportsdirektør. Ew Woodward har mange kvaliteter, men United har satt sammen en ubalansert tropp under hans ledelse. (…)

Spillerbørsen i franske L’Equipe:

De Gea 5 – Young 6, Bailly 4, Lindelöf 3, Shaw 4 – Matic 3, Herrera 3, Pogba 3 – Lingard 3 (Sánchez 3), Martial 4 (Mata 4), Rashford 5

BESTEMANN: I alle fall ifølge L’Equipe.
BESTEMANN: I alle fall ifølge L’Equipe.

Daily Mail, Martin Samuel:

Dette var egentlig en prestasjon og et resultat som påminnet oss om dagene før Ole Gunnar Solskjær kom med smilene sine til Old Trafford. United ble avslørt bakerst, var tannløse fremover, var nest beste over hele linja og viste dårlig disiplin.

Ikke bare tapte de, men de fikk også Paul Pogba utvist for en råtten takling. (…) Hvis United fortsatt har en sjanse – og det har de bare såvidt, så er det fordi Kylian Mbappe kun scoret ett mål – ikke det hattricket han burde notert seg for.

Hva sier det om Solskjær? Bare at det å måtte tåle sitt første tap etter 55 dager ikke er så altfor ille, og at uansett hvor mye bedre United har blitt under hans ledelse så er det fortsatt et stykke igjen. (…) United taper i alle fall ikke lenger mot de lagene de skal slå, som de gjorde under det forrige regimet.

Daily Mails spillerbørs: De Gea 6.5; Young 6.5, Bailly 5.5, Lindelof 6, Shaw 6; Herrera 6.5, Matic 6; Lingard 6 (Sanchez 45, 5), Pogba 5, Martial 5 (Mata, 46, 5.5); Rashford 6.5 (Lukaku, 84)

The Telegraph, Sam Wallace:

Paul Pogba red card compounds dire night for Man Utd as Kylian Mbappe and PSG prove a class above

Etter seks år med feil manageransettelser og ofte dårlige spillerkjøp så er veien tilbake til Europas elite lang for United. Det ble veldig tydelig på denne kvelden mot en av de aller beste. Dette handler nemlig ikke bare om at PSG vant, men det handlet om måten de gjorde det på. Til slutt så det enkelt ut, og det ble ikke noe bedre av at Angel di Maria var banens beste.  (…)

Så var det nøyaktig for kvelder som denne at United hentet Alexis Sánchez for 12 måneder siden, men han ser ut til helt å ha glemt hvordan dette skal gjøres. Han viste igjen at han kanskje aldri når det nivået han ble hentet for å holde.

The Telegraph, James Ducker:

Har David de Gea som den klart beste United-spilleren på sin børs, mens Ashley, Eric Bailly, Paul Pogba og Anthony Martial fikk svakest av de som startet. Alexis Sánchez og Juan Mata fikk imidlertid aller dårligst for sine innhopp.

DE GEA BESTEMANN: I alle fall ifølge Telegraphs James Ducker.
DE GEA BESTEMANN: I alle fall ifølge Telegraphs James Ducker.

Manchester Evening News, Samuel Luckhurst:

Manchester United get a reality check in Paris Saint-Germain defeat

Eric Cantona sa på forhånd at Mancunians ville spise pariserne som jeg spiser frosker, men for United-fansen var det «slangen» som spiste seg god og mett på Old Trafford. Angel di Maria ble sendt inn i reklameskultene, bommet på åpent mål og nådeløst hetset i de første 45 minuttene, men så ga han Ole Gunnar Solskjær en reality check. (…)

Solskjær vil utvilsomt påpeke at skadene på Anthony Martial og Jesse Lingard og også den inkonsekvente dommeren Daniele Orsato ikke hjalp, (…) med at  PSG påførte United tapet selv uten Neymar og Edinson Cavani er også en påminnelse for Solskjær. Hos City har de for eksempel Sterling eller Sane, Silva eller Silva, Jesus eller Agüero og da har vi ikke en gang nevnt Kevin de Bruyne eller rekordkjøpet Riyad Mahrez. (…)

Mata er i forhandlinger om en ny kontrakt, men hvis United skal melde seg på blant Europas elite så må han kanskje slippes.

LA HAM DRA: Samuel Luckhurst mener dette viste at det trengs en del endringer hvis United skal nå toppen igjen.
LA HAM DRA: Samuel Luckhurst mener dette viste at det trengs en del endringer hvis United skal nå toppen igjen.

Henrikh Mkhitaryan gjorde også mye mer på ett år i United enn det Alexis Sánchez har gjort. (…) I etterpåklokskap så burde Solskjær også valgt et annet alternativ enn Mata og Sánchez, men han fikk kjenne på hvorfor den forrige manageren også ønsket en ny angrepsspiller.

Spillerbørsen til MEN: De Gea og Lingard får en 6er, som best, mens innbytterne Mata (3) og Sánchez (2) havner nederst.

The Independent, Miguel Delaney:

Mbappe and Kimpembe leace United with a mountain to climb

Dette ble en stor dose reality check for Ole Gunnar Solskjær (…), og så fort kan en godfølelse snu (…). United hadde heller ingenting å svare med. Både Solskjær og spillerne reagerte for dårlig. (…) Det var enda en reality check at Paul Pogba virket så fortapt og til slutt ble utvist. United avsluttet kampen med dårlig disiplin og uten at de så ut som et lag. PSG hadde kvaliteten som var nødvendig for å avgjøre det som først var en tett kamp. (…)

United mistet to av sine raskeste spillere (…) og selv om det ikke var så mange alternativer så valgte Solskjær feil. (…) Han må komme opp med noe bedre i returkampen, selv om det nok trengs mer enn godfølelse til å utlikne kvaliteten til det som rett og slett så ut som et mye bedre PSG-lag.

The Guardian, Daniel Taylor:

PSG prove too good for Manchester United and Paul Pogba is sent off

For United ble dette kanskje en reality check, en påminnelse om manglene og hvor tøft det kan være blant eliten av europeisk fotball.

Ole Gunnar Solskjær har passert alle utfordringer han har blitt satt på på forbilledlig vis, men ikke her. Her ble de utscoret, uspilt og utsunget (…) og det trengs noe helt spesielt om de skal kunne snu dette i returoppgjøret. Faktisk, er det egentlig noen som kan se at det skjer etter denne kampen?

PSG brukte litt tid på å innse at de var overlegne, men så fort de gjorde det så må det ha vært urovekkende for Solskjær å se hvor fort laget hans falt tilbake til game og dårlige vaner. (…)

Det mest alarmerende for Solskjær var mangelen på kreativitet.

På spillerbørsen i The Guardian ga Jamie Jackson bestemannspremien til David de Gea, mens Paul Pogba var den som ble vurdert som svakest. Av utespillerne var det Young, Herrera, Lingard og Rashford som fikk best.

Powered by Labrador CMS