– Det beste siden Sir Alex

United hylles i pressen etter 4-1-seieren, og avisene lurer på om dette var vendepunktet.

Publisert Sist oppdatert

Her er noe av det viktigste fra engelsk presse etter onsdagens 4-1-seier i ligacupens kvartfinale.

Henry Winter, The Times:

“Mourinho watches in wings as United turn on the style”

Henry Winter

Etter flaskesparkingen så kom kickstarten. Manchester United vil håpe på at sesongen endelig blomstrer.

Dette var den underholdende fotballen Old Trafford har ventet på å få se under Jose Mourinho.

Han var selv på Old Trafford, men var ikke mulig å se (…), men han er trolig ikke den første United-manageren som har funnet ut av et en flaske har kostet ham 16.000 pund.

Om han selv ikke var å se, så var spillerne hans veldig synlige. Henrikh Mkhitaryan gled rundt, koste med ballen, skapte sjanser. Zlatan scoret to. Det gjorde også en revitalisert Anthony Martial. (…) Dette var nok et tegn på at Mourinho kan få rett i at resultatene etter hvert vil speile de siste gode prestasjonene. (…)

Den eneste frustasjonen var Rooneys femte gule kort denne sesongen, et kort som gjør at han må stå over søndagens kamp mot Everton. Synd. Han spiller bra igjen nå. (….) United fikk også en fin seier. Nå handler det kun om å overføre en mer klinisk prestasjon som denne til Premier League.

Spillerbørsen i The Times: D De Gea 5 — A Valencia 7, P Jones 8, M Rojo 7, L Shaw 6 (sub: Blind, 46min 7), A Herrera 7, M Carrick 7 — H Mkhitaryan 9 (sub: M Rashford, 90), W Rooney 8, A Martial 8 (sub: B Schweinsteiger, 86) — Z Ibrahimovic 8. 

roowh

James Ducker, The Telegraph:

Jose Mourinho sa klart ifra at Anthony Martial matte ta vare på sjansene han fikk, og basert på det vi så onsdag så virket det som om United-spilleren har lyttet. Dette var den beste angrepsfotballen United har spilt under Mourinho – faktisk trolig også den beste angrepsfotballen United har spilt siden Sir Alex Ferguson var manager. (…)

Dette var kanskje kvelden da Uniteds offensive spillere stjal showet, men vi må også nevne Phil Jones, som leverte nok en sterk prestasjon i midtforsvaret – en prestasjon som understreker hvor mye skadeproblemene har ødelagt for ham de siste sesongene. (…) Hvis han fortsetter som dette så kan han løse et viktig defensivt problem for manageren sin. (…)

Dette var nok et steg i riktig retning for Henrikh Mkhitaryan, som serverte til de to første målene og viste det tempoet og den gjennombruddskraften som gir en ny dimensjon til Uniteds angrepsspill.

Jamie Jackson, The Guardian:

United kvalifiserte seg til ligacup-semifinalen med en prestasjon som har manglet i klubbens nyeste historie. Dette var høyt tempo og nådeløst – og Mourinho må ha elsket det. Portugiserens lag var ustoppelige, og United kan bare håpe at dette var øyeblikket da alt falt på plass for ham og spillerne.

Tim Rich, The Independent:

Han ble hentet for å lede United til titler og selv om ligacupen kanskje vurderes som den minst viktige så må Jose Mourinho nå være favoritt til å lede laget sitt ut på Wembley i finalen i februar. (…)

Mourinho handler ikke om å eksperimentere med unggutter. Mourinho handler om å vinne. Ligacupen var det første trofeet han vant i engelsk fotball, og han har store planer om å vinne det igjen.

jm

Andy Dunn, Daily Mirror:

“Wayne Rooney proves his beautiful footballing mind will always remain with throwback display against West Ham”

Andy Dunn

Han tangerte ikke målrekorden, han får ikke returnere til Goodison Park til helga, men han viste spill som fra gamle dager da han pleide å styre kamper. (…)

Henrikh Mkhitaryan påvirket mye av det som skjedde, men det var Rooney som styrte sjappa. (…) Med noe å bevise så gikk Rooney til denne kampen som om den var karriere-definerende. Han var også glimrende. (…) Med denne formen i mente, så vil man forvente at Rooney etablerer seg i Mourinhos førsteellever igjen.

