– Må ha vært vondt for fansen som husker de gode tidene…

Engelske aviser legger stort sett ingenting imellom når de oppsummerer tapet mot Juventus.

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet noen av kommentarene fra de beste journalistene i de mest relevante engelske avisene.

The Times, Henry Winter:

Ronaldo has last laugh against toothless United

Det pleide å være episke kvelder på Old Trafford, da United stormet ut av spillertunnelen, giret opp av managerens ord og Champions League-hymnen. De kastet seg over motstanderne. De gjorde det om og om igjen. Av og til tapte de, men de forsøkte alltid å vinne.

Nå legger de seg bak, virker lettskremte og svikter klubbens tradisjoner.

Det var også en tid da fansen gikk til Old Trafford, lette i steget, fordi de visste at de stod foran en spesiell anledning (…), men nå er det ikke sånn lenger. Selv spillerbussen bruker litt ekstra tid før den ankommer Old Trafford nå for tiden.

Det er trist hvordan forventningene har sunket (…).

United respekterte alltid en motstander som Juventus, men de fryktet dem aldri, i alle fall ikke som nå. United prøvde. Nå virker det som om det handler om hvordan de slipper billigst unna når de møter en motstander som dette.

Det har gått fem år siden Sir Alex ga seg, men det virker som en evighet siden. (…)

Mourinho har ansvaret for den negative innstillingen, men spillerne burde også vist mer. Det var profesjonelle spillere som ikke en gang klarte å sende timeterspasninger til hverandre.  (…) De ble rett og slett utklasset. At det bare ble 0-1 viste ikke kampens sanne bilde.

Les hele saken her.

Manchester Evening News, Samuel Luckhurst:

United stilte opp med Premier League-mestere, kvart- og semifinalister fra VM og også en verdensmester – og yngstemann var 20 år gammel. Likevel så det ofte ut som om det var et U21-lag som forsøkte seg mot et overlegent Juventus-lag i det som like ofte fremstod som en treningskamp som en faktisk reel konkurransekamp. (…)

Uniteds trend med en målløs og slapp 1. omgang fortsatte, men nå mot en motstander de ikke kunne slå tilbake mot de siste 45. (…)

Det hele handlet egentlig om følgende detaljer: Juventus’ angrep og forsvar er bedre enn United, og briljansen i hver ende var synlig.

Les hele saken her.

MENs spillerbørs:

7: De Gea, Lindelöf,
6: Pogba
5: Young, Smalling, Shaw, Matic
4: Mata, Rashford, Martial
2: Lukaku

The Guardian, Daniel Taylor:

Dette tapet viste igjen hvor langt Englands største klubb har falt etter at Sir Alex Ferguson ga seg, og det må ha vært en vond opplevelse for supportere som husker de gode tidene. (…)

Veien tilbake til toppen er lang (…), og dette var historien om et lag som har mye arbeid igjen mot et annet som spilte på samme tone gjennom hele kampen. (…)

Juventus-fansen herjet med José Mourinho, og han holdt tre fingre opp som svar til det. (…) Grunnen var selvsagt at han vant the treble med Inter,  men samtidig var det helt tilbake i 2010.

Det føles lenge siden nå.

Les hele saken her.

The Independent, Miguel Delaney:

Nok en miserabel Europacup-kveld på Old Trafford, og en kamp som ikke var i nærheten av å servere noe av den magien tidligere kamper mellom disse har gjort. I stedet liknet dette mer på Uniteds kamper i 1996/97, da Juventus også var på et annet nivå enn United. (…)

Dette var ofte vondt – og av og til flaut – selv om United kun tapte 0-1.

Les hele saken her.

The Telegraph, Sam Wallace:

Det har vært perioder tidligere da United har tapt mot europeiske giganter, justert og så tilpasset seg vel vitende om at det er en tid da alle æraer en gang tar slutt.

Så er det dette tapet mot Juventus – da motstanderne var på et nivå som det nåværende United-laget kanskje kan bruke hele livet sitt på å nå – uten å klare det. (…)

Den harde sannheten er at etter fem overgangsvinduer og 400 millioner brukt så er ikke United i nærheten av å være den fotballmaskinen de ønsker å være.

Les hele saken her.

Daily Mail, Martin Samuel:

United outclassed by Juventus at Old Trafford as Ronaldo enjoys triumphant return with Dybala netting winner

United kom, som i alle de siste ukene, utpå banen som et nytt lag på banen i 2. omgang, men Juventus var best. United kunne snappet ett poeng da Pogba traff stolpen, men dette var Juves kveld. (…)

På kort sikt så er ikke resultatet skadelig for United.

Nei, det var ikke resultatet de ønsket, men siden Valencia og Young Boys spilte uavgjort i Sveits så var det ikke det verste. (…)

Ser man på det sportslige så er lagene likevel ikke likeverdige, italienerne er teknisk fullstendig overlegne

Les hele saken her.

Spillerbørsen i Mail: de Gea 7; Young 6.5, Lindelof 5.5, Smalling 6, Shaw 5.5; Pogba 5, Matic 5.5; Rashford 5.5, Mata 5, Martial 5.5; Lukaku 5

The Times, Oliver Kay:

Pogbas «beautiful story» shows few signs of a happy ending

Paul Pogba snakket i oppladningen til kampen om «en nydelig historie» (…). Han snakket da om hans møte på sin hjemmebane mot sin gamle klubb. (…)

Vel, det føles ikke nå, på denne tiden av karrieren hans, som om at det er «en nydelig historie» Paul Pogbas United-karriere vil huskes som.  (…)

Det føles heller som om dette er historien om hvordan en spiller og en klubb ble distrahert av hans superstjerne-status, mens klubben han forlot, Juventus, reorganiserte seg og jaktet videre på toppnivået i samme øyeblikk som han dro.

Mourinho sa, da United hentet Pogba, at «de var den perfekte klubben for ham». Vel, det virker ikke slik. I stedet kan man vel si at den perfekte klubben for Pogba var den han spilte for i fire år før han kom tilbake til United.

Les hele saken her.

Powered by Labrador CMS