– Noen som mener 24 mill. var for mye?

Ja, du har rett, nesten alt handler om Robin van Persie. Les hva engelske aviser skriver her.

Publisert Sist oppdatert

The Guardian, Daniel Taylor:

Taylor fokuserer selvsagt på van Persies tre mål.

– Tro det eller ei, men det var en stund hvor Robin van Persie så ut til å ende kampen med å bli skjelt ut av Sir Alex etter å ha misbrukt straffen sin. Det som skjedde etterpå var imidlertid ingenting annet enn ekstraordinært, og kan arkiveres sammen med en allerede stor mengde fantastiske United-comeback.

– Fotballen kan være brutal, og Southampton vet nå hvor tøff Premier League kan være for en nykommer, for denne kampen ble en demonstrasjon på hvorfor van Persie vant alle årets spiller-kåringene forrige sesong. Den viste også hvorfor United var så ivrige etter å slå Manchester City i kampen om underskriften hans. En dårligere fotballspiller ville kanskje brukt resten av kampen på å tenke på straffemissen, men van Persie sørget bare for at han kunne endre kampen den på ny. Det ble en demonstrasjon av hans mentalitet og talent.

Taylor mener også at Lindegaard leverte fem svake utspill i kampen.

Han har Robin van Persie som banens beste.

The Independent, Sam Wallace:

Wallace´ artikkel handler selvsagt også om van Persie.

– Det er ikke mange fotballspillere som kan bli matchvinner på overtid med sitt tredje mål for dagen, men likevel føler seg forpliktet til å beklage overfor lagkameratene. Så er det heller ikke så mange som kan måle seg med den vanvittig talentfulle Robin van Persie.

Wallace mener imidlertid at det ikke bare var Paul Scholes og van Persie som stod bak seieren. Han mener også at Southampton-manager Nigel Adkins’ avgjørelse om å bytte ut Rickie Lambert og Adam Lallana bidro til at United fikk sjansen.

Han mener Robin van Persie var banens beste.

Daily Mail, Stuart Barlow:

Ja da, du har rett, Barlow skriver også om van Persie.

– Langt inne i «Fergie Time», på slutten av managerens 1.000. ligakamp som United-manager så dukket han opp – an en eller annen grunn helt umarkert – for å stusse Nanis corner i mål. Dermed fikk han hat-tricket sitt, gjorde opp for straffemissen sin og unngikk trolig den berømte hårføneren fra manageren.

– Han scoret selv sitt 100. Premier League-mål, og scorer nå oftere en én gang annenhver kamp.Han fjernet også all tvil om at målscoreregenskapene av en eller annen grunn skulle forsvinne da han dro fra Emirates til Old Trafford.

Barlow har van Persie som Uniteds beste med en 9er på børsen. Paul Scholes får en 8er, Hernandez en 7er, men ellers får United-spillerne bare 5ere og 6ere.

The Times, Matt Hughes:

Van Persie, igjen, selvsagt, også i The Times.

– Er det noen som fortsatt mener at 24 millioner pund er for mye å betale for en 29-åring som bare hadde ett år igjen av kontrakten sin? Er det noen i Arsenal, selv etter deres fine 2-0-seier mot Liverpool, som fortsatt hevder at det å selge kapteinen var bra business? Robin van Persie latterliggjorde begge meningene i løpet av fem ekstreme minutter mot Southampton.

Hughes mener imidlertid at med unntak av de fem første og de fem siste minuttene av kampen, så var det Southampton som var det beste laget. Han mener usikkerheten Ferdinand og Vidic viste i midtforsvaret spredde seg til Rafael og Evra på backene, og sånn sett bidro til baklengsmål. Han fastslår også at Danny Welbeck ble isolert i sin kantrolle, at Shinji Kagawa aldri fant posisjonen sin og at Carrick og Cleverley tapte midtbanekampen.

The Times gir van Persie en 9er på børsen. Scholes får en 7er, ellers er det bare 6ere og 5ere også i The Times.

The Telegraph, Henry Winter:

Winter skriver om det samme som de andre, Robin van Persie.

– Van Persies hat-trick var Uniteds første siden Dimitar Berbatov smadret Wigan andre juledag i fjor, og med Wayne Rooney ute med skade så ville United vært fortapte uten van Persie. En skade på van Persie er frykten ingen tør snakke om i United nå for tiden.

– I sin 1.000. seriekamp som United-manager gjorde Kasparov fra Govan, Ferguson, også noen meget viktige trekk. Å sette innpå Paul Scholes etter 61 minutter var én av dem. Deretter byttet han inn Javier Hernandez, noe som også skapte problemer for hjemmelaget.

Winter mener også at det var altfor tøft å vrake de Gea, og mener at avgjørelsen umulig kan ha bedret de Geas selvtillit.

Powered by Labrador CMS