Mourinho må ha elsket det. Han må ha elsket hvor seriøst Rooney gikk til oppgaven, fordi han gjorde det like seriøst som Mourinho tok kampen. (…)

For Mourinho er en kamp som Community Shield nok et hakk i tittel-markeringene han har på sengestolpen sin, og dette var også alvorlig. Ja, han gjorde en håndfull bytter, men dette handlet ikke om unggutter med bingo-numre på ryggen.

Martin Samuel, Daily Mail:

Tony Martial scoret. Og så scoret Tony Martial igjen. Akkurat som i sangen. Og nå er United bare tre kamper unna det første trofeet i Mourinho-æraen. Det vil ikke bli lett, til tross for den enkleste trekningen mulig med Hull i semifinalen. Deretter Liverpool eller Southampton i finalen. Det gjenstår altså litt arbeid (…), og vil Klopp møte United med ungguttene i en eventuell finale mot United? Trolig ikke.

martial52

United-manageren har røsket opp i ting, men det ser ut til å ha fungert. (…) United har blitt bedre og bedre de siste ukene. De har skapt sjanser, men ikke fått målene. Kanskje er dette vendepunktet. En seier også mot Everton vil gi enda mer futt i lokomotivet. United er i ferd med å se ut som det laget de burde være.

Wayne Rooney, spesielt, var eksepsjonell. (…) Foruten Rooneys gule kort så var det eneste negative for United at 4-1-seieren var flatterende for West Ham. De kunne scoret fire allerede før pause, så United må fortsatt bli mer kliniske. (…) Mourinho tar imidlertid feil da han skylder på dommerne. Uniteds problemer har begynt med avslutningene. (…)

En dag vil United ta vare på sjansene sine. Da kommer det til å bli stygge sifre for motstanderne. Inntil videre vil denne seieren, og nok en sjanse til en tur til Wembley, være nok.

Spillerbørsen i Daily Mail: De Gea 6; Valencia 7, Jones 7, Rojo 7, Shaw 5 (Blind 46, 6); Carrick 6.5, Herrera 6.5; Mkhitaryan 8.5 (Rashford 90), Rooney 7.5, Martial 8 (Schweinsteiger 86); Ibrahimovic 8

Paul Hirst, The Times:

Andre lag prioriterer kanskje ikke ligacupen, men det er ikke tilfelle for Jose Mourinho. (…) Han har nå ikke tapt en kamp i ordinær tid siden 2013. Portugiseren gjorde fem bytter på startelleveren, men det var ingen tvil om at han tok kampen seriøst. (…) Hadde ikke Paul Pogba vært suspendert ville han også spilt. (…)

Det ville alltid bli vanskelig for Henrikh Mkhitaryan å kopiere de 26 målgivende pasningene for Dortmund forrige sesong, men nå er han i gang (…) og det vil glede manageren hans. (…)

Wayne Rooney så, spesielt før pause, ut som den gode, gamle Wayne Rooney.

utdlag

Neil Custis og George Boulton, The Sun:

“What a difference three days make”

The Sun

Rooneys gule kort betyr at han må sone mot Everton, noes om kan bety at han tangerer Sir Bobby Charltons målrekord i Ukraina neste torsdag foran bare noen få hundre reisende United-fans i en Europa League-kamp mot Zorya. Det vil verken være turneringen eller stedet for å nå en milepæl som det.

Spillerbørsen i The Sun: De Gea 5, Valencia 7, Jones 7, Rojo 8, Shaw 6 (Blind 45, 6), Carrick 6, Herrera 7, Mkhitaryan 8 (Rashford 90, 6), Rooney 7, Martial 8 (Schweinsteiger 86, 6), Ibrahimovic 9.

Powered by Labrador CMS