Mine tanker etter tapet

Det var mye å være misfornøyd med i helga, også for ansvarlig redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker etter de fleste United-kamper.

Her er hans kommentar etter tapet hjemme lørdag ettermiddag.

United – Sunderland 0-1

Det ble en vond kamp.

Vond – fordi den liknet på det som har gjort så vondt tidligere denne sesongen, hvor vi viser manglende kreativitet, slipper inn mål på første sjanse imot og fordi vi ikke evner å endre på kampbildet når det først buttet imot.

Også vond fordi Michael Carrick igjen gjorde en svak kamp. Han fikk følge av Darren Fletcher, og uansett hvor glad jeg er i Carrick og Fletcher så var dette en elendig prestasjon. Av begge. Den ble preget av upresise pasninger i upressede situasjoner, svake fremspill og en kamp nesten helt uten offensive bidrag. Jeg synes de er for like, både i stil og posisjonering, og selv om Tom Cleverley ikke hadde noen stor dag mot Norwich sist, så savnet jeg det som i alle fall var flere offensive løp fra ham i den kampen.

[poll id=»77″]En bedre sentral midtbane ville kunne utgjort en forskjell, men jeg mener ikke å legge all skyld på dem for tapet.

Det var flere svake prestasjoner.

Etter et par gode innhopp i de siste kampene, var Javier Hernandez usynlig da han fikk sjansen fra start. Nani bidrar svært lite og selv om Ashley Young var mye involvert så var kvaliteten, som så ofte før, altfor ofte for dårlig. Med tanke på hvor mange gode posisjoner han ble spilt opp i, så kom uhyre få av innleggene forbi første forsvarer.

Giggsys lag

Ryan Giggs skal ha for at han ganske tidlig forsøkte seg med noen bytter, selv om ingen av dem klarte å forandre kampforløpet.

Jeg så at folk brukte kampen som et bevis på at Giggsy ikke må få sjansen mer, og at han er for fersk. Til dem som mener det – jeg er fullstendig uenig. Det er mange argumenter for at Giggsy er feil mann videre, men at United fremstår som United stort sett har fremstått denne sesongen – etter at Giggs har hatt ansvaret i 11 dager – det er ikke ekstremt overraskende.

Å dømme ham – eller hvem som helst –  etter 11 dager blir selvsagt helt feil.

Når det er sagt så var det én annen ting enn selve kampen jeg mislikte, og det faller helt og holdent på Giggsy.

Det begynte med at han sa det i intervjuet med MUTV fredag. Så sa han det igjen da han møtte pressen like etter.

Han sa:

– Jeg sa til alle spillerne da jeg begynte i jobben at jeg skal forsøke å gi alle sjansen nå på slutten av sesongen.

Mitt spørsmål blir da: Hvorfor det? Hvorfor skal alle få sjansen? Hva har han å tjene på det? Nei, jeg mener 100 prosent at han burde velge de spillerne han mener er de beste, og kjøre på.

Manchester United FC Official Photocall

Det er ikke sikkert vi hadde slått Sunderland, uansett hvem som var utpå der, men jeg skjønner ikke viktigheten av å rullere nå på tampen av sesongen. Det handlet om en 6. plass, det var i alle fall det som ble messet før avspark, og ifølge Giggsy så var det bare Rafael, Rooney og Van Persie som var helt ute eller tvilsomme til kampen.

Og så jevnt er det vel ikke på trening at det er hipp som happ hvem som spiller?

Og om så er – så innehar de ulike spillerne forskjellige kvaliteter. Det er mulig jeg er naiv, men min forventning var at Giggs gjorde noen endringer da han kom inn fordi han mente de endringene var til lagets beste. Så skulle han holde på dem. Fem endringer? Én ja, to ville også være greit, men fem? Nei, jeg skjønner fortsatt ikke at Giggsy valgte den veien i sin andre kamp.

Louis van Gaal?

Ja, jeg tror også at det blir en realitet, mest sannsynlig allerede denne uka, men etter å ha lest meg opp på ham den siste uka så kan jeg leve godt med det. Jeg ville, som med Moyes, stilt meg lojalt bak valget uansett. Utgangspunktet mitt er nemlig at United-managere fortjener en ordentlig sjanse. Samtidig er det ingen tvil om at hvis Van Gaal får jobben så blir dette veldig spennende.

Det har kommet både ros og ris til Van Gaal fra tidligere kolleger og spillere, men jeg synes faktisk det er mer interessant at en Thomas Müller fra Bayern München visstnok skal ha ytret et ønske om å gjenforenes med ham enn at Rivaldo i sin tid mente Van Gaals metoder var dårlige. For å si det enkelt – jeg synes det er mer interessant hvem som faktisk har snakket positivit om ham enn de som har vært kritiske.

Spillerne har hatt for mye makt i United, etter min mening. David Moyes var sjanseløs nesten fra første stund, men er det spillernesom skal styre og stelle? Nei. Van Gaal vil heller ikke tolerere sånt, og hvis United gjør valget så blir det et uhyre bevisst valg i å nettopp hente en slik fyr. Han har også en veldig klar fotballfilosofi.

Selvsagt vil det være umulig å si på forhånd hvordan det går, men fungerer Van Gaal i United så kommer det til gjengjeld til å bli veldig bra. Det føler jeg meg ganske så sikker på.

Samtidig skal det sies at de få tilbakemeldingene jeg har fått om situasjonen den siste uka ikke har fastslått at det kommer til å bli Van Gaal. Det er flere som skal ta avgjørelsen. Det var flere managere det skulle snakkes med, men ser man på hvilke journalister og aviser som har meldt hva så får man som oftest en god pekepinn. Den pekepinnen er at Louis van Gaal blir Uniteds neste manager.

Powered by Labrador CMS