Mitt lag mot: Sunderland

Ansvarlig redaktør tror 10 av de 11 plassene mot Sunderland er soleklare.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør Dag Langerød tar ut sitt lag før de fleste United-kamper.

Her er hans tanker før lørdagens kamp mot Sunderland.

CARRICK: På trening tidligere i høst.
CARRICK: På trening tidligere i høst.

De som er ute:

Robin van Persie er uaktuell, og jeg setter også Michael Carrick som uaktuell. Sistnevnte har kun hatt én økt med laget, og han får minst én uke til på trening før han returnerer til førstelaget. Det kommer viktige kamper i mars og april, så det er heller ingen vits i å sjanse med Carrick nå.

Etter James Wilsons nylige skader tviler jeg også på at han plutselig returnerer rett inn på laget igjen. Det blir maksimalt en plass på benken for unggutten.

Jeg vurderer heller ikke Rafael til laget siden det er så tydelig (og sprøtt) at Van Gaal ikke vurderer ham som førstelagsmateriale.

Mine 11:

David de Gea står selvsagt i mål.

I backrekka gjøres det bare én endring. Paddy McNair går ut. Antonio Valencia tar hans plass. Van Gaal bommet med dette valget mot Swansea, men Valencia er rett og slett et sikrere kort.

Jeg ville ikke reagert om Chris Smalling kom inn i midtforsvaret, men Van Gaal har vært klar hele veien på at han er fornøyd med antall sjanser United har hatt mot. Vrakingen av Smalling til fordel for Phil Jones mot Swansea var også et veldig klart uttrykk for Van Gaals vurdering. Selv er jeg opptatt av kontinuitet bakerst, så sånn sett er det greit med Jones, Marcos Rojo og Luke Shaw som de tre andre ved siden av Valencia.

ENDELIG TILBAKE: Daley Blind.
STARTER: Daley Blind.

Daley Blind beholder plassen som ballfordeler siden Carrick trenger mer tid.

Ander Herreras evne til å score mål og velge annet enn de sikreste løsningene – og prestasjonen hans mot Swansea – gjør ham til et sikkert valg.

Ángel Di María starter fordi han er en av få som kan gi oss verdensklasse når han har dagen.

Så har faktisk ikke de andre alternativene vært bedre enn at Ashley Young må inn fra start ute på venstrekanten. Jeg ser ikke Young som et alternativ på venstreback, selv om jeg ikke blir sjokkert om Van Gaal gjør det.

Da er det bare to plasser igjen.

Swansea City v Manchester United - Premier League
WAYNE ROONEY: Skal det løsne nå?

Wayne Rooney har underprestert i hele 2015, men må få sjansen igjen lengst framme. Vi kan ikke velge og vrake spillere etter bare én-to kamper. Vi må la dem få sjansen over tid.

Men hvem skal inn sammen med ham?

Marouane Fellaini? Falcao? Juan Mata? Eller kanskje Adnan Januzaj inn som høyrekant for å spille en slags 4-5-1 med rene kanter?

Jeg vraker Falcao og Mata siden jeg føler de gir for lite tempo og spisskompetanse, selv om jeg tar det som en selvfølge at om Falcao viser noe annet på trening enn det vi har sett i kamp så vil han være et interessant valg igjen.

Dermed blir valget Fellaini, grunnet hans luftstyrke og evne til å ta ned ballen og være et oppspillspunkt – eller Januzaj – rett og slett i håp om at to rene kanter med stor fart og gode tekniske ferdigheter skal gi oss noe vi ikke har sett. Så vet jeg selvsagt at Januzaj stort sett har skuffet hver eneste gang han har fått sjansen denne sesongen.

Den romantiske delen av meg velger Januzaj – mest i håp om den moderne fotballen jeg drømmer om på sikt, den som handler om spillere med stort tempo, enorm aggressivitet og store taktiske og tekniske kvaliteter – men det er jo en fotball som verken United eller Januzaj har vist særlig denne sesongen. Han er imidlertid den som på papiret er nærmest dette glansbildet.

Hodet faller imidlertid ned på Fellaini, rett og slett grunnet hans spisskompetanse og siden ingen andre egentlig har vist noe.

Hadde jeg vært United-manager ville jeg brukt Januzaj om han har vist noe på trening den siste uka, men ikke ellers.

Mitt lag blir dermed: De Gea – Valencia, Jones, Rojo, Shaw – Herrera, Blind, Di Maria, Young – Fellaini/Januzaj, Rooney

louis van gaalHva så med Van Gaals 11er?

Den kan da ikke være så ulik. Jeg blir svært overrasket om McNair, Smalling eller Rafael starter denne kampen i backfireren, rett og slett på grunn av valgene som ble gjort mot Swansea og det som ble vist i den kampen.

Jeg tar det for gitt at Ander Herrera, Daley Blind, Angel Di Maria og Wayne Rooney også starter. Med tanke på det som er vist i det siste av de andre – og tilliten Van Gaal har gitt en skadefri Ashley Young tidligere – tar jeg det nesten for gitt at også han starter.

Så da ender også Van Gaal bare med én ledig plass til Fellaini, Mata, Falcao og Januzaj.

Og jeg er faktisk usikker på hva han velger. Om Falcao eller Mata returnerer, om Januzaj plutselig kommer inn igjen eller om Fellainis spisskompetanse vurderes som viktigst nok en gang.

Hva tror og tenker dere?

Powered by Labrador CMS