– Piknik ble til panikk

MED AVISFORSIDER: Les hva de mest kjente engelske journalistene skriver om Uniteds 2-1-seier.

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet det viktigste fra de mest kjente journalistene etter at United torsdag kveld spilte seg frem til semifinalen av Europa League, etter 2-1 mot Anderlecht.

The Times, Henry Winter:

Til å være tenåring fremstår Marcus Rashford med en enorm modenhet når han har ballen i beina. Han er rolig, og tenker fremover på den optimale veien til scoring. Da United også trengte ham som mest, så leverte han et deilig mål takket være hans evne til å vite hvor motstanderne stod og egen evne til å vende raskt. Han trengte kun tre touch for å lure Anderlechts forsvar. (…)

Luke Shaw imponerte også og gikk på en masse løp fra sin backposisjon, men det var Rashford som virkelig leverte.

RASHFORD: Leverte.

Manchester Evening News, Stuart Mathieson:

I 2004 løp Jose Mourinho ned sidelinjen mot Porto-fansen for å feire at han hadde slått United ut av Champions League. Torsdag kveld gikk han frustrert ned i samme hjørne for å applaudere Anderlecht-fansen. For 13 år siden koste han seg gløgg. Nå var det bare lettelse. (…)

“Selv ikke Rashfords vinnermål kan nemlig skjule sprekkene i Mourinhos United.”

Stuart Mathieson

I 2004 satt nok Marcus Rashford på en huske i en park, men alle skjønner nå hvorfor Mourinho stoler så mye på Manchester-gutten. (…)

United var uansett bare en skygge av det de selv leverte mot Chelsea bare fire dager tidligere. (…) Å miste Marcos Rojo hjalp ikke. Dette skulle vært en piknik, men endte med panikk. (…) All selvtillit fra søndagen var borte. Roen foran mål var borte, og da selv ikke Ibrahimovic leverer så vet man at man er i trøbbel. (…) Dette ble et stort steg frem mot Chelsea, men to kortere steg tilbake igjen mot Anderlecht. Selv ikke Rashfords vinnermål kan nemlig skjule sprekkene i Mourinhos United.

The Telegraph, Sam Wallace:

Da alt annet mislyktes var det opp til Manchester Uniteds tenåring-håp å sende klubben til semifinalen av Europa League. Hvis det var noe tvil om at Marcus Rashford er en mann for store anledninger så er de borte nå. (…)

United vet imidlertid at de må spille bedre enn dette for å vinne turneringen til slutt. (…)

Mourinho må likevel være fornøyd med at spillerne ikke ga etter for det store presset de var under, og Paul Pogba var en av dem som tok ansvar. (…) Pogba mangler imidlertid fortsatt flaks når det gjelder det å score på sine store sjanser. (…)

United så likevel slitne ut i perioder, spesielt Antonio Valencia, mens Luke Shaw av og til spiller som om han bekymrer seg for at Mourinho tenker på alt han gjør – noe Mourinho kanskje også gjør. Daley Blind er heller ikke Eric Baillys ideelle partner, men til tross for alle nervene så klarte United dette.

Daily Mail, Martin Samuel:

“Magic Marcus”

Martin Samuel

United måtte kjempe for hver eneste meter i denne kampen, og prisen, til slutt, ble enorm. (…) Skaden til Zlatan kan kanskje sette ham utenfor resten av sesongen, mens Rojos skade kom i en posisjon United ikke hadde råd til flere smeller. Trøsten er Marcus Rashfords form. Han var outstanding mot Chelsea og avgjørende her, selv om han misbrukte noen sjanser før vinnermålet.

Perfeksjonistene vil riktignok påpeke at United ikke ville trengt ekstraomganger hvis Rashford hadde scoret på noen av sine gode sjanser i 2. omgang. Det er sant, men dette har vært Uniteds problem hele sesongen. Han er heller ikke alene om å bomme på sjanser. Noen vil nok også mene at Zlatans mulige skade er en fordel for United, siden Rashford da igjen får sjansen som spiss. Vinnermålet var i alle fall nok et bevis på hans enorme talent. (…)

United er uten tvil nå favoritter til å vinne turneringen, men alle som tror de kommer til å ta dette enkelt er mer dum enn noe annet. 

Daily Mails spillerbørs: Romero 6.5, Valencia 6, Bailly 7, Rojo 6 (Blind 5.5, 23), Shaw 7, Pogba 6, Carrick 6, Lingard 5.5 (Fellaini 6.5, 59), Mkhitaryan 6.5, Rashford 8, Ibrahimovic 5 (Martial 6, 90)

BEKYMRET FAN: Kunne juble til slutt torsdag.

The Independent, Ian Herbert:

Manchester United er Englands eneste gjenstående lag i Europa, men ingen lar seg lure av det. Ti år etter at laget knuste Roma 7-1 i Champions League, en kveld Sir Alex Ferguson beskrev som ”den beste kvelden”, så virker den kvelden som fra et fremmed univers akkurat nå. Atletico Madrid var i England denne uka, og man grøsser nesten ved tanken på hvordan de ville straffet United om Mourinhos menn faktisk var i Champions League, turneringen de ønsker seg til. (…)

Dette var ikke en perfekt prestasjon av Rashford, men han var mer ambisiøs offensivt enn noen andre United-spillere. (…)

Mourinho avviste ikke torsdag kveld at Zlatans sesong kanskje kan være over. (…)

United manglet midtbane-spillet til Ander Herrera, og Paul Pogba var igjen frustrerende. (…)

United må imidlertid bli mer kliniske hvis de skal vinne Europa League – og også om de så skal lykkes i Champions League.

 The Guardian, Daniel Taylor:

Til slutt så ble dette en bittersøt kveld for United. (…) Zlatan må gjennom en røntgenundersøkelse, og om han mister resten av sesongen så vil det være en klar smell – selv om formen til Rashford tyder på at han er klar til å fylle tomrommet. (…) Likevel, Rashford, Zlatan og Pogba misbrukte til sammen flere sjanser her enn de bortimot klarer å huske. (…)

Zlatan har sjelden sett så svak ut som i denne kampen. (…)

Like bekymringsfullt for United er skaden til Rojo, og signalene var ikke bra. De viste tegn på det som kan skje når man blir offer for en leddbåndskade. Først opplever man en liten periode hvor den første smerten gir seg. Når man så forsøker å løpe det hele av seg så merker man plutselig at det var verre enn man fryktet. 

ROJO: Ikke gode signaler…

The Sun, Wally Downes Jr:

Paul Pogba klarer ikke å kjøpe seg en scoring, men han kunne solgt en av sine forsvars-åpnende pasninger for en del millioner. (…)

United mistet nok en midtstopper med skade samme dag som Michael Keane offentliggjorde at han gir seg i Burnley i sommer… (…)

Powered by Labrador CMS